Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Bismark, poti pune si la mine poze cu amanunte din gradina ta ca nu mi-ar fi rusine cu ele. Imi pare sincer rau ca ai avut o asemenea pierdere. Macar ai depistat cu precizie cauza, pentru a o putea evita in viitor ?

bismark

Da am avut probleme cu Asociatia agricola unde am si eu pamintul.Au folosit niste ierbicide la floarea soarelui care s-au simtit si in miere,te ustura gitul daca o mincai.Toata mierea inclusiv cea din faguri i-am topit cu totul sute de faguri si am folosit rezultatul la tuica.De atunci cind ma anunta ca stropesc ii pun sa scrie cu ce si sa semneze si stampila.Le-am zis ca daca se mai intimpla o data imi vor plati si pe accea.De curind am primit de la European Beekeeping Coordination un ,, Vot pentru salvarea albinelor,, prin care se cerea sa trimitem un e-mail la Ministerul agriculturii si la Bruxelles la ambasadorul Romanie pentru a interveni in acest sens.Bineinteles ca la semnat si Asociatia noastra si trimis celor in drept.Sper sa se ia ceva masuri in folosirea insecticidelor neonicotinoide.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Pacat ca esti asa de departe, ca te-as fi ajutat si eu cu cativa roi, ca sa-ti refaci mai rapid septelul.

andreiu

Am amanat plecarea la Dupapiatra intrucat acolo este destul de rece (13-14 grade ziua si 8-9 noaptea), cu prognoza de ploaie maine si poimaine. Este posibil sa se rspete situatia de anul trecut, cand a plouat continuu, cat a tinut floarea de salcam.

andreiu

Ieri, intrucat a fost o zi mohorata si rece, am insarmat rame. Nepoteii se jucau pe langa mine cu catelusa Ara. Aproape intr-un glas, m-au rugat sa-i las sa bata cuie. Am fost de acord, cu conditia sa fie foarte atenti si daca din greseala lor se lovesc peste degete, sa nu planga.
      Le-am dat fiecaruia cate un capat de scandura, un ciocanel si cate o mana de cuie, din care folosesc la montarea ramelor. Nu i-am mai urmarit vizual, intrucat eram atent la lucrarea mea : gaurire cu burghiu de 2 mm si montarea sarmei. Auzeam insa pocnetul ritmic al ciocanelor. La un moment dat un ciocan a tacut. Ridic privirea si-l vad pe Tudor privind tinta un punct imaginar de pe tavanul atelierului si strangand din ochisori. Il intreb : - Cum a fost, Tudor ? Raspunsul, cu voce gatuita : - Doare, dar nu plang.

Tamu

:) Numai asa se capata experienta. Si noi la randul nostru am patit la fel.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

andreiu

De la simplul batut de cuie in scandura, s-au nascut ideile. Stefan s-a apucat de construit un tiranozaur, iar Tudor, un robot din polistiren. Ultimele retusuri le-au facut in hol. Iata si rezultatul muncii lor total independente .

andreiu

Azi a fost ultima zi de tratament injectabil pentru Ara. Din vechiul fotuliu din atelier, de unde  urmareste atenta cum lucrez si  din masina, Ara mi-a pozat, increzatoare.

andreiu

Mi-a aratat gingiile si limba, care s-au recolorat intr-un roz viu, apoi un profil frumos la stanga, dupa care am plecat la spital. I s-au facut ultimele injectii cu vitamine si intaritoare hepatice.

bismark

Nu-i bai mosule lasa ca le facem noi.Chiar veni unul in soc la mine cred ca de pe la padure si mai facui si eu 5 asa nu-i rau pina acum si la citi am acum daca mai scot macar cite unul, ti-am zi fac vreo 30. Si pina la vreo 80 de ani am timp ca acum am 67.Si daca ma mai ocup cu gradina si pap numai din mina mea se poate sa trec. :rotfl: si nu vreau sa trec de 50 ca n-am de ce, ca fata care o selectasem pentru albine e in Austria(*a facut liceul apicol Bucuresti)iar ceilalti nu se dau nici unul in vint dupa apicultura,numai sa-si linga degetele.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

La mine situatia incepe sa se complice. Desi floarea de salcam este in toi, la Dupapiatra maxima de azi a fost de 13 grade si a plouat in reprize. Pentru maine prognoza este la fel, poate cu un grad sub cea de azi. Deabia de marti este posibila o usoara incalzire si stoparea ploii. Depinde cata floare mai ramane in copaci. Deci ma duc la albine mai putin pregatit de extractie, dar bine pregatit pentru a forma primii roi. Cateva lazi pleaca din Deva, la munte. Acolo le voi monta reducatoarele de urdinis si scandurelele de zbor.

andreiu

Intrucat magazii am pus numai la 10 familii, ar trebui ca stupii sa fie suprapopulati si multi sa fie inceput pregatirile pentru roire. Sunt curios cu cat va contribui fiecare la banca de rame cu miere capacita si la banca de faguri cu puiet la eclozare. Ma intereseaza in mod deosebit orizontalul pe care l-am tot pozat in postarile anterioare, daca s-a hotarat sa-mi produca de bunavoie botcile pentru roiuri.

Razvan HD

Mos Andreiu am fost  si eu azi toata ziua la dupapiatra , a inceput sa ploua pe la 11 dimineata si pe la 12:30 a inceput si grindina , a scuturat aproape toata floarea de salcam ... :hi:
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."

andreiu

Am revenit la Deva dupa o saptamana complicata la Dupapiatra. S-a repetat la indigo situatia de anul trecut. Floare de salcam din belsug, dar timp rece, cu mici intermitente caldute, urmate invariabil de ploaie. Asa aratau salcamii mei la sosire, incovoiati de floarea uda.

andreiu

O tufa de bujor rosu si-a aplecat si ea florile la pamant. Cateva instantanee din mica jungla de pe langa casa. Un iris albastru, flori de muscata frantuzeasca, de condiment si cativa crini portocalii.