Leontin Afrenie

Creat de iosca, Martie 21, 2013, 11:54:32 PM

« precedentul - următorul »

iosca

Salutare Mihai !
Ce sa zic ! Nu pot sa-ti zic decat ca, asa cum cred ca ai vazut, am pus suflet acolo (asa cum o sa pun si aici) de atatia ani, si acum ma trezesc banat :uimit: pe un an auzi ! Ala doar forum de discutii nu mai este. E dictatura iar eu vin seara sau cand am timp sa ma simt bine, nu sa mi se spuna ce am voie sa discut si ce nu. Sanatate multa !
http://iosca.sunphoto.ro/                0765687281

Nea Costica din Buzau

Iosca si eu am fost banat pe Stuparitul si m-am logat pe Apiardeal, dar mi-am pastrat ,,regimul'', ei au un regulament[bun rau ala e] daca nu-l respecti o iei.

Eu nu prea citesc regulamentele, ma ghidez pe faptul ca ele sunt facute conform ,,cartii cartilor''  :wink2:
E rau ca banarile sunt fara avertismente clare, si prea aspre  :uimit:
Asta e  :wink2:  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

MIHAI BALS

iosca,hai sa vedem si partea buna a paharului!
e bine ce sa-ntamplat!
decat ingenunchiat, mai bine..... FREEE!
cum li se pare unul mai destept cum ataca.singurul lucru care-mi place la ei e organizarea-exact ca o haita!

salixbabilonica

Va salut d-le ing Afrenie!Referitor la remorca,pricipalul neajuns vazut de mine la suspensia tip knott este imposibilitatea reglarii ei(sau mai bine zis a moliciunii ei).Eu am o remorca Stema cu punte Knott,din 2000,cumparata de noua si pot sa spun ca i s-a facut sasiul praf,s-a fisurat in 5-6 locuri incit a trebuit practic sa-i intaresc sasiul pe dedesupt.Nu s-a carat greutate excesiva cu ea ,nu s-a mers cu viteza mare sau sa se dea cu ea prin toate gropile.drumul de la Craiova pina la tara (aprox 30 km in schimb e destul de prost (denivelari).Cele mai mari socuri remorca le-a luat cind era goala,la 60 km/ora,topaie parca e dementa in spatele masinii,am incercat sa-i reduc presiunea in roti,dar asta nu e o solutie(tocire cauciucuri,masina trage de ea)Pe sosea buna e super ok,pe denivelari e un dezastru.Cum veti reusi dvs sa neutralizati acest comportament al puntii Knott,mai ales ca poate veti fi nevoit sa va bagati cu ea prin tot felul de coclauri ?!

iosca

Nu stiu ce sa-ti zic pt ca nu m-am lovit inca de astfel de probleme. Ce pot sa-ti spun, este ca am facut 2000 km aprox. cu 3 to la dus si 2,6 to la intoarcere, incarcat pe ea cu niste utilaje agricole  si sunt foarte multumit de cum s-a comportat. In timp ma astept si la astfel de probleme dar incerc pe cat posibil s-o protejez.

(Din curiozitate: - Esti silvicultor sau numai ai o afinitate pt salcia plangatoare ? Este un arbore c-un port  frumos, intr-adevar )

salixbabilonica

Eu nu,tata e inginer silvic.Sinteti ruda cu Dragos Afrenie de la Regia de termoficare Craiova ?

iosca

Nu stiu sa am o ruda cu numele Dragos ! Nu cred ! :hi:

MIHAI BALS

salut,ce mai faci in noul regim?
cum  e rapita si salcamul pe la voi?
hai sa facem un club!

iosca

Mihai, regim... :roll: eu tot asta sunt, numai la stiri vad ceva schimbari deocamdata !
             Rapita la noi nu prea este. Sa tot fie vreo 15 ha intr-un loc si vreo 40-45 ha in altul, dar iti dai seama ce o sa fie acolo. Anul trecut, aproape aceeasi situatie, si s-a strans stupina langa stupina, de jur imprejurul rapitei, cred ca era mia de stupi pe hectar si cearta, scandal, bataie, amenintari, cat cuprinde intre "apicultori". N-am fost nici anul trecut si bine am facut si nu merg nici  acum.
             Salcamul, traim cu speranta, caci de 3 ani nu manjim centrifugele aici, iar seceta din toamna trecuta o sa-si spuna cuvantul. Acuma in ce masura, Dumnezeu stie !
              Cat despre club sau alte forme de socializare, abia astept, si voi raspunde prezent intotdeauna ! :hi:

iosca

Mai facem cate ceva printre picaturile de ploaie si incet incet prinde contur .

pharaonu75

Desteapta remorca!

Ai cumparat-o si apoi ai modificat-o?
Cat te-a costat per total?
Cei 64 de stupi sunt pe 10 rame?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

iosca

Nu stiu cat de usor se va lucra cu ea, tinind cont de dimensiuni/greutate, si nu stiu cat de usor ma voi strecura cu ea. Inca nu-i gata dar sper ca intr-o saptamana s-o termin. E construita pentru 64 stupi pe 10 rame. Costurile......(din ce stiu nevasta-mea nu citeste pe aici  :razz: si  cred ca pot sa spun adevarul) sunt urmatoarele:
                                                                - 3500 E remorca adusa acasa si acte pe DJ
                                                                -   700 E (ce-mi amintesc eu) materialele pana acum
                                                                -   500 E manopera + alte costuri preconizate
                                                                   4700 E Total (aprox.)

pharaonu75

Ca o simpla idee, nu ar fi fost mai utila o remorca de tipul celei din poza, pe care sa transporti o platforma cu stupi, iar odata ajuns la locul de pastoral sa poti lasa platforma pe picioare (asemeni pavilionului modular) iar cu remorca sa mai faci 1-2 transporturi?
In felul acesta deplasezi in pastoral vreo 150 de stupi, doar cu Pajero si cu o singura remorca.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Si remorca ta ar putea fi folosita in acelasi mod, cu cateva modificari! Ideea este sa ii scazi masa, pentru a putea transporta cat mai multi stupi fara a te inscrie la o alta categorie de greutate/permis de conducere.

pharaonu75

Ma refer la un sistem ca ACESTA, insa la o scara mai mare!