Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Parerea mea este ca daca se ajunge aici, cei care vor iesi masiv la vot vor fi cei care nu au votat la scrutinul care s-a incheiat si care in mod sigur se vor pozitiona majoritar de partea presedintelui . Daca va amintiti o remarca a lui Ioha, cum ca electoratul trebuie emotionat, sa fiti siguri ca operatiunea de suspendare-demitere va rascoli intreaga societate romaneasca. Dar mai introduc in discutie inca un element. Ce ati zice daca in perioada pregatirii suspendarii presedintelui, procesele in care sunt inculpati Dragnea si Tariceanu se vor judeca si se lasa cu sentinte de condamnare ? Cam ce credibilitate vom mai avea in lume ca natie a caror conducatori dau cinstea pe rusine ?

tinumaftei

La referendumul cu Basescu a fost cât pe aici ca să fie 50%, în condițiile unor liste neactualizate de peste 20 de milioane de electori. De atunci listele au fost revizuite de două ori, iar eu stiu primarii unde listele au scăzut și cu 40%.
În ce privește votul la un posibil referendum cea mai buna Masina de partid o are PSD. PNL și USR sunt partide de lideri si nu au structuri de masă, ALDE va vota pentru, PRU pentru, PMP pentru. UDMR nu se va mobiliza. Cei care nu au participat la vot vor fi probabil încă 10-15%, dar concediile astea prelungite si stilul arogant al lui KWI mai mult ca sigur ii va lăsa acasă pe mulți. KWI este de doi ani la Cotroceni si nu a convins. Eu sunt unul dintre votantii lui.
Chiar si fara demitere Parlamentul are mai bine de 30 de zile, de la suspendare si până la comunicarea rezultatelor referendumului, mâna liberă PSD sa formeze guvern și să facă niște demiteri.
Multi care au votat Iohanis vor vota pentru suspendare, iar din tabăra care a votat PSD nu vad pe nimeni trecând de partea lui Iohanis.
O încercare de demitere nereușită ar da insa apă la moara lui Iohanis!

andreiu

Asa este si pe acest rationament cred ca va merge presedintele. O demitere nereusita l-ar relansa spre o cota de popularitate superioara. Dar sper sa nu se ajunga acolo. Un obiectiv intermediar al lui Iohanis deja transpare si anume destructurarea monolitului din jurul lui Dragnea, umilirea acestuia in fata partidului. L-a obligat pe acesta sa isi calce cuvantul, probabil  va incerca sa-l  impiedice sa-si promoveze apropiatii in noul guvern, putem anticipa si ceva influente in sfera puterii judecatoresti pentru urgentarea procesului care este deja pe rol.

ionel07196555

Citat din: bucovineanu din Decembrie 29, 2016, 05:44:39 PM
Daca facem niste socoteli nu prea o sa aiba succes cu demiterea. Pe listele electorale avem undeva aproape de 18 milioane de votanti. 30% inseamna undeva la 5,4 milioane. Daca cei care sunt impotriva demiterii nu se prezinta la vot, nu vad cum poate scoate psd acest numar de alegatori la urne. De aceasta data mortii nu pot sa voteze.  :smile:
Si dragnea trebue sa plece ca e vointa poprului .

ionel07196555

Citat din: tinumaftei din Decembrie 29, 2016, 07:32:11 PM

O încercare de demitere nereușită ar da insa apă la moara lui Iohanis!
E un risc enorm pentru psd si visand mai departe se poate ajunge la dizolvare parlament .
toate aste pe circa noastra.
Acum dupa alegeri au aparut si voci care spun adevaru despre programu de guvernare
LAPTELE SI MIeREA LA romanii.

bucovineanu

Pana la urma vor ajunge la un compromis si nu se va ajunge la suspendare.

bismark

Nu ati inteles ce e cu suspendarea, adica il suspenda pentru 30 de zile in care seful senatului ii ia locul, face guvernul si il supune parlamentului si programul de guvernare si cu 1-2 zile se ridica suspendarea si Ioha vine la servici dar nu mai poate face nimic impotriva parlamentului si guvernului.Si asta o zic fiindca  nu au zis niciodata ca urmeaza demiterea.Acum urmaresc ce spune Doamna Sevil si prin ce a trecut.Asta este tara noastra nu a dezbinarii a batjocorii si umilintei.Cu respect  ^:)^ :bzz:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Am urmarit si eu o parte din interviurile cu doamna Sevil. O compatimesc si cred ca ar fi fost mai bine pentru toata lumea daca nu era bagata cu forta in toata povestea aceasta cu final atat de urat pentru ea.

tinumaftei

Întâmplător am cunoscut-o pe doamna Shaideh si m-aș fi bucurat de numirea ei fiindcă puteam vedea prin asta ca cineva poate prin seriozitatea si munca lui să acceadă la o demnitate publică. Locuiesc de aproape douăzeci de ani în Dobrogea și m-am simțit profund jignit de mișto-ul prezidențial. Aici turco-tatarii sunt oameni respectabili, integrați în societatea românească chiar dacă au obiceiurile și credințele lor. Refuzul numirii a fost o palmă pe obrazul societății multietnice. Ni se baga pe gat multiculturalismul occidental cu degenerarea si depravarea cunoscută, cu drepturi individuale care vin în contradictoriu cu valorile societății românești și când vine vorba să apreciem o situație concretă dăm cu bățul în baltă.
După cum sa instaurat tăcerea la Cotroceni cred că și a doua propunere va fi tratata cu un refuz. În cazul acesta devine evident că relaționarea la situația de securitate a fost doar o poveste si ca KWI și-a luat constituția în cap imaginandu-si că populația poate să voteze ce vrea ca el va numi  tot după bunul său plac.
Alegerile au trecut de mult si desfășurarea lucrurilor poate crea un precedent periculos. Adică nu contează ce votează prostimea, președintele numeste pe cine vrea.
Evident, pentru cei care au votat dreapta, manevră președintelui pare inteligentă și argumentată moral! Dar trebuie să se gândească că peste un timp se va putea întâmpla invers, partida lor să câștige alegerile iar președintele să se pună pe curmeziș. Pai atunci de ce mai votăm? Îmi pare că ne întoarcem iarăși la "democrația populară" unde nu contează cum se votează ci e important cine numără voturile!

stefan1

Nu se poate sa propuna presedintele un prim-ministru, ca majoritatea PSD din Parlament nu il va sustine si guvernarea ar fi imposibila. Dizolvarea Parlamentului nu ar favoriza deloc dreapta, pentru ca lumea e tot mai nerabdatoare sa ajunga la bunastarea fagaduita de PSD.

Am vazut in seara asta pe Dragnea si d-na Shaideh la postul lui Ghita, "RomaniaTV". Castiga tot mai multa simpatie publica. A repetat iar cat de mult pierd romanii in ianuarie ca majorarile si scutirile promise nu pot fi implementate decat din februarie. A mai spus ceva interesant: ca guvernul asta mai are o rezerva de 11 miliarde lei!!! pe care ii pierde. Ca ar fi putut ca din ei sa faca in avans plati pentru obligatii bugetare de anul viitor!! Probabil 'initiatii' (printre care cei de la Banca Nationala, care se stie ca au avertizat despre derapaje economice) l-au sfatuit pe Ioha sa impiedice asta, care ar putea duce la concluzii gresite despre efectele masurilor noului guvern. Daca peste doua miliarde euroi din pusculita lui Ciolos vor fi folositi pentru umplerea golurilor care vor aparea in noua guvernare, bilantul primelor luni de guvernare va fi distorsionat si avertizarea despre pericolele care ne pandesc va fi intarziata.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

andreiu

Am mai remarcat un lucru impresionant in acea emisiune: atitudinea umila, de caine credincios a doamnei Sevil fata de Dragnea si am inteles pe deplin darzenia si inversunarea acestuia de a o propune in capul guvernului. Nu am inteles foarte bine episodul relatat de ambii, cum ca in perioada in care activau in federatiile profesionale din administratia publica locala, au stat amandoi inchisi intr-o camera 48 de ore si au lucrat intens pe o lege. Cand si-a dat seama ca ascultatorul putea sa inteleaga si altceva, Dragnea a zambit incurcat si a schimbat subiectul.

andreiu

Am rasuflat usurat. O tv de stiri a anuntat ca are informatia pe surse ca Ioha a semnat actul de desemnare pentru al doilea candidat propus de psd. Deci lucrurile se aseaza asa cum am presupus initial.

andreiu

Se confirma stirea. Toate posturile anunta ca Ioha a semnat respectivul document. Acum sunt curios daca in continuare va actiona ca un adevarat sef de stat. Daca as fi in locul lui incepand cu aceasta ora declansez pe repede inainte procedurile legale, astfel ca pana maine dimineata sa avem ceremonia de la palatul cotroceni cu juramantul si sampania de rigoare, iar revelionul sa il sarbatorim cu un guvern nou-nout.

bismark

Mosule, iti voi trimite si eu printr-un porumbel calator parerea mea. Hai sa fim seriosi, acum a primit Ok-iul. Poate nu avem presedinte o fi vre-o papusa care daca nu e tras de ate nu misca.Cu respect  ^:)^ :bzz:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Ma asteptam ca o asemenea initiativa sa vina de la Dragnea. Timp ar fi berechet si ar dovedi ca psdul slujeste interesul major national. Si-ar spala pacatul trufiei initiale, dovedind ca atunci cand este necesar poate face pasul inapoi. Pana diseara comisiile parlamentare pot sa faca simulacrul de audiere a ministrilor propusi, maine dimineata la ora 8 votul de investitura in parlament, iar la ora 10 ceremonia de depunere a juramantului la Cotroceni. Apoi toata lumea liber la Revelion. Simplu, eficient, corect !!!