• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Facelia

Creat de fitoconsult, Mai 27, 2013, 06:36:21 p.m.

« precedentul - următorul »

pad3

e intens vizitata de albine, vezi si cate 2,3 pe o floare. in plus are inflorire progresiva si asigura cules pe o perioada mai mare de timp. am avut anul trecut 3 prajini, nu am mai vrut sa pun anul asta pt ca nu mi-a placut ca e cultura anuala. totusi pe locul respectiv am pus porumb iar printre ei destule facelii inflorite la ora asta. asta chiar daca anul trecut am treierat si am recoltat samanta
somnul ratiunii naste monstri

happy

Citat din: Fabian din Mai 30, 2015, 07:57:36 p.m.
Am pus si eu in livada, unde tin stupii (am doar opt). Intr-adevar albinele sunt interesate. Decum ies din stupi, direct in facelia. N-am habar cat de productiva e. Oricum n-as sti cu ce s-o compar, fiindca sunt incepator. Doar am observat ca-i zumzet mare, efectiv se aude cand te apropii.
Personal am vrut sa imbin utilul cu placutul (2 în 1). Sa n-am buruieni, sa se justifice sistemul de irigat prin benzi de picurare, sa aiba albinele de lucru, sa fie un mic Paradis (flori, pomi albine si multe pasarele) si totodata sa am si ceva productie (fructe, familii mai puternice, furaj pt. cele cateva caprite din gospodarie). Sa vedem ce-o iesi...

Facelia in gradina este buna pentru intretinere roiuri nu pentru familii puternnice.Ele devin puternice cand au cules la fel de puternic.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Fabian

Astept floarea soarelui. Langa mine, la cateva sute de metri e un lan mare.
A fost si rapița, dar exact in perioada aceea le-am cumparat si n-au prea putut-o valorifica, ca s-or fi dezorientat putin cu noua locatie. Oricum, cu mici exceptii, familiile mele arata precum roiurile. Dar sper sa le intaresc.
Decum ies din stup, intra in facelia. Chiar am curatat putin, ca frunzele acopereau urdinisurile. Infloreste esalonat si in plus am plantat-o esalonat. Chiar zilele acestea voi pune alta, si-i voi pune benzi de picurare.
Azi, fiind 1iunie, Ziua Copiilor, imi voi face putin timp si poate voi face si poze, un filmulet, cu albinutele si copiii.
La multi ani copiilor d-voastra, si sanatate tuturor! Prima zi de vara calendaristica.

happy

Ainevoie sa le stimulezi cu sirop in perioada asta fara cules.Pana la floarea soarelui mai este mult si matca nu ponteaza fara stimulare.Sirop de apa cu zahar 1/1 este ideal.In pungi deasupra ramelor sa eviti furtisagul.Urdinisul micsorat la 3-4cm.Spor la treaba.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Eugen B

Facelia care am plantat-o a inflorit de cateva zile, este vizitata de albine excelent, de dimineata pana seara sunt acolo. Mai vin si bondari si diverse insecte. Momentan sunt foarte multumit de facelia. Am plantat-o la vreo 200m de roi si vad ca le place mult. Am plantat si ceva sparceta, dar nu prea vad rezultate.

happy

http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

silvius

Singurul dezavantaj la facelie este  caracterul anual al plantei  astfel ai costuri ridicate cu infiintarea culturii an de an, pe langa asta cred ca secretia de nectar este influentata si de precipitatii. Daca era planta perena poate justifica investitia. Asa arata anul trecut in gradina foarte intens vizitata de albine, polen nu am vazut sa aduca.

Filmarea este facuta cu telefonul :  https://youtu.be/FDMBkRplHqg
http://www.youtube.com/channel/UCR3DP1eqZG_3QABNhd6pz_g";  - Poti vizita si canalul meu YouTube :)

fitoconsult

Am primit seminte de facelia pt informatii sunati la 0729001760 sau 0722583953 sau accesati linkul de mai jos

https://www.erbicid.ro/Seminte-Facelia

Ionel_Cluj

Cultura a doua de facelia

stefan1

Fain! Am vazut si cate o albinuta. Probabil la data asta nu mai ofera nectar si polen ca in vara.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Ionel_Cluj

Am facut pozele ieri dupa o ploaie si inca era f innorat dar in zilele cu soare erau puzderie de albine.facelia a iesit din semintele scuturate pacat ca nu am mai mult teren semanat'mai ales ca in zona mea culesul de baza pe vremea asta e faneata

stefan1

  Am scris undeva despre mixturi de plante melifere, concepute anume pentru a asigura culesuri pentru albine si alte insecte pe toata perioada anului dar si sa se perpetueze pana la 5 ani fara interventia omului. In toate aceste retete de seminte este inclusa si phacellia, care deci se autoinsamanta dupa ce a fost odata semanata.

  http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=4200.msg79319#msg79319

  Sigur ca din acel covor floral se mai pot din cand in cand elimina buruienile nedorite care cresc mari, ca sa dea mai multa sansa cresterii celorlalte specii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Ionel_Cluj

Sunt de acord cu dv de aceea ,in zona mea defavorizatade deal si cu un sol argilos,am incercat sa pun cat mai multi pomi ,am si facelia si lucerna si legumesi plante aromatice ,acum imprejmuiesc cu salcami si gladita ,sa mai compensez macar putin lipsa culesurilor mari]

fitoconsult

  :bzz: :bzz: :bzz: PENTRU COMENZI https://www.erbicid.ro/Seminte-Facelia    SAU 0729001760   :bzz: :bzz: :bzz:


:bzz: :bzz: :bzz:
Citat din: fitoconsult din Mai 27, 2013, 06:36:21 p.m.
Seminte  Facelia   :new:

Flora spontana sau cultivata care prezinta un real interes pentru apicultura este destul de numeroasa. Apicultorii trebuie sa stie ca exista o planta de cultura, foarte valoroasa, care asigura productii mari de miere si a carei cultivare reprezinta un mare beneficiu atat pentru albine cat si pentru apicultori. Acesta planta speciala este facelia.Cei ce doresc formarea unei baze melifere proprii, situata in imediata apropiere a stupinei, trebuie sa cultive facelia, atat pe terenurile propietate personala ,cat si pe cele aflate in propietatea tertilor. Planta, pe langa valoarea melifera, poate fi folosita si ca furaj. 

:new: Seminte de facelia cu certificate de provenineta si calitate  detalii la numarul de telefon  0729001760 sau 0722583953

tinumaftei

Ce tratament a fost aplicat seminției de la recoltare până la vânzare?