CHEMAREA PAMANTULUI!!

Creat de fiug1970, Aprilie 06, 2013, 12:48:18 AM

« precedentul - următorul »

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Ianuarie 26, 2014, 12:21:54 PM
Citat din: mmacreanu din Ianuarie 26, 2014, 12:01:36 PM

Folosirea turtelor fondante solide deasupra ramelor include decuparea pungii si asezarea ei cu decupatura in jos (o pui in cap la ghem) ca sa poata fi accesata de albine. Daca o tai deasupra cum ajung albinele la continutul pungii?
nu stiu cum e apifonda dar daca faci decuparea jos la turta dulcofruct risti sa cam curga printre rame.mai ales daca e facuta recent si vanduta ca si sirop.asa a patit un prieten.a luat turta dulcofruct in stare lichida.cica cererea e mare si nu au timp sa o tina la intarit.o distribuie asa.a luat-o de 5 zile.ieri inca nu era intarita in totalitate.asa ca precautie.
eu am folosit turta si am decupat partea de deasupra si am pus-o peste rame.la foamete au carat-o si asa.la un stupa ramas o bucatica si am vrut sa o iau cu mana sa o mananc .mi-a intrat degetele in ea ca in zapada.era mai mult lichida.asa ca atentie.
sanatate
[/quote]

Aia nu e turta ... auzi, cererea mare :)) daca este vanduta drept hrana solida cel care o cumpara lichida ii place sa fie prostit. O turta nu trebuie sa curga. Eu nu cred ca la gradele cu minus este comod pentru albine sa urce deasupra turtei sa caute gaura. Eu de ex pun deasupra ramelor 2 bucati de lemn (laterale de rame de ex) intre care incadrez turta, pun folia peste turta, ziarul, paturica ... albinele nu au cum sa urce pe turta, o ciugulesc de jos :)
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

fiug1970

Pai ajunge pe acelasi drum ca si la pungile cu sirop.Podisorul il am ca un capac,doar ca n/are tabla.Daca n/am nimic deasupra ramelor il pun cu placa in jos si ramane 2/3mm intre rame si podisor,iar când pun punga sau turta il asez cu placa in sus si am 4/5 cm de gol deasupra ramelor.La fondant spune ca se taie punga dedesupt,asa se incalzeste si e preluata de albine mai usor,dar aici nu/i asa de frig si presupun ca asa cum au luat siropul pe deasupra,tot asa vor lua si turta.Am sa pun la unul cu punga taiata in sus iar la celalalt cu taietura in jos.

fiug1970

e cald la noi,sant 19 grade la soare.ma duc acum la stupi si am sa fotografiez turtele.sant destul de tari nu vor curge.

mmacreanu

Citat din: fiug1970 din Ianuarie 26, 2014, 12:41:21 PM
Pai ajunge pe acelasi drum ca si la pungile cu sirop.Podisorul il am ca un capac,doar ca n/are tabla.Daca n/am nimic deasupra ramelor il pun cu placa in jos si ramane 2/3mm intre rame si podisor,iar când pun punga sau turta il asez cu placa in sus si am 4/5 cm de gol deasupra ramelor.La fondant spune ca se taie punga dedesupt,asa se incalzeste si e preluata de albine mai usor,dar aici nu/i asa de frig si presupun ca asa cum au luat siropul pe deasupra,tot asa vor lua si turta.Am sa pun la unul cu punga taiata in sus iar la celalalt cu taietura in jos.

tu in ce tara esti? daca este cald si albinele sunt imprastiate pe rame se schimba abordarea :)
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

fiug1970

dodo79

Citat din: mmacreanu din Ianuarie 26, 2014, 12:35:04 PM

Aia nu e turta ... auzi, cererea mare :)) daca este vanduta drept hrana solida cel care o cumpara lichida ii place sa fie prostit. O turta nu trebuie sa curga. Eu nu cred ca la gradele cu minus este comod pentru albine sa urce deasupra turtei sa caute gaura. Eu de ex pun deasupra ramelor 2 bucati de lemn (laterale de rame de ex) intre care incadrez turta, pun folia peste turta, ziarul, paturica ... albinele nu au cum sa urce pe turta, o ciugulesc de jos :)
[/quote]
intre rame si folie la poliuretan este distanta de 1 cm,daca pui pe rama turta au pe unde sa o culeaga.inteleg ca tu ai pus cele 2 bucati de lemn care obstructioneaza accesul la turta.cand vine vreme buna am sa merg la batranelul la care i-am pus turta si am sa fac poze.turta nu am pozitionat-o pe ghem ci imediat langa.asa pot sa urce pe folia ramasa ,sa manance turta si sa se intoarca.temperaturile nu au fost atat de mici incat sa fie probleme cu deplasarea lor.
prietenul a cumparat turta luni.eu miercuri am fost la apicola,la cursul de apicultura si inca nu erau intarite.este bataie de joc din partea dulcofruct.
sanatate
ps fa poze si cu imprejurimile.asa ca sa imi aminteasca ca am locuit si eu pe acolo :)

fiug1970

fiug1970

\100_1247.JPG
asa arata punga cu sirop(e cam goala,dar e la locul ei)

fiug1970

100_1241.JPG
asa arata punga de fondant

fiug1970

100_1248.JPG
\100_1245.JPG
si putina destindere la camp

dodo79

iti trimit si eu sa iti aminteasca de casa.chiar daca nu e dunarea sau balta brailei sa te multumesti cu raul mures.i-am aratat azi lui ficioras de unde aduce albina polenu la primavara.

fiug1970

Ce/l invidiez pe puiul de muresean!!Ce m/as fi tavalit in zapada, :yes: :yes:
Sa va traiasca!!Si nu/l lasa sa creasca singur,cat ar fi painea de/amara!Anii care/i pierzi p,aiurea,nu/i recompenseaza nici o moneda din lume!Si crede/ma,stiu ce spun!!

dodo79

Citat din: fiug1970 din Ianuarie 26, 2014, 06:31:34 PM
Ce/l invidiez pe puiul de muresean!!Ce m/as fi tavalit in zapada, :yes: :yes:
Sa va traiasca!!Si nu/l lasa sa creasca singur,cat ar fi painea de/amara!Anii care/i pierzi p,aiurea,nu/i recompenseaza nici o moneda din lume!Si crede/ma,stiu ce spun!!
stiu asta fata a fost cu noi in spania si pe cel mic acolo l-am injectat  :).anul trecut am fost in Italia din iulie.intantionam sa raman pana de craciun dar dorul de ei nu ma lasat.asa ca inca vreo cel putin 10 ani intentionez sa raman cu ei acasa,daca nu ne mutam toti pe alte meleaguri.
ps .sa vezi ce sa mai tavalit cu catelul de ia inghetat mainile la saracu

fiug1970

Lasa ca/i bine!!Asa se caleste si seactiveaza sistemul imunitar.Nu cu injectii si pastile:activitate fizica,mancare sanatoasa si ger cat ii iarna de mare.

fiug1970

100_1248.JPG
iar noi,astia de pe coclauri,ne calim cu ceva...colesterol!da/i fript :rotfl: =)) :rotfl: