Intrebare

Creat de Alex U, Mai 30, 2013, 05:53:43 PM

« precedentul - următorul »

Alex U

Salutare! Daca doriti sa ma ajutati am si eu 2 intrebari pentru voi:
1. Care este tara de provenienta a brandului Mineli?
2. Ce imi puteti spune de centrifugele Mineli?
Va multumesc.

Tamu

Asta cred ca te intereseaza :)
http://mineli.rs/
Mai departe cred ca te descurci. :)
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

crisian-nicolae

am 5 botci identice una linga alta pe mijlocul ramei iar una singura mai mare in partea de jos cum aleg botca sau botcile pe care sa le las in roi (mentinez ca botcile sunt de salvare si toate sunt capacite) :uimit:

Tamu

Alea de pe mijlocul ramei sunt mai OK. Cele din partea de jos sunt cele mai slabe.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

mape 48-petru manea

Eu aleg botca mijlocie ca marime si daca se poate din mijlocul ramei

crisian-nicolae

dece ce mijlocie si nu mare ))/deci o elimin pe cea de jos si din cele 5 de pe mijlocul pe care o aleg (cele 5 sunt lipite una de alta identice)sa-u le las pe tote si care iese prima aia sa fie :)

Tamu

Mai mult de doua nu e indicat sa lasi. Dar pentru ca sunt lipite toate 5 ai putea lasa 3. Asa sa fi sigur ca cea din mijloc nu e afectata.

crisian-nicolae

stefan1

DE CA SA NU LASI MAI MULTE DE DOUA?????
  EXPLICA-TE!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

mape 48-petru manea

Citat din: stefan1 din Mai 31, 2013, 02:58:36 AM
  DE CA SA NU LASI MAI MULTE DE DOUA?????
  EXPLICA-TE!

raspund eu,
mai multe botci inseamna si varste diferite--prima matca ecluz.nu elimina celelane matci din botci pana nu incep sa raspunda la cantecul matcii ecloz.deja ,deci se prelungeste timpul pana cand matca iese la inperechiere
personal las numai o boto aleg pe cea mijlocie pentru ca cele mici nu-mi convin si cele prea mari este posibil sa fi cazut larva depe laptisor si albinele au prelungit botca ---acea larva va fi moarta sau iese cu deficiente

crisian-nicolae

multumesc am bagat la cap :thanks: :thanks:

stefan1

Citat din: mape 48 din Mai 31, 2013, 06:54:00 AM
Citat din: stefan1 din Mai 31, 2013, 02:58:36 AM
  DE CE SA NU LASI MAI MULTE DE DOUA?????
  EXPLICA-TE!

raspund eu,
mai multe botci inseamna si varste diferite--prima matca ecluz.nu elimina celelalte matci din botci pana nu incep sa raspunda la cantecul matcii ecloz.deja ,deci se prelungeste timpul pana cand matca iese la inperechiere
personal las numai o botca aleg pe cea mijlocie pentru ca cele mici nu-mi convin si cele prea mari este posibil sa fi cazut larva depe laptisor si albinele au prelungit botca ---acea larva va fi moarta sau iese cu deficiente

Cel putin la mine, in maxim doua zile de cand iese matca aleasa, restul botcelor sunt distruse indiferent de varsta lor. E adevarat ca intai sunt intepate botcele cele mai mature, dar curand le vine randul si celorlalte. Doar daca familia mai vrea sa roiasca nu roade celelalte botce. Am mai spus, eu prefer ca alegerea sa o las pe seama albinelor. Reducerea in general la doua botce o fac doar in cazul in care ma tem ca familia ar vrea sa mai roiasca. Ba anumiti stupari chiar recomanda ca cele doua botce lasate sa fie de varste diferite, fara teama ca asta ar intarzia zborul de imperechere care oricum se produce cam dupa 5 zile de la eclozare sau mai multe.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

crisian-nicolae

matca ecouzionata chitaie ca un soarece sa-u chiar am un soarece in stup =)) =))
nu se aude ca la marian 6777 ci mult mai suptire :uimit:

radu elena

Buna seara.
Am o problema la care doresc sa/mi dea cineva un raspuns urgent.
Am 10 familii de albine pe proprieteatrea mea, in mijlocul gradinii, la 50 m de calea de acces de prima casa dar sunt langa gradina unei vecine. Aceasta a venit la prasit porumbul si a intepat/o albinele dupa care a mers la politie. Am citit legea apiculturii unde scrie ca daca nu am 5 m fata de prorpietatea ei trebuie sa fac un gard de 2m minim inaltime. Daca fac gardul si tot o mai inteapa ce pot pati . Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns urgent.
Va multumesc

pad3

spune-i vecinei sa-ti plateasca sedinta de terapie cu venin, sa-i socotesti si plusul de productie si cu ce primesti inalti gardu  :rotfl:
somnul ratiunii naste monstri