fund cu plasa antivaroua

Creat de bologanikolae, Mai 07, 2013, 11:22:14 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Eu sunt de data asta de partea lui Oroles. Cred ca e un om bine pregatit, care ar putea avea contributii interesante pe forum, dar sa nu mai fie asa orgolios. De fapt adresarea "draguta" nu este peiorativa. Probabil el stie ca asta era formula de adresare des folosita de un mare politician interbelic. Am mai scris ca si Horia si-a intitulat toastul de la intrarea in masonerie "Dragutule Imparate", adresandu-se imparatului Iosif II, fara ca ala sa se supere pentru aceasta adresare (si fara sa fi fost dragutul lui  :rotfl: ).
  Despre 'fundul antivarroa' si parerea mea este ca denumirea este gresita, pentru ca de fapt fundul acesta nu lupta contra varroa, cel mult il putem numi 'adjuvant in lupta contra varroa', uzurpand titlui avut pe nedrept de catre Apiinvert  :wink2: . De fapt nu stiu daca in alte tari decat Romania, fundul cu plasa se numeste 'antivarroa'. Pe de alta parte, daca acest nume s-a consacrat la noi, trebuie sa il acceptam cum de exemplu s-a acceptat cuvantul 'anticamera' care de fapt este o prostie, ca acea incapere mai mica nu este dujmanul camerei; insa daca aceasta denumire era raspandita, ea a fost acceptata si de lingvisti. Mai nou si alte cuvinte ca intr-un, intr-o, si multe altele care de tot mai multi oameni erau scrise gresit, intr-un cuvant, acum se permite oficial sa se scrie impreunat.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

Dupa ce am postat am vazut ultima postare a lui Romikele. Imi mentin parerea, Romikele, lasa de la tine, ca galceava a plecat de la lucruri marunte si nu e bine sa ia asa amploare. In plus sunteti si 'vecini'.

:stop_the_war:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

romikele

Nu pot intelege cum cineva poate sa fie de partea unui individ care ameninta cu distrugerea forumului.
Nimeni nu stie cate nopti nedormite s-au scurs pentru constructia acestuia, apoi pentru intretinerea sa, atat ale mele cat si ale lui pharaonu, sau orbanstefan64.
Totusi individul mai are o sansa, pe care sper sa nu o rateze: sa-si ceara public scuze fata de comunitatea Apiardeal - ca se pricepe la creat conturi clona - si ii ridic suspendarea.
In apelativul care i l-am adresat nu era nici o urma de ironie, dar limba romana e pentru unii foarte complicata.
Pe Stuparitul m-am adresat cuiva cu "stimabile", adica un om de toata stima, dar un vrednic moderator mi-a editat postarea modificand apelativul cu "domnule".
Ii inteleg tot mai mult pe cei care citesc dar nu posteaza nimic...  :zzz:

romikele

Citat din: stefan1 din Mai 10, 2013, 06:56:17 AM
...De fapt nu stiu daca in alte tari decat Romania, fundul cu plasa se numeste 'antivarroa'. ...
Chiar si pe pagina web Dadant, dar si pe multe altele din America, Franta sau Italia se regaseste aceasta denumire.
Romania n-a facut altceva - ce stie ea mai bine - decat sa adopte termenul...

bucovineanu

Si eu sunt de parerea ca ar trebui sters totul cu buretele si plecat de la zero. Nu stiu daca se rezolva ceva prin banari  la care se ajunge plecand de la lucruri fara impotanta. Altfel o luam pe urmele Stuparitului unde nimeni nu poate avea pareri proprii.

romikele

Dragii mei, daca vreti sa las forumul sa se aleaga praful de el, atunci las toti psihopatii sa-si faca de cap.
Individul e o veche cunostinta de-a noastra care ne-a facut zile fripte, vreti sa reeditam circul?
Acum a incercat sa cxreeze 7 clone, toate in bataie de joc. Credeti ca merita sa stergem cu buretele?
Imi ajung injuriile si amenintarile primite pana acum.

edit//
Stilul e identic cu al lui fulfit... dar daca totusi nu e aceeasi persoana, i-am activat provizoriu contul oroles2, unde are posibilitatea sa lamureasca problema.
Poate si la ce are nevoie de multiple conturi de email, din locatii cu totul diferite una de alta  :uimit:

oroles

Citat din: romikele din Mai 10, 2013, 09:58:35 AM
Dragii mei, daca vreti sa las forumul sa se aleaga praful de el, atunci las toti psihopatii sa-si faca de cap.
Individul e o veche cunostinta de-a noastra care ne-a facut zile fripte, vreti sa reeditam circul?
Acum a incercat sa cxreeze 7 clone, toate in bataie de joc. Credeti ca merita sa stergem cu buretele?
Imi ajung injuriile si amenintarile primite pana acum.

edit//
Stilul e identic cu al lui fulfit... dar daca totusi nu e aceeasi persoana, i-am activat provizoriu contul oroles2, unde are posibilitatea sa lamureasca problema.
Poate si la ce are nevoie de multiple conturi de email, din locatii cu totul diferite una de alta  :uimit:
:stop_the_war:

1. Nu sunt fulfit.
2. Nu am de gand sa fac niciun rau acestui forum si nici celor care activeaza pe el desi cred ca am abilitatile necesare... Si eu administrez niste site-uri (nu in domeniul apiculturii!) si stiu cat degreu e sa ai probleme de securitate... Nu vreau sa simt prea des ce au simtit adminii acestui forum azi!
3. Imi cer scuze pentru neplacerile create chiar daca nu am jignit mai mult decat altii... (si aici nu ma refer doar la partea cu "draguta")
4. As aprecia daca respectul e reciproc. Dreptul la opinie il avem cu totii!
5. Imi place acest forum. Mi-a placut de la inceput (a se citi posturile mele) mai mult decat stuoaritul. Cred ca sunteti o adevarata familie...doar atunci cand nu faceti glume pe seama unui nou venit.
6. In posturile mele nu am facut decat sa imi exprim opinii. Unde am crezut ca pot da sfaturi am precizat ca sunt incepator si cei care au primit sfaturi de la mine sa le trateze ca atare, adica sa astepte si opinia unui experimentat.
7. Din cand in cand mai lucrez si cu stupi, nu numai cu carti, reviste si internet.
8. Imi cer scuze ca l-am dezamagit pe @vyktor. Sper sa intre mai des pe acest forum. Crede-ma ca e mai bun decat stuparitul!
9. Suppranumele "oroles" e intr-adevar de la un rege dac...caaruia nu ii placeau infrangerile. Se pot citi informatii despre el pe net. Dar sa faci misto de un nickname...cred ca e prea departe. Eu nu cred ca am procedat asa.
10. Sunteti ca o familie si asa trebuie sa ramenti. Totusi tratati copiii altfel!
9. Activeaza contul vechi te rog! Am observat ca nu e sters. Era mai elegant din partea ta sa il activezi pe ala. Nu stiu de ce nu ai facut-o! Practic am fost nevoit sa fac acelasi lucru... Sa sar din IP in IP... ceea ce nu imi place!

Am dorit sa vad daca stii sa sari din IP in IP  :razz: si dupa cum vezi, nu era cazul...

Cu stima,  Ovidiu C., 29 de ani, Bacau.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Alutus

Sa va zic si din cele ce patii eu. Am stupi cu funduri clasice ( fara plasa sau antivaroa) si am facut trei tratamente cu Varachet, in sept. si oct. Deunazi topii niste ceara din rama claditoare, cu celule capacite de trantori . Rupsei o multime de celule si ma uitai cu lupa ca sa vaz de sunt aia ... Nu vazui nici unul, nici macar unul. S-or fi ascuns. Pe de alta parte, din ce constatai eu, firmele din Am, au introdus de curand, fundul antivaroa. Astia sunt tare practici. Se pare ca privesc cu multa reticenta aceasta noutate. S-ar parea ca Oroles, il vede pre imparatul fara hainele cu fir de aur. Despre ce facu in rest O, habar nu am si nu-l pot judeca.
Ps.  Vecinul meu se numeste Orolescu. O fi neam cu ...
Pace! Si recolta buna!
Sa nu uiti Darie!

romikele

Citat din: oroles2 din Mai 10, 2013, 02:39:53 PM
Cu stima,  Ovidiu C., 29 de ani, Bacau.

Se putea asa de la inceput. Se evitau astfel anumite chestii.
Esti inca prea tanar si-ti curge singele cu viteza, altfel ti-ai fi dat seama de dezavantajele lumii virtuale.
Nu stiu daca ai observat, dar dusuri reci se aplica doar anonimilor care vor sa iasa in evidenta cu rautati.
Sper ca ai citit si raspunsurile de pe mailuri si ca ai inteles cum sta treaba.

Asa ca, vorba unui contemporan: Sa trecem la treaba!  :hi:

romikele

http://www.tabec.com/Apps/WebObjects/Tabec.woa/1/wa/viewProduct?id=1473&lang=eng

A se vedea Art. 1004/H  si Art. 1004/I !

Oare ce-o fi insemnand "anti-antivarroa movable bottom" ?
Si exemplele pot continua... aste e doar o mostra ca nu am inventat noi romanii termenul, sau ca suntem asa de destepti incat au imprumutat altii de la noi expresii tehnice!  :wink2:

oroles

Citat din: romikele din Mai 10, 2013, 04:47:27 PM
http://www.tabec.com/Apps/WebObjects/Tabec.woa/1/wa/viewProduct?id=1473&lang=eng

A se vedea Art. 1004/H  si Art. 1004/I !

Oare ce-o fi insemnand "anti-antivarroa movable bottom" ?
Si exemplele pot continua... aste e doar o mostra ca nu am inventat noi romanii termenul, sau ca suntem asa de destepti incat au imprumutat altii de la noi expresii tehnice!  :wink2:

A fi corect din ratiuni gresite... E o teorie din analiza cauzala! In trecut americanii isi legau la gat un saculet cu amfetamina deoarece se credea ca tine la distanta gripa. De fapt saculetul nu distrugea niciun virus ci ii tinea la distanta pe cei care erau infestati si pe cei care nu erau infestati (amfetamina are un miros urat si puternic). Asa cred eu ca e si cu fundul antivarroa...

Hai sa nu mai continuam discutia asta ca ne rade lumea! ;)

romikele

Si de ce sa nu continuam... altele sunt problemele adevarate ale apiculturii, nu amaratul de fund, ciuruit sau nu  :smile:

http://www.evrotom.org/beehive.html

Asta era deja pregatita ...

oroles

Citat din: romikele din Mai 10, 2013, 05:12:57 PM
Si de ce sa nu continuam... altele sunt problemele adevarate ale apiculturii, nu amaratul de fund, ciuruit sau nu  :smile:

http://www.evrotom.org/beehive.html

Asta era deja pregatita ...

Astea sunt site-uri de producatori. Apicultorii americani care sunt si autori de manuale si articole spun SBB (screened board bottom)...

PS. Pe un forum, un american se plangea ca furnicile ii fac mari probleme de cand are un fund dinasta. FYI

Vyktor

Citat din: oroles din Mai 10, 2013, 02:39:53 PM8. Imi cer scuze ca l-am dezamagit pe @vyktor. Sper sa intre mai des pe acest forum. Crede-ma ca e mai bun decat stuparitul!
Daca este vorba de mine sa stii ca nu m-ai dezamagit ci doar am fost  revoltat de faptul ca discutiile o luasera pe un drum gresit si asta din cauza ca pe alocuri postarile tale au fost lipsite de bun simt.
Si mie imi plac glumele , intepaturile  si dupa cum am spus la inceputul postarilor mele sunt pregatit , dar cred ca toate trebuie sa aiba o limita .
Legat de celalalt forum chiar daca acolo m-am  inscris mai intai nu am avut nicio postare si nici nu l-am mai frecventat deoarece felul in care se poarta discutiile sun gen "mireasa ptr fiul meu" , "nora pentru mama....mare"si mai stiu eu ce alta tampenie.
Sincer, daca ti s-a permis accesul din nou ma bucur ,deoarece se pare ca cunostintele teoretice sunt destul de avansate.....sper sa nu fie copy/paste.....si atunci observatiile pur teoretice sunt bine venite ptr. toata lumea.Dar fara a imbina aceste cunostinte teoretice cu practica necesara, parerea mea este ca nu te califica in niciun fel si nu iti da dreptul sa te "contrezi" cu veterani ai acestei meserii.
Si cu asta basta ....astept postari legate de apicultura si mai putin episoade interminabile din emisiunile mai sus amintite.
Sa aveti o zi minunata in continuare .

romikele

Exista metode de combatere a furnicilor, chiar foarte eficente.
Eu am avut furnici din belsug la stupi cu fund clasic, la fel un coleg de servici, cu stupina la peste 20 de km de a mea, asa ca treaba asta e trasa de par...  :hi: