De ce ii diferenta de pret asa mare intre matca imprerecheata si neimperecheata?

Creat de Gib Cristian, Mai 19, 2013, 11:11:35 AM

« precedentul - următorul »

Gib Cristian

Am gasit pe net oferta 12 lei/ matca neimperecheata si 50 ron/ matca imperecheata, daca cumpar matci neimperecheate imi incetineste cu mult dezvoltarea roilui?
http://dinstup.ro/miere-de-albine - Site prezentare produse apicole

cristi ciuc

Este de la sine înțeles!
Mătci neîmperecheate poți obține cu zecile, relativ facil, dacă ești pe fază la eclozionare.
Cât privește obținerea mătcilor împerecheate, sunt necesare niște costuri cu nucleele de împerechere, plus accesorii aferente, rame speciale, material biologic, fără a mai lua în calcul și faptul că unele mătci nu se mai întorc după zborul de împerechere.

G. Iulian

O altă cauză a diferenței ar fi dată de faptul că matca neîmperecheată este acceptată mai greu și în plus când pleacă la împerecheat se poate să nu se mai întoarcă ( de exemplu s-au întors prigoriile ).

Gib Cristian

Aveti dreptate, nu m-am gandit la tot ansamlu :D dar totusi mi se pare cam mult 50 ron (inteleg ca daca nu iti convine nu cumperi dar nah... ) .
http://dinstup.ro/miere-de-albine - Site prezentare produse apicole

D006

50 e prea putin pentru o regina buna . Daca vrei sa verifici pretul , baga bani , stiinta si produ-ti singur  macar o regina . Crezi ca o vei vinde cu 50 lei ?

bismark

Totul depinde si de selectia pe care numai omul o poate face.El apreciaza care famile este productiva se dezvolta repede si rezista in timp la boli si intemperii.Unii le mai selecteaza si dupa blindete dar cind ai conditiile de mai sus nu mai tii cont si ca sint mai agresive.Agresivitatea mai vine si din nepriceperea apicultorului.De obicei vizitele se fac dimineata devreme sau seara tirziu cind albinele sint mai docile.Cind se obisnuiesc asa nici nu ai nevoie de fum.Doar la urgenta le vizitezi ziua in amiaza mare folosind fumul care folosit des le face mai agresive.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

dan motu

matcile de 50 de lei de atatia bani fac si treaba,am cumparat anul trect 10 buc,dar am fost total dezamagit,mult mai productive sunt cele facute prin travarzare in stupina propie

cornelioandanciu

Citat din: Gib Cristian din Mai 19, 2013, 08:46:52 PM
Aveti dreptate, nu m-am gandit la tot ansamlu :D dar totusi mi se pare cam mult 50 ron (inteleg ca daca nu iti convine nu cumperi dar nah... ) .
Mie mi s-a cerut 80 de lei pe o regina imperecheata, am intrebat doar de curiozitate, ca oricum necesarul de regine mi le fac eu
Va salut.

pistol28

Citat din: cornelioandanciu din Mai 20, 2013, 09:51:49 AM
Citat din: Gib Cristian din Mai 19, 2013, 08:46:52 PM
Mie mi s-a cerut 80 de lei pe o regina imperecheata, am intrebat doar de curiozitate, ca oricum necesarul de regine mi le fac eu

Destept este cine cere nu cine da.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

serban-cristi

eu am comandat elita cu pedigri la 220 euro/una buc regina carnica pt mine sa-mi schimb reginele lenese
anul acesta am introdus in stupina 15 regine carnica crescute de mine prin tranzvazare de la un coleg de la o elita carnica
asa ca pretul reflecta calitatea ,atasez o poza cum munceste o astfel de regina;

Tamu

Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

kamy

Da e o solutie si asta cu matcile scumpe cu tidula dar,cu banii respectivi ai platit doar soiul,si io am luat acu-s 2 ani 2 bucati elgon cu vo 170 de euroi si erau sub orice critica,una la venirea iernii a uitat sa mai faca ghemul iar ambele erau sub media matcilor romanesti!dupa esperienta me si-a altora cam 2 din 10 merg brici restu ca la noi!
Impreuna cu majoritatea colegilor de la mine din tarla(sat)am hotarat sa revenim la matca romaneasca,e mult mai costisitoare intretinerea hibrizilor oricum se corceste daca este imperecheata in romania,daca transvazezi din fica ficei ai pus-o cu agresivitatea,primavara si toamna tre sa o astepti cu butoaie pline de apizeama de malai in concluzie cand am folosit matci romanesti investeam mai putin in ele,traiam mai fara griji si am scos productie mai buna!parerea noastra!

MIHALACHE

Cele care au as de mult puiet sunt bune de facut roi dar la productie sun cele mai slabe.

cornelioandanciu

Si Carnica tot in Romania traieste, nu numai Carpatina.Cineva se chinuia sa-mi explice la telefon ca doar Carpatina are ce cauta in tara asta, uita acel domn ca in partea de vest si nord vest in mod special Carnica este la ea acasa, probabil avand legatura directa cu conjunturile istorice de mai demult (Imperiul Austroungar), este aclimatizata bine, si nu cred ca se poate dovedi ca a luat locul Carpatinei.Si Carpatina este buna, mie imi mai place Carnica, nu face propolis, nu cladeste aiurea.Si daca regina este buna, face treaba excelenta.
Va salut.

Alutus

Taxonomie acceptata in mediile apicole.
Wiktionary:
Specia: Apis mellifera
     Subspecia : Carnica
         Ecotip : Carpatina
Aceiasi Marie cu alta coafura. Adica un fel de Morico.
Sa nu uiti Darie!