Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

bismark

Multumesc, mosule mi-ai dezlegat o enigma cu iedera vecinului.Am gasit deunazi si eu doi puieti de astfel de iedera si mi-a placut forma frunzei ca o palma cu 5 frunze frumoase,nu stiam ce este si cum a a ajuns la mine.Am scos una si am pus-o mai la soare si inainteaza foarte repede.Daca si infloreste asa frumos si trag albinele la ea o mut la gardurile de la stupi unde am si Mina Maicii Domnului.Voi avea astfel un ecran protector impotriva vintului foarte apreciat de albine mai ales ca sta verde si iarna. A inceput si la mine marele cules pentru compoturi si dulceturi.Prima dulceata de zmeura si compotul de visine si bineinteles visinata.Urmeaza caisii,zarzarii si prunii (* goldanii rosii care deja sau colorat)Cu mult respec si spor la treaba.
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Asa este, dragul mosului, invatam cate ceva pana devenin stramosi. In iedera de la poarta vecinului, dupa intensitatea zumzetului, apreciez ca se aflau la lucru cca o suta de albinute. Deci este o planta de apreciat.

orbanstefan64

faine poze andreiule  :bravo: :bravo: :bravo:

andreiu

Multam frumos pentru apreciere, Stefane :hi:

Marius-ursulakhe

Mos Andrei felicitari pt poze si pt ne explicati multe lucruri care pt multa lume sunt plictisitoare   =D>   ^:)^    :hi:   :bravo:   :)

andreiu

De la cei care considera ca postarile mele sunt plictisitoare imi cer scuze anticipat, iar celor care apreciaza le multumesc. Prima categorie au la indemana soricelul calculatorului. Ca la tv cu telecomanda. Schimba postul. :hi:

fiug1970

Pe lângă faptul că sânt sensibile la ploi, sânt foarte sensibile la lovituri.iar la compot se văd nu.i ca la gemuri

andreiu

Da Florine, iese o dulceata eleganta, deschisa la culoare, cu gust dulce-acrisor daca-i pui putina sare de lamaie.
          Cum mai stai cu planurile de infiintare a ministupinei pe parcela sefului ?  Spuneai ca este din Santuhalm.

fiug1970

Am postat că am început cu stângul! Nu mai găsesc roi la timpul ăsta. Aştept să vândă un român un loc da.mi dea două familii de anul ăsta.scriu de pe telefon si am ecranul mic şi degetele groase  =)) :rotfl:vb..când ajung acasă maipe larg

bismark

Multumesc,dragul mosului,ca sint mai mare :razz:te rog sa-mi zici daca asta estesi ca sa fie mai frumos iti mai dau ceva din curtea  mea, piticul de Iasi,piticul de Ardeal, si un pic de culoare.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Multumesc mosule, recunosc ca ai cateva luni in plus. Pomisorii tai sunt superbi. Prima poza nu este mur fara tepi ? Ultima poza nu imi dau seama, este prun, corcodus?

andreiu

Inspre seara un avion utilitar facu multe ture pe deasupra orasului. Imprastia probabil solutie pentru tantari. Ma tem putin sa nu cumva sa afecteze si albinele. Am incercat multe poze, dar nu am reusit sa prind una buna. Cand trecea pe deasupra mea, avea viteza mare si declansatorul este mai lent. Postez ce-am reusit sa prind.

bismark

Buna dimineata, mosule prima poza este iedera de care iti spuneam ca seamana cu a vecinului tau, iar ultima este un corcodus cu frunza si fructele rosii.Un ornament intre cei aproape 100 de pomi fructiferi. Spune-mi daca se aseamana iedera?. Uite si un exotic  kaki si insecticidul bio din urzici urmeaza ingrasamintul bio din gainat de pasari fermentat.Cu respect

andreiu

Dimineata a fost cand am plecat eu la munca, mosule. La ora 7 cand cu cafeaua aburinda sub nas, te pregateai sa postezi raspunsul, eu aproape ca terminasem de cosit iarba de pe langa stupi, dupa ce copilisem si prasisem rosiile. Iarba am imprastiat-o in strat gros printre rosii, pentru diminuarea evaporarii apei din sol datorita caldurii ce se apropie alert. Iata o parte din rezultatul muncii mele de azi dimineata :

andreiu

Rosiile mele si ale vecinilor cu gradini adiacente au supravietuit furtunii cu grindina ce s-a abatut asupra Devei, saptamana trecuta. Cateva frunze flendurite, in rest florile si varfurile plantelor au scapat.Exista premize pentru o recolta buna.
     Vyctor, cum se prezinta rosiile din senintele ce ti le-am trimis prin posta ?