Cum construim un solar (sera)?

Creat de Porfy66, Aprilie 15, 2013, 10:14:36 PM

« precedentul - următorul »

Porfy66

Deschid acest subiect deoarece as vrea sa imi construiesc un mic solar/sera pentru nevoile familiei. Sunt convins ca sunt multi apicultori au experientza si in acest domeniu. Asadar rugamintea mea este sa impartasim din experientele proprii in acest domeniu. Sfatrui utile, materiale si moduri de realizare cat mai eficienta si mai ieftina a unui solar/sera. Ar fi foarte interesant sa ma inspir si din fotografiile colegilor care au asa ceva, perioade de semanat si orice informatie utila in acest sens pentru toti cei ce au de gand sa inceapa un astfel de proiect.
Va multumesc!
:hi: :hi: :hi:

romikele


tassevasi

 Am sa pun citeva poze ce mi-a placut mie sa fac , dar e la nivel mare , miine daca  am timp sa fac poze la nivel mic asa cum treb pt  gradina proprie .

happy

Acum o ora am gasit la cineva un solar tare simpatic.
http://neonila.sunphoto.ro/S-Solar_2013
Eu am solar hibrid din fibra de sticla si policarbonat!
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Porfy66

 :thanks: Foarte frumos si relativ simplu de facut, cel putin ultimul e beton!
:thanks:
:hi: :hi: :hi:

sandupop

Poate spun o prostie, dar un vecin al meu si-a facut un solar din plasa de armat betonul,...celebra plasa de Buzau,  a fixat-o sub forma de arcada, peste care a pus folie , daca ma lasa o sa fac niste poze
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

tassevasi

  Acum sa pun pozele  promise .
  El este foarte simplu de constuit ,si demontabil pt cine vrea .
  Are 5 intervale  la 2m  cu arcade mai  ascutite ,  se vede  ca tevile de sus vin intrate in cele de  margine (stilpi ) , se face din teava galvanizata  sa nu rugineasca ,  are un sistem de prindere al foliei cu un manson  din plastic special , teava cred ca  e de 32mm, si latimea totala  de 4,20 m , are si sistem de ridicat folia pe un lateral .

tassevasi

x

uve

La un targ de profil din Bucuresti erau niste francezi cu solarii gonflabile . Erau grozave si simplu de facut .
http://www.filclair.fr/fr/filclair-gamme-serres-tunnel-verticlair.php
Proiectarea depinde de multi factori : suprafata , volum aer ,perioada de exploatare in decursul anului, pentru rasad sau productie , sistem de incalzire ,sistem monitorizare, daca se face sau nu melegar in solar , temperaturi necesare , iluminare artificial ...(nevasta e inginer horticol si mai pot "fura " din casa ). De curand am proiectat un solar pentru cineva din Mesentea - Alba. Cred ca la telefon ne-am putea "edifica " mult mai bine .Succes in ...documentare !
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

happy

Citat din: sandupop din Aprilie 16, 2013, 10:59:05 AM
Poate spun o prostie, dar un vecin al meu si-a facut un solar din plasa de armat betonul,...celebra plasa de Buzau,  a fixat-o sub forma de arcada, peste care a pus folie , daca ma lasa o sa fac niste poze
Folia pusa direct peste plasa de Buzau duce la deteriorarea ei dupa 1 an,este o idee proasta!
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Porfy66

Am vazut si eu pe youtube un videoclip cu un solar din astfel de plasa. Interesant era ca pe marginile laterale si pe centu, plasa a fost imbracata cu burete ce se foloseste la izolarea termica a tevilor metalice de apa calda sau rece. Astfel cred ca rezista mai mult timp. Aveti idee ce caracteristici trebuie sa aiba folia? E diferita fata de cea obisnuita ce se gaseste in toate magazinele de plastice? Nuanta de culoare (verzuie) are vreo importanta?  :thanks:
:hi: :hi: :hi:

bucovineanu

Aia verzuie e mai groasa si deci mai rezistenta, dar e mult mai scumpa.

prisecarul

am construit si eu un solar inainte sa apara acest topic.
l-am construit singur in urma cu vreo 2 saptamani.
nu stiu daca ajuta, dar pun foto.
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

Porfy66

Orice informatie ajuta.. Frumos!  :bravo:
E adevarat ca plantele din solar sunt mai putin expuse la imbolnavire si aici ma refer la mana! Eu in primul rand vreau sa imi fac un solar pentru rosii pentru ca cele din camp deschis in anii cu ploaie mai multa se maneaza si cu toate stropirile nu mai am ce le face, plus ca nu prea vreau sa le stropesc .... as preverea ceva mai bio!
:thanks:  :hi: :hi: :hi:

bucovineanu

In anii ploiosi sunt afectate de mana si rosiile din solar.