Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

S-a terminat pigmentul verde, am trecut la albastru. Un nou lot de lazi - beton marca Andreiu este pregatit sa mearga maine la munte, unde vor primi scandurele de zbor si reducatoare de urdinis. Pentru inceput vor adaposti roi care vor fi formati zilele urmatoare. Banca de rame cu puiet si banca de botci functioneaza.

andreiu

Ieri am surprins si eu o albina culegand nectar de pe Mana maicii Domnului. Recunosc insa ca poza mea nu are calitatea celei postate de Romikele.

bismark

Mosule eu am pus mina Maicii Domnului pe toate gardurile,este foarte buna pentru polen,la ora 05,00 albinele sint pe gard cu cosuletele pline.Si am de gind sa pun chiar peste tot ca si miroase frumos mai ales dimineata.Si infloreste si de 2-3 ori pe an daca o tunzi imediat dupa ce se trece prima sarja de flori.Si am observat ca puii de orice fel cresc repede cu frunzele taiate.Cind eram mici mama ne trimetea sa adunam frunza de catina de gard (dracila) pentru pui,cresteau repede si nu se imbolnaveau.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Si mie imi place, am pus si eu cateva. Mi-a venit ideea de a planta pe langa pruni, dar cine coseste o taie in fiecare an si nu apuca sa se dezvolte si sa ajunga sa infloreasca.

Azi m-am jucat putin si cu Ara. Am regasit si mingiuca de ciorap. Catelusa s-a bucurat si nu s-a lasat pana nu mi-a luat-o din mana.

andreiu

Maine o iau cu mine la munte, sa alerge in voie alaturi de Bubi. Acolo, in pauzele de lucru voi incerca si cateva  elemente de dresaj.

andreiu

La gradina de pe deal toate lucrurile au intrat pe fagasul normal. Ploile din ultima perioada au reglat umiditatea din sol, crapaturile s-au astupat, iar rosiile s-au dezvoltat bine. Azi am copilit si le-am prasit cu adunarea pamantului in jurul plantelor. Majoritatea au flori.

andreiu

Pomisorii altoiti in ultimii 3 ani au inceput sa intre timid pe rod, ajutati si de polenizarea artificiala care am facut-o in perioada infloririi. Iata cum arata un cires, un par si un mar.

andreiu

Pentru Bismark : Iata doua soiuri de alun ce acum fructifica prima data la Deva, din care am altoit pe alun salbatic la Dupapiatra.

fiug1970

Mana Maicii Domnului are un miros imbatator,dar dezavantajul e ca e specie invazoare si sufoca orice planta care-i iese in cale.Asa ca cine vrea sa o aiba trebuie sa-i acorde spatii unde nu cresc alte plante si chiar si asa,sa aiba tarie si mana dura la ora de tuns!
Bismark,eu mi-aduc aminte ca dadeam frunza de dracila la puii de curca:era fantastica!!
Tot la fel era cand am intrat printr-o gaura  si n-am mai putut iesi! :yahoo_cry:

andreiu

In pauzele de la sapa, am verificat si cei trei roi artificiali care i-am facut la Deva. Doi nu au probleme, matcile sunt vioaie, asteapta sa se indrepte vremea sa poata iesi la imperechere. La unul nu am gasit matca si albinele incepusera deja sa traga botca in jurul unei larve mici. Intrucat era deja spre seara iar dimineata plec la Dupapiatra i-am dat una de la rezerva, fara cusca, direct pe rama. Comportamentul albinelor nu a fost deloc agresiv, matca a stat cuminte, fara sa alerge pe faguri si se pare ca va fi primita.

andreiu

Cultura de loboda merge bine. Daca stiti careva vre-un Voda, poate veni linistit, va trece usor prin dansa.

andreiu

Coacazul rosu timpuriu s-a copt deja. De obicei se coace odata cu zmeura, de multe ori am facut jeleu de coacaze rosii in amestec cu zmeura. Este deosebit, dulce-acrisor cu parfum de zmeura.

bismark

Exact asa au fost si ai mei mosule, erau ca si ai tai de frumosi, dar eu i-am cumparat  au mers bine pina in iarna dar in primavara s-au uscat.Cit despre Mina Maicii Domnului  pune pe linga garduri si cit mai aproape de stupi,este f.buna ptr. polen.Alunii tot pentru polen ii cumparasem ca infloresc primii.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

La Dupapiatra, in padurea de mesteceni au inceput sa se coaca fragutele.

andreiu

Noile lazi antifurt, fara manere, isi ocupa locul in stupina. Toate si-au luat in primire cate doi roi artificiali, cu matci neimperecheate.