rama claditoare

Creat de bologanikolae, Mai 06, 2013, 12:53:49 PM

« precedentul - următorul »

crisian-nicolae

problema este ca am 11 rame in cuib si toate sunt folosite de albine (ultima acoperitoare am puso cu 5 zile in urma si sigur a bagat nectar si poate si polen.

romikele

Scoate acoperitoarea si pui rama 1/2 langa prima rama de puiet de langa ea.
Intre timp daca mai construiesti stupi poti tine cont de aceasta problema si majorezi cota de interior corespunzatoare, chiar daca stupul nu va iesi patrat perfect.
Normal insa cuibul nu trebuie extins peste 10 rame, dezvoltarea o faci pe verticala.
A 11-a rama poate fi rama de stransura, iar a 12-a poate fi rama claditoare cu uluc hranitor.
Dupa ce cladesti minim 4 rame 1/2, pe care le urci in cat imediat ce sunt construite, intercalate cu foite, albinele vor construi direct in cat fara probleme, poti extinde la loc cuibul.

crisian-nicolae

mutumesc foarte mult asa am sa fac. :thanks: :thanks:

bologanikolae

buna
am si eu o intrebare legate de ramele 1/2
am introdus o rama iar rama de 1/2 cu foita nu are adanciturile facute in lateral si deasupra
are desdul loc albina sa circule intre 2 rame de 1/1 si una de cat 1/2 intercalate pentru atrage faguri ?
am procedat asa pentru ca nu am crescute si vreau sa pun catul .
vreau sa stiu daca am procedat corect .

bologanikolae

am aflat de curand ca sunt alergic alergia se manifesta printr-o urticarie pe o parte mare din corp
dar apare doar cand sunt intepat in zona capului
iar adoua zi se umfla locul unde am fost intepat destul de tare
ce ma sfatuiti ?
exista ceva tratament ca sa nu mai apara urticaria ?
daca ma inteapa in mana doar se umfla si urticarie doua bubite .

romikele

Daca erai alergic intrai in soc anafilactic iar umflaturile erau mari indiferent de zona intepaturii.

Citeste aici: http://apiardeal.ro/website/index.php?pagina=prim_ajutor_intepaturi

bologanikolae

vreau sa va mai intreb ,
cand incepe matca sa oua intr-o rama nou cladita ?
in timp ce albinutele o trag sau numai dupa este gata ?

filip

bologanikolae,
Cand celulele sunt cladite pe jumatate ,matca incepe ouatul.Depinde si cate rame sunt goale in care a iesit puietul.Mai intai le rezolva pe cele cladite ,apoi pe cel nou.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bologanikolae

am citit undeva ca este bine sa te dai cu otet pe maini inainte de a intra in stupina de ce?

nu le place mirosul ,si nu te inteapa ?

pistol28

Citat din: bologanikolae din Mai 16, 2013, 11:44:00 PM
am aflat de curand ca sunt alergic alergia se manifesta printr-o urticarie pe o parte mare din corp
dar apare doar cand sunt intepat in zona capului
iar adoua zi se umfla locul unde am fost intepat destul de tare
ce ma sfatuiti ?
exista ceva tratament ca sa nu mai apara urticaria ?
daca ma inteapa in mana doar se umfla si urticarie doua bubite .

Aici cauta dupa cuvantul ALERGIE, sunt discutii pe aceasta tema.
tema http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?action=search
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

jenica67

La mine daca dau cu otet inainte, nu prea are efect, dar dupa ce ma musca este excelent, ca nu iti mai apar nici semne si nici nu mi se mai unfla zona.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

oroles

Citat din: jenica67 din Mai 17, 2013, 08:08:43 AM
  La mine daca dau cu otet inainte, nu prea are efect, dar dupa ce ma musca este excelent, ca nu iti mai apar nici semne si nici nu mi se mai unfla zona.

La mine pot sa dau cu orice ca tot se umfla. Sunt un caz mai aparte. Nu am nici cea mai mica alergie la venin dar incep sa ma umflu la mai bine de o zi si mai fac si febra. Pe moment nu am nimic dar apoi fac "celulita infectioasa" datorita faptului ca acele albinelor nu sunt sterile. :P Le-as pune niste spirt sa se dezinfecteze mai intai inainte de  a ma intepa. :)
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

jenica67

Atunci inseamna ca ai probleme de imunitate. Poate ar fi bine sa te duci la un dr de igena. Sotia mea a facut chimioterapie si radioterapie, si avea mari probleme, ca facea un herpes la gura si ii cuprindea toata buza superioara. Pana la urma am ajuns la Timisoara, la facultatea de igena si o doamna dr., i-a administrat o combinatie de vacinuri, cca 6 luni, cate 1 set pe saptamana si acum batem in lemn dar, nu a mai facut nici herpesul, si nici nu a mai avut probleme.

oroles

Citat din: jenica67 din Mai 17, 2013, 02:17:09 PM
        Atunci inseamna ca ai probleme de imunitate. Poate ar fi bine sa te duci la un dr de igena. Sotia mea a facut chimioterapie si radioterapie, si avea mari probleme, ca facea un herpes la gura si ii cuprindea toata buza superioara. Pana la urma am ajuns la Timisoara, la facultatea de igena si o doamna dr., i-a administrat o combinatie de vacinuri, cca 6 luni, cate 1 set pe saptamana si acum batem in lemn dar, nu a mai facut nici herpesul, si nici nu a mai avut probleme.

O sa ma duc si eu la un alergolog! Ai idee ce vaccinuri a facut  sotia ta? Am inteles ca la noi in tara nu exista tratament de desensibilizare la veninul de albina. Eu dupa fiecare control la stupi daca ma capseaza minim una si culmea incepe sa se umfle, culmea, de a doua zi. Am suficient timp sa ajung la spital. Chestia e ca nu se dezumfla nici cu hidrocortizon hemisuccinat sau cu antihistaminice. Nu vreau sa imi fac abonament la spital. Ieri am fost la spital, mi-au facut ceva injectii dar nu s-a dezumflat deloc. Era acolo un apicultor de 50 de ani cu experienta mare si cu soc anafilactic. Toti apicultorii mi-au zis ca si ei se umflau la inceput iar pe masura ce au incasat au devenit imuni.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

jenica67

Nu stiu ce vaccin a facut, stiu numai ca a facut o combinatie de vaccinuri. Dar referitor la tine, in primul rand la spital ceea ce iti fac este sa te protejeze sa nu faci soc anafilactic, adica sa nu ti se blocheze functiile vitale, in special respiratia, cu unflatura nu au treaba. Dar tu ziceai ca te infectezi, deci nu este de la venin. Si sotia mea la inceput la primele intepaturi am ajuns cu ea la spital, ca a facut urticare pe corp si ne-am panicat. Acum dupa doua claritine cu un calciu lactic (ca e diabetica), urticarea de pe locul intepat se disipa usor in cca 1-2 ore si nu mai are probleme, decat ca ii ramane unflatura, care se rezolva in cca 3-4 zile. Interesant este ca a intepat-o in apropierea ochiului si s-a unflat abia a doua zi. In tot cazul cel mai important este sa nu te panichezi. Eventual daca te mai inteapa, ia 1-2 claritine, du-te pana la spital, dar nu intra, sa vezi daca poti trece peste eveniment, fara alte interventi, ca poate ai noroc si scapi in timp de problema, prin obisnuirea corpului.