Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

floricica

La multi ani cu sanatate si multe bucurii alaturi de cei dragi!

MARIUS_bc

La multi ani cu multa sanatate!!! : sampanie:

andreiu

Indurare, dragii mei colegi, de-abia acum vad urarile voastre, adresate batranului uituc, cu ocazia zilei onomastice. Luat cu griji si obligatii am neglijat forumul o buna bucata de timp. Dar vorba unor simpatici tineri de la o televiziune ... Andreiu este INCA aici !!! Va multumesc din suflet pentru gandurile voastre bune si va urez tuturor sa aveti parte de bucurii, sanatate si prosperitate cu ocazia sarbatorilor ce vor veni curand !!! :hi:

andreiu

... si daca tot am revenit pe forum, o sa incerc sa exprim si cateva consideratii fata de evenimentele actuale fierbinti. Desi sahul politic este deabia la inceput cu miscarile de deschidere, se poate lesne observa ca protagonistii au inceput jocul ofensiv. La chemarea blajina pentru consultari a presedintelui ardelean Iohanis, Dragnea opune un sictir oltenesc. O fi bine, o fi rau ?... Va invit sa comentam.

filip

Daca la a doua consultare Johannis nu mai invita PSD si ALDE si desemneaza un membru PSD sa formeze guvernul.
Un membru care sa poata avea sustinere de 50+1% in parlament.
Cum sa nu mergi la consultari cu un nume de premier,tu PSD care ai aproape 50%.?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bismark

Mosule,Romania s-o fi inrosit de rusine =)),sau ca neamtul nu-i al nostru si tine cu ursul,sau poate toata tara e de penali.Eu nu mai inteleg nimic,poate cind om fi de tot in MOCIRLA sa iesim sa ne spalam de toti.Cu respect  ^:)^ :bzz: :bzz:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Filip, presedintele nu-si va permite sa treaca peste pozitia oficiala a vreunui partid si cred ca va repeta invitatia. Cred si sunt si eu de parere ca este obligat sa refuze nominalizarea lui Dragnea. Despre cei 50% sa fim atenti ca sunt din 40%, cu alte cuvinte se poate baza doar pe 20% din populatia cu drept de vot.
       Gicule, daca iesim din mocirla si ne spalam cu lichidul din aceeasi mocirla tot mocirliti ramanem. Daca vrei sa intelegi ceva din toate miscarile acestea, incearca sa te dai inapoi, mental, cu cativa km si sa privesti mai de departe, ca sa prinzi imaginea de ansamblu.

filip

Daca PSD si ALDE nu se prezinta la consultari,presedintele e acoperit Constitutional.
Incredinteaza unui membru PSD formarea guvernului,spre ex Firea.
Aceasta poate accepta ori ba.............
Daca accepta atunciu nu ramane decat sa o tranteasca Dragnea in parlament.Dar daca trece?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

andreiu

Pe mine ma intriga putin atitudinea lui Tariceanu. In actualele imprejurari, ALDE ar putea rasturna intreaga situatie. Se stie ca alianta ALDE-PSD este de conjunctura, intre cele doua formatiuni existand diferente ideologice si doctrinare. In conditiile in care se face putina curatenie de iarna in PNL, Tariceanu ar putea face pasul inapoi si sa revina daca nu in PNL, cel putin sa faca alianta cu cei de o doctrina politica. Daca s-ar intampla acest lucru, PSD din casigatorul clar al scrutinului electoral, s-ar trezi in opozitie. Si am asista la o situatie interesanta, cu o putere fragila si fragmentata, dar cu o opozitie extrem de solida.

bucovineanu

Mai intai bine ai revenit pe forum.
Referitor la ALDE si Tariceanu, eu cred ca dupa ce psd va racola suficienti parlamentari de la alte partide, ii va spune lui Tariceanu sa inchida "usa guvernarii" pe dinafara.
Referitor la intrventia lui Dragnea pe langa Ciolos, sa amane o parte din taxele ce trebuie sa fie anulate conform codului fiscal aprobat de psd de la 1 ianuarie, ei vor sa scoata castanele din foc cu mana lui Ciolos. Dar nu cred ca Ciolos va accepta sa faca acest lucru. Daca o va face va fi considerat de fraier.

filip

Cristel

Sincer, dupa 27 de ani in care au fost asteptari, as fi vrut sa fie cu totul si cu totul altceva. Dar se pare ca romanii se urnesc greu (mamaliga nu face bum) si cred ca trebuie sa intram din nou in mocirla pentru a ne destepta intr-o zi (oare, va veni? Sau ajung sa-i dau dreptate celui pe care l-am injurat in anii '90, Silviu Brucan, pentru sintagma "stupid people"?) Am foarte multi amici dezamagiti de clasa politica si care nu au iesit la vot pentru ca "nu au pe cine sa voteze"! PSD, cu structurile ramase din trecut si cu toti obraznicii cunoscuti sau noi, PNL cu resturile din FSN ul de altdata ( in plus sa nu uitam tradarea prin formarea USL, cand au condus cot la cot cu PSD impotriva statului de drept!),  apoi figura lui Blaga, care s-a dus doar luat de altii, ca altfel ramanea copresedinte pana acum, USR cu oameni noi dar cu metehne vechi (e suficient sa fie un membru introdus in 3 consilii de administratie la stat ca imediat sa se creeze senzatia ca e "aceeasi Marie cu alta palarie"). Marea bucurie este ca maimutele care mimau patriotismul (Diaconescu-Ghita) nu au intrat in parlament, cu tot sprijinul dat de alta maimuta ce se visa premier.
Dragnea vrea in varful mesei pentru ca are dosare in derulare si crede ca poate negocia pozitia sa altfel din postura de premier. Amuzant ar fi sa-l propuna pe Ciolos in continuare dar cu solicitarea de a introduce ministrii din partid in guvern. Dar nu au inteligenta necesara pentru ca sunt flamanzi si prosti. Pe Ponta nu il vrea pentru ca nu e genul care sa acorde o sansa celor care i-au sabotat ideile de "lider" (Ponta a luat adeseori decizii fara a discuta cu Dragnea miscarile pe care le va face). In plus, cel propus trebuie sa fie in subordinea lui Dragnea si nu mai destept decat acesta!
E posibil sa mearga la inaintare cu Dragnea dar daca vor intampina opozitia legii (ceea ce ar fi absolut normal, pentru ca vrem ca Romania sa para un stat de drept si nu unul bananier) sa scoata un alt as din maneca (Dincu? Rus? Firea? Costoiu?). Oricum, Dragnea nu va lasa din mana haturile pentru ca stie ca in joc este libertatea sa.  Deja o voce din Ardeal striga ca daca nu il pune pe Dragnea prim ministru, Iohannis risca sa fie suspendat (intotdeauna trebuie sa latre un caine ce nu poate zice stapanul). In tara asta s-a ajuns ca o condamnare sa fie un act de innobilare, defileaza toti de parca au primit medalii de onoare de la regina Angliei. Asta in timp ce un om obisnuit nici nu mai exista daca are o condamnare, fie ea si cu suspendare. In plus, Parlamentul si institutiile tarii sunt tinta predilecta a celor care stiu ca au CV dalmatian... Afara, nu cred ca ar fi un politician care sa nu plece imediat ce are o condamnare, sau cel putin eu nu cunosc un caz mediatizat. La noi, parca ar fi o lume balcanica in care nu exista notiunea de rusine, de demnitate si onoare! E  valabila o alta sintagma, "care pe care"...
Oricum, realizeaza si psd eii ca nu au cum sa puna in practica toate "promisiunile" facute anterior si de aceea si incercasera sa scoata castanele cu mana altuia (e cel mai simplu, nu?) numai ca Ciolos se pare ca e baiat istet. Las' sa-si rupa gatul psd eii in promisiuni si pomeni, pentru ca in cel mult 2 ani se va simti iarasi un val anti-psd! Sanatosi sa fim, ca politica e tot o  " mare doamna"!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

andreiu

Vasile, ma bucur sa ne reintalnim in virtual.
       Credinta mea este ca Tariceanu ar face mai bine daca nu ar astepta cum spui tu " inchiderea usii " ci sa iasa frumusel si cu grija singur din aceasta alianta care pentru el va fi din ce in ce mai toxica si periculoasa. Ca si in cazul Dragnea, viitorul sau politic va depinde de modul de solutionare a dosarului penal in care are calitatea de inculpat.
Ciolos a avut o pozitie de om rational si ma distreaza atitudinea si solicitarile lui Dragnea de a mai drege putin busuiocul promisiunilor electorale cam exagerate, inaintea intocmirii si aprobarii bugetului pe 2017.
      Cristel, esti inca tanar si inteleg revolta ta. Si pe mine ma enerveaza asteptarile prea lungi. Mamaliga insa este pusa deja pe foc. Este formata din marea parte din cei 60% din alegatorii care nu s-au prezentat la votul de duminica. Sunt si eu acolo. Poate ne intalnim cand vom hotari sa faca poc ! Momentul il vor stabili ei cand nu vor fi in stare sa-si onorezae promisiunile.

Fifi

Tin din capul locului sa spun ca sunt apolitic dar evenimentele recente ma fac si pe mine sa discut despre acest subiect. ))/
Atata timp cat aproximativ 40% din populatia tari este sub si/sau la pragul saraciei ce credem ca se va intampla!?
Greseala este a noastra a tuturor atunci cand nu ne ducem sa votam ca citez:"nu am pe cine" trebuie sa votam din clasa politica pe care o avem sau sa facem ceva, ca daca nu facem si nu ne ducem nici la vot, atunci cei din 40% cred in gogosile elctorale si se duc ei la vot si hotarasc viitorul nostru pe urmatori ani.
Sunt destul de tanar (sau asa cred eu) am 37 de ani si astept si eu clipa cand politicieni romani (vorbesc la modul general) vor lucra pentru acest popor si nu pentru buzunarele lor- stiti cum se spune speranta moare ultima. ^:)^ ^:)^ :D
Eu unu as propune sa ne uitam un pic la legile privind votul in Elvetia sau alte state unde votul este obligatoriu si atunci poate situatia ar fi alta - ce sa fac tot sper doar fac parte din zodia pestilor si acestia sunt visatori din fire.
Daca considerati ca am fost dur imi cer scuze acestea sunt doar niste oprini personale.
Sunt incepator va rog sa dati cu sfaturi si nu cu pietre.

balasbebe

Eu sunt convins ca neamtul vrea alegeri anticipate. Va numi prim ministru pe care si-l doreste el. De fiecare data spune ,,guvernul meu,,.