• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Facelia

Creat de fitoconsult, Mai 27, 2013, 06:36:21 p.m.

« precedentul - următorul »

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Eugen B

A inflorit facelia si la mine, merg albinele non-stop la ea, dar din cauza ca nu am avut timp au iesit si multe buruieni printre ea, poate la anu o seman cum trebe, anu asta a fost de incercare. Daca o sa am timp o sa fac si ceva poze.

dodo79

Citat din: pad3 din August 12, 2014, 01:54:18 a.m.
cat priveste folosirea ca nutret... frectie. iar sa ari si insamantezi in fiecare an ....brr

din ce am citit eu am inteles ca este foarte bun,daca este amestecat cu borceag(mazare cu lucerna)

fiug1970

borceagul era compus din mazare cu orz,fiind amandoua speciile plante anuale,ce odata cosite nu mai regenera ca lucerna care este planta perena.

Eugen B

Poza facuta de azi. As mai avea o intrebare pentru cei care au cultivat facelia. In ce perioada a anului produce cel mai mult nectar, sau cand trebuie semanata, in toamna sau primavara?

happy

In general este de evitat luna august ca luna de inflorire.Din cauza caldurilor mari si lipsei umiditatii s-ar putea sa nu secrete nectar.Mai-iunie si septembrie-octombrie ar ideal sa infloreasca.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Eugen B

mersi de sfaturi, eu am pus mai mult de incercare. O sa mai pun si in toamna. Eu incerc sa fac o baza melifera mica pentru roi, sa aiba ceva de ciugulit. Pe viitor poate o sa incerc si ceva suprafata mai mare. Anu asta am platat si evodia, si voi mai planta sparceta si facelia. Si o sa mai caut plante si pomi meliferi sa mai plantez in zona.

mmacreanu

Este cineva care a semanat facelia si poate spune o parere la subiect, daca a produs nectar si in ce perioade?
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

bucovineanu

Din ce stiu eu, nu cred ca o sa gasesti pe cineva care sa-ti spuna ce gust are mierea de facelia.  :smile:

mmacreanu

in timp ce vorbeam cu o ruda (care e si apicultor vechi de meserie) despre o cultura de lavanda, imi povestea ca a vrut sa infiinteze culturi cu facelia pe cateva hectare acum ceva ani dar nu a mai avut sprijin din partea apicultorilor din zona (toti vroiau dar nici unul nu se implica :D) ... pentru ca dispun de teren si facelia este atat de laudata, as pune inainte de a planta lavanda pt ca facelia inlatura buruienile si este un ingrasamant bun, dar ma interesa si mierea de la facelia. nimeni nu a gustat? :)) e atat de buna incat se exporta toata?
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

oroles

Un apicultor de la mine din zona a pus facelia in gradina pe straturi. Nu s-a laudat ca ar avea un gust anume. Banuiesc ca are acelasi gust ca si poliflora.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

mmacreanu

nu prea ne intereseaza gustul :)) zice ca este apropiata de mierea de salcam (legat de concentratia fructoza - glucoza!
ma intereseaza daca cultura merita atentie sau este doar ceva de intretinere sau pt a vinde semintele! Binenteles ca nu luam in calcul facelia furajera!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

apivasmob

Este buna dupa parerea mea mai ales cand este sadita ca sa infloreasca dupa 15 August pt. ca te scapade stimlarea familiilor.
Ca o proba pune cativa m2 si ai sa vezi cum este vizitata de albine.
Sanatate tuturor apicultorilor

mmacreanu

ma gandesc ca pt cine are peste 50 stupi in loc sa cumpere zahar pentru stimularea de toamna nu ar strica o investitie de vreo 600 ron sa puna facelia pe un hectar, le stimuleaza bine si poate aduna si ceva miere pentru perioada de primavara cand ies din iarna si incep dezvoltarea. Asta referitor la inflorirea ei in august ... eu as vrea sa incerc sa infloreasca dupa salcam dar tot am nevoie de parerea cuiva care a pus!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

bucovineanu

In postarea anterioara am zis ca nu cred ca cineva stie gustul mierii de facelia. Stiu ca Lucian Avram a semanat cu cativa ani in urma niste hectare cu facelia si a zis ca nu stie ce gust are mierea.  :smile: