Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

roi_ag

Macesele adunate de mine s-au uscat deja si nu sunt decat vreo 4 galeti , sa tot sa-mi ajunga
pana la anul pe vremea asta.

pharaonu75

Citat din: bismark din Noiembrie 08, 2013, 07:30:25 PM
   ...Se  mai poate face un vin tonic foarte bun din maciese,vin de buturuga si miere de albine...

O reteta? ^:)^
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bismark

Mosule, uitate la frunze,este trandafir.Au diametrul de 4-5 cm.Este un trandafir catarator alb cred ca la-i vazut la mine pe SunPhoto.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bismark

Pentru Pharaonu75 gasaesti aici la vinuri medicinale https://sites.google.com/site/elixirultineretii/terapii/bitterul-suedez.
Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

pistol28

Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 08, 2013, 07:48:23 PM
Citat din: bismark din Noiembrie 08, 2013, 07:30:25 PM
   ...Se  mai poate face un vin tonic foarte bun din maciese,vin de buturuga si miere de albine...

http://baby.unica.ro/vin-de-macese-408561.html

O reteta? ^:)^
Vin de macese
Ingrediente:
10 kg macese,
12 kg zahar,
o lamaie,
30 ml otet
35 l apa

Preparare:
Macesele bine coapte se spala. Se trec prin masina de tocat carne si se aduna cu mana, formandu-se in chiftelute lunguiete. Zaharul se dizolva pe foc in 10 l de apa, impreuna cu zeama de la o lamaie sau cu 2 linguri de otet de 9 grade (30 ml). Siropul se fierbe 10 minute, apoi se raceste cu restul de apa si se toarna peste macese lasand un spatiu liber de 10 cm sub gatul damigenei ca sa aiba loc spuma care rezulta prin fermentare.

Se astupa bine damigeana cu dop de fermentatie si se lasa la temperatura de 18-20 grade Celsius, ca vinul sa fermenteze 6-8 saptamani sau chiar mai mult, fara alta drojdie. Se agita zilnic, ca sa se amestece mereu compozitia care iese la suprafata.

Cand se termina fermentatia, drojdia si semintele se lasa la fund si vinul se limpezeste. Dupa aceea se trage in damigene mai mici (filtrat prin tifon si vata), astupate cu dop de fermentatie, deoarece fermentatia continua incet, pana cand vinul se limpezeste.

PS
Lamaie in loc de otet.
Zaharul se pune jumatae si jumatate miere.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

andreiu

Ieri si azi am verificat familiile de la Dupapiatra. Am prins un timp splendid. Albinele au zburat si cate una mai aducea cate putin polen portocaliu. La o galeata cu apa de ploaie, a fost activitate continua.

andreiu

Casa de la Dupapiatra vazuta din locul numit Curatura.

fiug1970

Citat din: andreiu din Noiembrie 10, 2013, 10:12:09 PM
      Ieri si azi am verificat familiile de la Dupapiatra. Am prins un timp splendid. Albinele au zburat si cate una mai aducea cate putin polen portocaliu. La o galeata cu apa de ploaie, a fost activitate continua.
inseamna ca mai au ceva puiet,nu?de au sete,sau au baut : sampanie: si acum se dreg :smile: :smile:

andreiu

Azi am facut ultimele unificari. De regula, matcile tinere  inca au puiet capacit. Sub presiunea timpului, am folosit un procedeu de unificare mai neortodox, iar primele constatari sunt interesante. Primele unificari le-am facut de dimineata, cand am desfiintat o lada mare in care aveam 4 nuclee pe cate 2 si 3 rame. Fara unificarea mirosurilor si fara a proteja matcile, am plasat ramele cu albina si puiet dupa diafragma in lada cu familia puternica, cu care se unifica nucleul. Dincolo de acesta, am pus dupa o alta diafragma rame cu portiuni de miere descapacita. Dupa cca 4 ore am redeschis stupul si desi era ceva miscare la mierea descapacita, matcile erau amandoua la locul lor.

andreiu

[]inseamna ca mai au ceva puiet,nu?de au sete,sau au baut : sampanie: si acum se dreg :smile: :smile:
[/quote]
      Ele saracele au baut doar apa de ploaie, in schimb stapanul s-a dres cu  :beer: :smile:
      Florine ti-am  citit topicul, felicitari pentru primii stupi, ai verificat ce ai in lazi ? Ma asteptam sa ne bombardezi cu intrebari.

fiug1970

nene,m-am desumflat repede.nu am fost si nici nu cred ca am sa ma duc.fiind pe propietatea sefului si avand un sef megaloman,tre' sa astept sa-mi zica cand sa ma duc,cum sa ma duc.etc.

andreiu

Pai daca-i asa, ce mai stai ? Pune-te cu periuta pe el, lauda-l incontinuu cat este de destept, ce copii frumosi si imteligenti are, ce inspirat este in luarea tururor deciziilor, fa-te responsabil cu indepartarea permanenta a scamelor de pe hainele lui si te asigur ca omul isi va schimba atitudinea. :razz:

andreiu

In gradinuta de la Dupapiatra am gasit rasad de salata, crescut spontan in urma scuturarii semintelor din plantele care au fost lasate in vara. Am luat pentru a planta si la Deva, pentru recolta timpurie de primavara.

fiug1970

Citat din: andreiu din Noiembrie 11, 2013, 08:28:09 AM
      Pai daca-i asa, ce mai stai ? Pune-te cu periuta pe el, lauda-l incontinuu cat este de destept, ce copii frumosi si imteligenti are, ce inspirat este in luarea tururor deciziilor, fa-te responsabil cu indepartarea permanenta a scamelor de pe hainele lui si te asigur ca omul isi va schimba atitudinea. :razz:
niciodată!!pupincurist n.am fost nici când mi.a fost greu!loialitatea şi munca bine făcută cred că.s suficiente.

andreiu

Am ingrosat eu nitel tusa. Dar sa sti ca uneori in viata, ca sa razbesti este necesar sa actionezi cu o anume diplomatie. Si diplomatia, ca de altfel si verisoara ei buna, politica, aplica consecvent arta compromisului.