Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Mai, ce ochi ageri aveti !!! . Cred ca v-ati putea angaja la Fisc, SIE sau SRI. Evazionistii, spionii si atentatorii la siguranta nationala nu ar mai avea nici o sansa !!!  :razz: :hi:

antiopa din ardeal

In primul se vad 11 ciocuri galbene. In cel de-al II-lea parca sunt doar 9. Prin urmare sunt in medie 10 guri de fiecare cuib. Toata lumea are dreptate. :hi:

andreiu

Antiopo, mai numara odata. Pun pariu ca sunt 10 in al doilea cuib. Desi pe undeva sunt incompatibili cu albinele, noi i-am indragit la fel de tare. De fapt eu de mult mi-am propus stimularea inmultirii pasarilor care reduc numarul omizilor din pomi. Mai am un plan de colectare si aducere in zona un numar mare de buburuze, care sunt benefice pomiculturii, hrana lor preferata fiind ouale insectelor daunatoare, de pe scoarta si frunzisul pomilor.

antiopa din ardeal

E posibil sa aveti dreptate, nu fac pariu ca deobicei pierd. Si eu am intr-o lada mai veche un cuib unde sigur am numarat bine: in total 4 ciocuri. Daca-mi amintesc bine am facut si poze. Verific si daca gasesc si nu va deranjeaza pun pe topicul dv. Puii in cazul meu sunt de mierla. Acum cativa ani, intr-o iarna cu zapada multa o ghionoaie a facut in lada o gaura suficient de mare sa incapa prin ea mierla.

andreiu

Nu ma deranjeaza, dimpotriva, imi face placere sa privesc pui din orice specie posibila, iar acest topic poate gazdui orice idee sau imagine interesanta, mai ales si daca se poate (si) educativa.

dodo79

vad ca aveti o problema cu daunatorii frunzelor.pot sa intreb de ce nu stropiti?

andreiu

Poate dintr-o idee preconceputa, de a nu otravi un mediu natural autentic. Incerc sa aman utilizarea chimicalelor folosite pentru combaterea daunatorilor. Caut remedii si procedee naturale. Caut aliati precum pitigoii, melcii de livada, buburuzele, chiar si unele specii de viespi.

dodo79

ca insecticid puteti folosi maceratul de urzica.e biosi eficient.eu doar cu el stropesc impotriva insectelor.
un kg de urzici la 10 litri apa intr-o galeata cu capac.lasat la soare si agitat din cand in cand.dupa 7-8 zile se ia un litru de macerat (doar solutia rezultata,nu si urzica ramasa)si se dilueaza cu inca 10 litri de apa.aceasta diluatie se poate stropi direct pe frunze.ca fungicid se poate folosi be baza de cupru.eu folosesc CHAMP.

andreiu

Multumesc de idee, Dodo. O sa incerc reteta cu maceratul de urzica. Este oare eficient si pentru afidele care distrug portiunea terminala a ramurelelor tinere de prun si cires ?

dodo79

La mine a avut efect.atentie mare la miros :).pute mai urat ca varza murata statuta. :D

dodo79

ca sa nu stropesc de doua ori eu fac asa.un pliculet de Champ diluat in 10 litri(15 litri,depinde ce concentratie vrei.scrie pe plic) la care adaug un litru de zeama de la macerat(1,5 litri daca e 15 litri de apa).le amestec si stropesc.

andreiu

Am cules deja urzicile si le-am pus la macerat.  Am mai pozat cate ceva la gradina din Deva. Pe un mar altoit in urma cu 3 ani, care rodeste anul acesta si care este atacat de insecte din genul afide, patruleaza de zor si prietenele mele cele mai mici, buburuzele .

andreiu

Am inversat din greseala doua poze cu buburuze. Cea cu patrularea o pun mai jos. Prima poza este cand le-am surprins intr-o pauza de relaxare. Cred ca in curand vom avea si puisori de buburuze !!!

andreiu

Am si prima recolta de cirese supertimpurii. In sfarsit am reusit sa vad si in gradina mea acest soi pe care intentionez sa-l inmultesc serios.

andreiu

Cele de iunie asteapta la rand.