Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

       Frate, nici eu nu sunt specialist in helianthus dar din ce am citit, se ingroapa cam la 10 cm  (un lat de palma de apicultor batran), terenul nu prea conteaza ca nu este pretentios la conditii de sol. Este bun mai afanat, mai nisipos. Iti doresc spor la treaba !

stefan1

  Eu zic ca poti sa ingropi tuberculii chiar putin mai adanc si neaparat intr-un loc insorit si nesecetos. Eu nu le-am gasit un loc prea insorit, au crescut foarte inalte cautand lumina si nu s-au mai putut mentine cu forte proprii in picioare, a trebuit sa le sprijin. Ma gandesc ca daca erau plantate mai adanc erau mai rezistente la cadere.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

andreiu

      Pentru helianthus giganteum care se pune doar pentru flori si face tulpina ramificata ideaa ta este buna, dar pentru tuberosum pentru consum, este de preferat sa fie mai la suprafata, ii gasesti mai usor cand cauti dupa ei.

stefan1

  Este foarte adevarat, topinamburul nu are talie asa mare si nu e pericolul prabusirii, iar pentru tuberculi, ca si la cartofi, cresc mai bine si sunt mai usor de scos daca nu-s prea adanc plantati.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

andreiu

      Sondajul deschis pe acest topic semnaleaza trecerea de 200 de respondenti. Este timpul sa facem o mica evaluare si sa constatam cu bucurie faptul ca apicultura romaneasca nu are doar un trecut valoros ci si un viitor promitator. Ponderea mare a tineretului (si ma refer la toti cei sub 50 de ani) este evidenta si este laudabila dorinta vadita si exprimata prin postari pe forum de a se inforna si a se forma ca producatori pentru piata.

andreiu

#1325
       Daca la categoria " grea " intre 60 - 70 de ani (nu greutatea in kg ci greutatea anilor )ne putem numara la 2 maini si deja ne-am deconspirat ( Bucovineanu, Stefan, Batranul, Tasevasi, Bismarc, Mape, Andreiu, Alecs, Stefanescu ), la " supergrea ( 70 -80 ani si peste ...) inca nu stim cu cine defilam. Fac apel la colegii din aceasta categorie sa se prezinte pentru a-i cunoaste toata lumea. Propun organizatorilor de targuri apicole, instituirea diplomei si premiului simbolic si pentru cel mai in varsta apicultor activ pe unul sau ambele forumuri de apicultura.

andreiu

       Ieri am verificat la Dupapiatra rezultatul unificarilor de saptamana trecuta, fara aplicarea masurilor de siguranta pentru matci. Reamintesc ca familia mai slaba dar cu matca tanara ( de fapt fostele nuclee de inperechere ajunse acum pe 2-3 rame 1/1 ) am pus-o dupa diafragma neetansa. In majoritatea cazurilor aceste matci tinere au fost acceptate si le-am regasit in familiile unificate. Numai in 2 cazuri, albinele au ales matcile de anul trecut.

andreiu

     Am rasadit si ceva salata pe care am acoperit-o cu folie. Daca nu vine inghetul prea repede , de craciun avem salata din productie proprie.

andreiu

     Ultimele pere de toamna, cazute la pamant.

andreiu

        Insfarsit i-a venit randul si stivei de caramizi rasturnata in vara, pentru a fi refacuta. Intre timp printre caramizile imprastiate a crescut zmeuris. Unul din firele de zmeur a crescut neobisnuit de lung, aproximativ 5 m, ajungand pe acoperisul sopronului langa care am recladit stiva.

andreiu

     Am taiat si lemnele de foc pentru iarna. Anul acesta ne incalzim numai cu mesteacan.

andreiu

     Lemnul drept l-am crapat cu motoferastraul pentru rigle de gard. Doresc sa imprejmuiesc proprietatea cu gard solid din rigle de mesteacan.

fiug1970

in prima poza am crezut ca-i sthil,scula.

andreiu

    Este Husvarna .  Azi am urcat cu camioneta pana la poalele Bradisorului si am luat cateva peisaje de toamna in Apuseni.

Vyktor

Odata cu ploaia a revenit si mos Andreiu. A fost cam "seceta" in ultima saptamama.