fund cu plasa antivaroua

Creat de bologanikolae, Mai 07, 2013, 11:22:14 PM

« precedentul - următorul »

gabicosta

la unul sunt cam multe,s-ar putea sa ai dreptate
Gabi

oroles

Mai nou si dulcofructul e antivarroa. Daca eu iau vitamine, mor paduchii?
Se numeste marketing...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Obombo

Nu e nimic nou, daca ai fi cautat putin prin forum ai fi vazut ca problema a fost dezbatuta. Dulcofructul ca si alte siropuri a devenit dintr-o data adjuvant in combaterea varozei penrtu a putea fi subventionat.
Fundul antivarroa nu ti-l deconteaza nimeni, deci comparatia nu tine :wink2: .

romikele

Citat din: Obombo din Mai 16, 2013, 06:41:36 PM
...
Fundul antivarroa nu ti-l deconteaza nimeni, deci comparatia nu tine :wink2: .

Pardon, fundurile antivarroa sunt decontate prin Programul National Apicol !

Obombo

Scuze, nici macar nu mi-a trecut prin cap ca cineva ar putea sa finanteze fundurile antivarroa, cu toate ca acestea, in comparatie cu siropurile, au intradevar un efect antivarroa,oricat ar fi el de nesemnificativ.

sorinnel

Am si eu cateva intrebari pentru cei ce folosesc fundul antivaroua: Sunteti multumit de el (aici nu ma refer la combaterea parazitului) ma refer la conditiile de iernare, dezvoltare....? Cei care l-ati experimentat ati extins tehnologia la nivelul intregii stupini? Folositi in aceeasi masura si fundul plin si fundul av? Eu ma gandeam sa folosesc acest fund pentrua avea o ventilatie cat mai buna daca o sa ajung sa fac pastoral si pentru aplicarea tratamentului cu varachet. Totusi as vrea sa cunosc neajunsurile acestui fund.
Sorin Pop

romikele

Eu unul sunt multumit, mai ales pentru ca am eliminat mucegaiul.
Evident ca sunt si unele dezavantaje, dar ele sunt mult mai mici comparativ cu avantajele.
Folosirea fundului AV pe scara larga trebuie sa se faca insa si tinand cont de conditiile locatiei, diferite la munte de ex. fata de zona de campie.

sorinnel

Eu sunt din depresuunea Maramuresului, pe Valea Somesului Am avut si ierni cu temperaturi sub -20grade si nu stiu daca se poate folosi in zona mea. Prin zona nu am apicultori care s-l fi folosit. Inca o intrebare: In cazul fundului av este indicata folosirea podisorului cu plasa pe timpul verii?
Sorin Pop

romikele

Pe timpul verii nu sunt probleme. Cu cat mai eficienta e ventilatia, cu atat mai multe albine participa la cules crescand cantitatea de nectar colectata.
Albinele care s-ar ocupa de ventilare, se alatura efectivului de culegatoare si de aici rezulta productivitatea sporita a familiei...

Obombo

Sorin, in primul raspuns am pus niste linkuri la alte discutii despre acest argument. Din pacate informatia e imprastiata din cauza celor care prefera sa deschida noi discutii in loc sa piarda ceva timp cautand prin forum.
Avantajul cel mai usor de observat e cel descris de Romikele si poti face un simplu experiment pentru a te convinge: in perioada cea mai calda a anului alege un stup la intamplare si inlocuieste-i fundul plin cu unul antivarroa.

romikele

Fundurile de stupi AV raman in continuare subventionate prin PNA

CitatÎn urma analizării proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Programului Naţional Apicol pentru perioada 2014 – 2016, au fost însușite propunerile reprezentanților formelor asociative și s-a agreat varianta finală a proiectului de act normativ, care cuprinde următoarele măsuri:
    1. ...
    2.Achiziţionarea de medicamente şi funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa, folosite atât în apicultura convențională, cât și în apicultura ecologică.
    3. ...

oroles

Citat din: Obombo din Noiembrie 12, 2013, 11:02:13 PM
Sorin, in primul raspuns am pus niste linkuri la alte discutii despre acest argument. Din pacate informatia e imprastiata din cauza celor care prefera sa deschida noi discutii in loc sa piarda ceva timp cautand prin forum.
Avantajul cel mai usor de observat e cel descris de Romikele si poti face un simplu experiment pentru a te convinge: in perioada cea mai calda a anului alege un stup la intamplare si inlocuieste-i fundul plin cu unul antivarroa.
... si ai sa vezi albine innebunite de feromonii de matca si furtisag la greu.
:nudie:
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

romikele

Citat din: oroles din Noiembrie 13, 2013, 12:06:45 PM
... si ai sa vezi albine innebunite de feromonii de matca si furtisag la greu.

Astea sunt povesti vanatoresti. Ai impresia ca la noi nu exista feromoni?
Absolut nici un furtisag si nici o albina nebuna timp de 4 ani.
Acolo unde se intampla de vina e apicultorul, nu tehnologia  :hippo:

Obombo

Citat din: oroles din Noiembrie 13, 2013, 12:06:45 PM... si ai sa vezi albine innebunite de feromonii de matca si furtisag la greu.
Intr-adevar, poti vedea toate aceste lucruri sau chiar mai multe.
Cu ajutorul unei doze bune de LSD.

romikele