Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Da, este parfumat, noi il numim "ananas". Strugurii acum ca au fost si brumati sunt foarte dulci. Am facut suc dupa reteta ta in urma cu doua saptamani vreo 20 de sticle  de 2 l. Acestia din urma ii mancam si facem si  suc proaspat de baut acuma, deci nu-l mai fierb.

tassevasi

Citat din: andreiu din Decembrie 01, 2013, 07:08:58 PM
        Nu va faceti probleme. Personajele care vad doar pinguini pe forum, au grave defectiuni de vedere. Ceva de genul "orbul gainilor" combinata cu superiotita grandilocventa.

:hi: :hi:

bismark

Toate cele bune =D> =D> ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

Nu am mai scris demult despre batranul meu tata. Dupa ce s-a refacut multumitor dupa operatia de scoaterea colecistului, au aparut si alte complicatii, de circulatie periferica la maini si picioare si de prostata. L-am internat cateva zile si dupa un tratament intensiv s-a pus iar pe picioare.
     Ieri insa mi-a dat ceva emotii. L-am sunat in jurul amiezii ca deobicei si nu a raspuns. Am repetat apelul la interval de cca 10 minute, cu acelasi rezultat. Ingrijorat, m-am deplasat rapid la apartamentul lui si nu era acasa. Am sunat la apartamentul vecin la familia cu care avem o intelegere de a-l supraveghea si ajuta la nevoie si nici ei nu stiau unde a plecat. Mi-au spus doar ca batranul le-a spus de dimineata ca nu si-a scos biletele de transport gratuit la care are dreptul ca  veteran de razboi. Am facut cateva ture prin oras fara rezultat, am trecut si prin magazinele si farmaciile din apropiere, am trecut si pe la gradina, apoi am revenit la apartament. Dupa cca o ora a aparut, palid si slabit, mai mult mort decat viu, abia tarandu-se si dupa pret de 10 minute de odihna culcat pe pat, a reusit sa-mi povesteasca, cu glas pierdut si sacadat: - Baiete, am crezut ca am  sa mor. Am plecat cu autobuzul ...la primarie sa-mi scot biletele gratuite, ...dar n-am fost atent si  n-am coborat in centru ...si masina m-a dus la gara. Acolo am coborat ...si am mers pe jos pana la primarie,... dar acolo un domn de la poarta mi-a spus ca biletele se dau la Casa de cultura.... Am plecat acolo si nu era nimeni, ...M-am intors la primarie si dupa ce am umblat prin mai multe birouri ...am nimerit unde se dau biletele si le-am luat, dupa care am luat autobusul... si abia am venit acasa....

Tamu

O metoda tipic romaneasca, de a purta oamenii batrani si nu numai, pe drumuri. Oare de ce autoritatile nu trimit aceste drepturi acasa la fiecare in parte?
Multa sanatate tatalui tau!
Ieri am fost la stupi de i-am ascultat, pentru prima oara in aceasta perioada friguroasa. Parea ca sunt goi pana am batut usor cu buricele degetelor in lateralul lor. Mi-au raspuns cu un zumzait subtire si discret. Cred ca totul e in regula, cel putin deocamdata.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

andreiu

Ai procedat bine Tamu, dar sa nu exagerezi cu batutul in lada. Ele raspund daca totul este in regula si la o singura bataie in peretele din fata sau lateral. Daca furtunul este destul de subtire ca sa intre 3-4 cm pe urdinis, le vei auzi zumzetul constant si unitorm, fara a le mai deranja.
     Revenind la povestea mea cu tata, prima mea reactie a fost sa-l cert pentru ca a plecat singur de-acasa, fara sa ma anunte telefonic ca are nevoie de mine, sa-l duc cu masina. Vazandu-l asa de amarat am renuntat la o atitudine artagoasa si l-am abordat cu calm : - Pai bine mai tata, trebuia sa-mi dai un telefon, sa vin sa te iau si te duceam fara sa faci dumneata asa un efort. Sa sti ca la varsta dumitale oricand se poate ca un organ vital sa cedeze, plus ca ai plecat si destul de usor imbracat, iar afara sunt minus 5 grade.

andreiu

Batranul m-a privit cu blandete si mi-a raspuns : - Pai credeam ca ma voi descurca si singur ca stiu cat esti si tu de ocupat. Iar cu telefonul nu ma descurc nicicum.... Ca este foarte frig afara am constatat deabia dupa ce am iesit din bloc, dar nu m-am mai intors sa-mi iau haine mai groase. ...Asa ca am rabdat si de frig.
      Dupa ce s-a incalzit si s-a odihnit l-am pus sa-mi dea un telefon pe mobil de pe fixul lui, pentru a vedea de ce nu se descurca. Si deabia acum am observant si am inteles de ce el nu m-a sunat niciodata, desi i-am scris mare si citet pe o foaie A4 numarul meu de telefon. Are degetele semianchilozate si mainile ii tremura usor, asa ca de multe ori nu nimereste tasta dorita, apasand mai sus sau mai jos. Din 10 incercari asistate, a reusit doar o singura data sa formeze numarul corect.

andreiu

Am ramas intelesi ca de acum inainte sa nu mai plece sub nici un motiv de acasa fara sa ma anunte, prin intermediul vecinilor, cu care am stabilit de altfel un consemn, de a ma anunta urgent daca constata sau observa ceva anormal, si de a-i pregati cate o masa calda daca batranul are pofta de ceva anume, iar eu sunt plecat din localitate.

tassevasi

Am urmarit  subiectul cu mult interes intucit  asa sunt parintii ,cred ca  deranjeaza .
   Sunt sigur  ca mult mai bine v-ar fi  daca ar sta in casa cu dvs , ar fi  mult mai ingrijit si  hranit .  Si eu am patit la  fel cu tata , dupa  ce a murit maicamea  el nu vroia sa vina la noi la oras , stateam toti  in apartamente la bloc  si nu se putea  obisnui , vad ca   el  are situatia  inversa ,dar  sunt  legati de acel loc .
  Stiu  ca nu veti reusi  sa-l aduceti linga  dvs  dar insistati  diplomatic .
  Va doresc  sanatate la  amindoi si intregii fam .

andreiu

Lucrurile sunt lamurite, discutate, batranul ramane la casa lui. Nu poate fi lamurit, pana inca se poate tine pe picioare sta singur. Este la pensie de peste 35 de ani, este si veteran de razboi, are surse sa se gospodareasca. Eu il ajut doar, in limita timpului disponibil.

andreiu

Azi esta ziua de nastere a nevesti-mi. Implineste 64 de ani. Dupa ce iau nepoteii de la scoala, ne oprim neaparat la o florarie sa-i cumparam fiecare cate un buchetel de flori. Eu deja m-am hotarat ce cadou sa-i fac de ziua ei : am facut ceva ordine la demisol si am dus la gradina o buna parte din multele nimicuri care ne incurca de ani de zile si pentru care mi-am luat o multime de critici din partea dumneaei.  :smile:

bismark

La Multi Ani cu sanatate la toata familia  :birthday: : sampanie: %%- @};- @};- @};-Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Vyktor

La Multi Ani si multa sanatate sotiei.
Sa traiti multi ani de acum incolo fericiti alaturi de cei dragi
: sampanie: : sampanie: :birthday: :hi: :hi:

tassevasi

Ma  alatur si eu  celor  dinainte  si  urez  sotiei  si itregii fam   multa  sanatate  si numai  fericire in  viata . : sampanie:    :hi: :hi:

andreiu

Am transmis sotiei urarile voastre. Va multumeste si va transmite sa aveti parte de viata lunga si spor in activitatile pe care le desfasurati.   ^:)^:hi: