in legatura cu colectoarele am avut o problema

Creat de doru_tu, Aprilie 07, 2013, 10:48:27 PM

« precedentul - următorul »

doru_tu

Am montat colectoarele la cei 3 stupii pe care ai am nu inteleg de ce multe albine nu a mai intra in stup si au murit timp, asta timp de trei zile dupa care le-am scos . Mia murit o gramada de albine culegatoare .  Imi poate exèlica cineva?

bucovineanu

Pentru inceput colectoarele se monteaza fara placa activa pentru ca albinele sa se obisnuiasca cu noua infatisare a stupului. Placa se monteaza a doua zi.  Albinele au murit deoarece colectoarele au fost puse prea devreme. Nu au reusit sa treaca prin placa si au murit din cauza frigului.

doru_tu

Placa activa am puso a 2 zi nu am puso imediat

doru_tu

Sunt in Torino si nu e asa frig. E posibil sa nu le fi prins bine ca a 2 zi cand am pus placile active am obs albina care intra pe lateral si nu prin fata ,dupa lam prins mai bine . E posibil sa se fi obisnuit albina sa intre prin lateral si dupa ce nu a mai putut intra pe acolo a 2 zi cand am pus placile de asta sa fi ramas afara ? Multumesc astept pareri.

doru_tu

A 3 zi am scos placa activa si tot asa albina care statea afara pe stup si prin iarba debea misca

doru_tu

A 4 zi le-am scos de tot colectoarele  ca tot asa albinuta care statea afara

bio

Citat din: doru_tu din Aprilie 08, 2013, 12:50:57 AM
Sunt in Torino si nu e asa frig......

..este cam greu ca un coleg din Ro sa i-si dea cu parerea .
Incearca la colegii din Italia ca ei poate cunosc mai bine ce poate fi.
Poate fi ceva legat de modelul de colector si ma refer la orificiile placilor active..poate fi ceva legat de comportamentul albinelor..

..poate fi  vorba de "greva albinelor"--asa ii spun eu cind mi se intimpla si mie..:(.
Albina se e aduna ciorchini si nu activeaza perioade bune de timp, uneori chiar si de ordinul zilelor....de aceea, de multe ori evit sa adun polen raminind pe miere ca are un pret destul de bun in ultimul an.

doru_tu

este cam greu ca un coleg din Ro sa i-si dea cu parerea .
Incearca la colegii din Italia ca ei poate cunosc mai bine ce poate fi.
Poate fi ceva legat de modelul de colector si ma refer la orificiile placilor active..poate fi ceva legat de comportamentul albinelor..

..poate fi  vorba de "greva albinelor"--asa ii spun eu cind mi se intimpla si mie..:(.
Albina se e aduna ciorchini si nu activeaza perioade bune de timp, uneori chiar si de ordinul zilelor....de aceea, de multe ori evit sa adun polen raminind pe miere ca are un pret destul de bun in ultimul an.ne am cumparat albinele

Multumesc de parere , apicultorul de la care am cumparat stupii nu a folosit colectoarele .
Colectoarele sunt de la apicola Bacau simple le-am pus io tabla

xvader

nu cred ca conteaza daca cei de la care ai luat albinele au pus sau nu colectoarele.
vezi daca acolo au aceleasi placi active ca la noi (ma refer la diam gaurilor din placile active).
bafta multa