la cat timp schimbati matca?

Creat de gabicosta, Iunie 10, 2013, 03:42:18 PM

« precedentul - următorul »

gabicosta

va salut,asa din experienta dumneavoastra cam la cati ani schimbati matca?un cunoscut imi spunea ca el nu o lasa mai mult de doi ani indiferent cat de buna e.la mine au mers si trei ani se pare,la voi cat merge in medie?cat a trait cel mai mult ?va multumesc :)
Gabi

marian_6777

De trait traieste si cinci ani. Dupa doi ani intra in regresie, iar familia incepe sa slabeasca. Nu cred ca doresti asta.
Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si... sa astepti sa creasca.

gabicosta

mediade viata o stiu si eu,poate sa depaseasca si 5 ani,ma intereseaza o medie de schimbare,daca aveti rezultate si peste 2 ani,3... :D
Gabi

bucovineanu

Reginele obtinute din botci de schimbare linistita dau rezultate bune si in al treilea an sau chiar si in al patrulea cand de obicei se schimba singure.

dorindafi

4 mai prima plecare in pastoral
la o familie aveam o matca din 2010
nu shtiu daca mai traeshte acum deoarece nu am verificat  , dar cel putzin pina la plecare sa descurcat bine.  asta fiind un caz aparte
de regula schimbarea matcilor o fac la 2/3 ani in functzie de rezultatele ei
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

kamy

Daca te preocupa eficienta io zic 2 ani dar avelo grija conteaza mult conditiile de crestere si imperechere,sa nu va treziti ca ati schimbat o matca buna cu una mai proasta dar mai tanara!?!

PARINTELE

Din ce am citit si din ce spun colegii stupari,eficienta unei matci pentru o buna ponta este de doi ani.
Dar sa dam ascultare si unui mare stupar,dl Bucovineanu ,,Reginele obtinute din botci de schimbare linistita dau rezultate bune si in al treilea an sau chiar si in al patrulea cand de obicei se schimba singure.

SPYKAL

Fericit cel ce poate avea matci numai din schimbare linistita. Pot exista astfel de cazuri? Stima si respect!!!

kamy

Da,tai antenele si aripile la matci si-s tate de schimbare mai linistita!
Da vezi sa nu-ti sara in cap fan animal ca le schilodesti,daca le omori n-au bai!