Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Acasa, ciresul vecinului (timpurii, rosu inchis)  a dat mana peste gard, cu ciresul meu (cu coacere ceva mai tarzie, galben cu nuante rosiatice).

andreiu

In oras au inflorit teii cu frunza mica. Au fost plantati destul de multi tei in Deva, mai ales in perioada 1980-1989.

bucovineanu

Acum 30 de ani in zona mea teiul inflorea in 2-4 iulie. In anii trecuti a inflorit in jur de 20 iunie. Acum aud ca sunt zone din tara unde a inflorit in jur de 20 mai. Unde se va ajunge?

andreiu

Clima se pare ca a cam luat-o razna, sau este ajutata de marile puteri ale lumii, din interese geopolitice si geostrategice. Eu imi aduc aminte ca in liceu fiind (asta in urma cu cca 45 de ani) se vorbea ca americanii si rusii lucreaza la ARMA METEOROLOGICA prin care se poate influenta clima in mod direct, prin manipularea formatiunilor noroase, care pot fi deplasate si descarcate. Cred ca de atunci s-au facut progrese in acest domeniu. Prea de tot se abat asupra noastra cand secete prelungite, cand ploi diluviene, care produc inundatii catastrofale.

bucovineanu

Nu trebuie sa ne miram de faptul ca se abat asupra noastra perioade secetoase si ploi diluviene urmate de inundatii catastrofale.  Echilibrul climatic a fost rupt din cauza defrisarilor necugetate din ultimii 20 de ani. Si distrugerea padurilor continua intr-un ritm acelerat. Desertificarea unor zone din tara a inceput si va continua in deceniile care vor veni. Nu se intrevede nici o salvare. In zona noastra a aparut un gandac ce ataca molidul si duce la uscarea unor paduri intregi.

andreiu

Apropo de seceta care a fost pana azi la noi. Astazi dupa masa, am sapat inca cateva gropi pentru plantarea rasadului de rosii. In viata mea nu mi s-a mai intamplat asa ceva. Pamantul era atat de intarit, incat cu tot efortul, nu intra harletul in el, decat doar prin crapaturile adanci. Si am pozat calupul de pamant dintr-o bucata, rezultat din saparea unei gropi.

andreiu

In sfarsit, asta-noapte a plouat, cu tunete si fulgere. Daca mai ploua si azi dupa cum este prognoza meteo sper ca pamantul sa-si revina la structura si umiditatea normala pentru a putea fi lucrat.

bismark

Si la mine a inceput sa infloreasca teiul nu stiu care este dar este primul care inloreste si care normal inflorea in iunie.Cu resapect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Tamu

:offtopic:
Cum se simte Ara?
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

andreiu

Ieri dupa masa a vazut-o si dr Mihaila, seful spitalului. Catelusa este salvata, mai continuam cu tratamentul specific pentru refacerea completa a ficatului. L-am intrebat de Addamel, nu stia nimic, s-a uitat pe net si a confirmat ca intradevar este un produs bun, si ca a colaborat candva cu firma care-l produce. Daca va fi nevoie ii va da si Addamel.

Tamu

Chiar ma bucur la asemenea vesti.
Vizavi de tei, la noi in oras deja sunt cat boabele de piper. Atata noroc ca acum e o vreme mohorata, cu ploi, care probabil dupa ce va trece (cam in 5 zile) va ajuta la formarea unei cantitati mai mari de nectar pentru  :bzz:  :bzz:  :bzz:  noastre. :)
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

andreiu

Re: Bismarc
           Dar rosiile alea speciale, cum se prezinta? Se apropie de inflorire? Trage-le in poza si timite-mi si mie una.

antiopa din ardeal

Citat din: andreiu din Mai 22, 2013, 04:08:51 PM
       Rama marginasa, plina cu miere, o rama noua cu puiet capacit si una cladita recent, luata in primire de o superba regina de anul trecut, un metis intre carpatina si probabil bukfast.

Desi stau rau cu timpul nu am rezistat ispitei, am lasat totul deoparte si am citit in intregime cele 31 de pagini. Nu pot sa spun decat felicitari pentru tot ceea ce faceti!

In afara faptului ca regina din imagine e mai ,,blonduta" mai aveti si alte argumente care sa demonstreze ca e vorba de un metis cu bukfast?

andreiu

Bine ai venit in ograda mea, Antiopa ! Ma bucur sa aud ca ti-ai facut timp si pentru prostioarele mele.
Nu am argumente suplimentare pentru a dovedi ca matca de care am facut vorbire ar proveni din Bukfast. Este doar o prezumptie, deoarece albinele (cca jumatate) au dungi rosiatice. Si la drept vorbind eu apreciez valoarea unei matci nu neaparat dupa rasa ci dupa comportament si rezultate.

bismark

Avind in vedere ca le-am semanat  dupa 15 aprilie acum au 15-20 cm si le-am luat sticlele din cap dupa ce le-am tinut citeva zile fara dop sa se caleasca.Cele din martie au flori deja trebuie sa le pun araci dar a ploat la mine de 2 zile mai asteapta.Incep sa ifloreasca ardeii.Restul gradinii e numai o floare, voi pune cit de curind pe SunPhoto cum merge gradina.Ploaia asta va face minuni si in cimp.Griul a dat in spic,porumbul are 20 cm ,floarea ajunge curind la 50 cm, totul se grabeste anul asta.Cit despre albine e primul an cind vad un cules bun.Cu toate ca nu prea vedeam albine prin salcimi estimez in jur de 10 kg per familie din care jumate al meu si jumate al lor pentru iernat si start in primavara ca eu nu servesc niciodata apifonda sau alte chestii.Am stolonat deja 6 roiuri si selectionat matci pentru inca pe atit sint in crestere.Si daca ridic septelul la 30 anul asta sint bun.Avind in vedere ca acum 2 ani aproape am pierdut 40 si ceva de familii ramasesem numai cu 3.Cu mult respec
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/