fund cu plasa antivaroua

Creat de bologanikolae, Mai 07, 2013, 11:22:14 PM

« precedentul - următorul »

oroles

Citat din: romikele din Mai 10, 2013, 05:53:31 PM
Exista metode de combatere a furnicilor, chiar foarte eficente.
Eu am avut furnici din belsug la stupi cu fund clasic, la fel un coleg de servici, cu stupina la peste 20 de km de a mea, asa ca treaba asta e trasa de par...  :hi:

Eu am distrus cu sapa toate musuroaiele, am dat cu pacura picioarele la suporti dar tot mai am temerare.

E adevarat ca nu am probleme exagerate legate de furnici... Mai multe probleme am cu viespile dar am facut ceva capcane si le-am stricat cuiburile de prin poduri. Mi-am dat seama cand mi-a zis nevasta ca o albina a iesit cu o bucata de fagure in gura (Nevasta nu face diferenta intre un barzaune, albina sau viespe :P)
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

romikele

Viespile sunt intr-adevar o mare problema.
Au facut cuiburi prin zone inaccesibile, iar utilizarea de spray insecticid e total nerecomandata.
De fiecare data las momeala un roi cu matca batrana, fara perspective, astfel scapa de atac cei mai zdraveni.
Capcanele isi fac si ele datoria, dar totusi in ultimii doi ani atacul s-a mai estompat.

stefan1

Am intrat acum pe forum si sincer ma bucur ca certurile s-au aplanat. Sunt lucruri mai importante de discutat si cred ca si Oroles poate interveni cu pareri personale din ce in ce mai competente (in domeniu apicol). Sincer eu credeam ca esti mai batran, ma bucur ca sunt si tineri bine pregatiti intelectual, dar sa stii ca orgoliul prea mare nu se potriveste cu acele calitati.
  Am mai spus proverbul:"Din bataia laptelui iese untul". Controversele sunt bune, de multe ori daca nu s-ar isca nu am fi stimulati sa cautam explicatii si dovezi in sustinerea punctului nostru de vedere. Pe mine Romikele m-a convins ca nu numai la romani se foloseste termenul de 'fund antivarroa'.
  =D>  =D>
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pharaonu75

Eu am avut furnici din belsug la stupi cu fund clasic, la fel un coleg de servici, cu stupina la peste 20 de km de a mea, asa ca treaba asta e trasa de par...  :hi:

Leaga la fiecare stup cate un saculet cu amfetamina! :rotfl: poate asa nu se mai apropie nici nici furnicile, nici hotii, dar nici soarecii!! :wink2:

@Oroles: sper ca stii de gluma!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

oroles

Citat din: pharaonu75 din Mai 11, 2013, 08:59:48 AM

Leaga la fiecare stup cate un saculet cu amfetamina! :rotfl: poate asa nu se mai apropie nici nici furnicile, nici hotii, dar nici soarecii!! :wink2:

@Oroles: sper ca stii de gluma!
Eu as pune dar mi-e ca imi iese clasa de elevi nu stupina. Trag elevii ca mustele, dupa miros :))     Si atata le trebuie sa le mai spun ca am si regine ca astia ii apuca cheful de sex.. :))

pharaonu75

Ii duci in pastoral la o cultura de canepa... sa vezi ce iese! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

Uite-așa, în loc de DRAGOBETE vom sărbători DROGOBETE-le  :P

oroles

Citat din: pharaonu75 din Mai 11, 2013, 09:17:29 AM
Ii duci in pastoral la o cultura de canepa... sa vezi ce iese! =)) =))

La revolutie aveam 5 ani si m-am drogat accidental cu canepa. La noi in Moldova se face in Ajunul Craciunului ceea ce numim "turte cu julfa". Simbolizeaza scutecetele Domnului. E un fel de tort traditional romanesc ce se face din samanta de canepa. In anul acela, nu stiu  ce a facut bunica mea si de unde a luat samanta de canepa ca probabil s-a corcit si a devenit canepa indiana calitatea I. Am aflat ulterior ca studentii africani semanau canepa indiana printre canepa buna si o recoltau pentru consum. :)) A facut mama acasa turtele despre care va vorbesc. Am mancat toti mai putin tata care era plecat. Pe rand, au lesinat sora, fratele si mama. Inainte sa lesine mama m-a trimis la o vecina de bloc sa anunt ca ne este rau. Avea telefon sa sune la salvare. Eram la usa la femeia respectiva si vedeam o usa imensa. :) A deschis aia usa si am apucat sa le spun ca ne e rau si am lesinat si eu. M-am trezit la spital.

A treia zi de Craciun ne-a dat drumul acasa. Eu suparat ca l-am scapat pe "Mos Gerila" il intreb pe tata "A venit Mos Gerila?" La care tata imi spune: "Zi-i Mos Craciun ca s-a dus cu Ceausescu de acu'"

pharaonu75

Ai ajuns la spital de revolutie! Te poti considera erou, asa ca da fuguta la autoritati si solicita certificat de revolutionar!
A mai primit un astfel de certificat o secretara de demnitar, care la revolutie avea tot 5 ani, asa ca se poate... mai ales daca te dai bine cu demnitaru'  :D

oroles

Citat din: pharaonu75 din Mai 11, 2013, 09:53:47 AM
Ai ajuns la spital de revolutie! Te poti considera erou, asa ca da fuguta la autoritati si solicita certificat de revolutionar!
A mai primit un astfel de certificat o secretara de demnitar, care la revolutie avea tot 5 ani, asa ca se poate... mai ales daca te dai bine cu demnitaru'  :D

Nu ma intereseaza asta. Eu stiu ca stateam in casa ca zburau avioanele ca naiba la Bacau. Si elicopterele la fel. Acum cand am ajuns la spital cei de acolo au banuit ca e vorba de o otravire a populatiei, mai ales ca mai venise una cu simptome asemanatoare dar de la varza (putin probabil infestata). Se auzise ca Ceausescu a otravit mancarea.

Obombo

Credeam ca sunteti oameni seriosi, dar vad ca ati dat-o pe canepa si amfetamine :rotfl:
Si cu fundu' cum ramane?

romikele

Vyktor

Dragoste mare,  ce mai.... =)) =)) ti-e mai mare dragul!

gabicosta

aveti vreo solutie la albinele care se strang sub plasa?va multumesc... :)
Gabi

Tamu

Daca sunt putine nu fac altceva decat sa recicleze scursurile de nectar din stup.
Daca sunt multe probabil ai cuibul blocat.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!