Primul cules pe 2013!!!

Creat de APIcozmin, Februarie 28, 2013, 10:44:58 PM

« precedentul - următorul »

xvader

Asa este, si la temperaturile aste...nu secreta nimic floarea.. ))/

francisc

Insfarsit o zi cu soare!  Albinutele cara foarte mult polen ! :bzz: :nudie: :bzz: :hippo: :bzz:
Daca albina ar sti pentru cine face mierea, poate nu ar mai face-o asa de dulce.( Mihai Codreanu)

costelgeorgel

Citat din: xvader din Aprilie 06, 2013, 05:39:34 AM
Asa este, si la temperaturile aste...nu secreta nimic floarea.. ))/

sunt in asentimentul tau xvader mai ca iti vine sa te dai cu capul de pereti  de adevaratelea
:yahoo_cry:

marius_vfp

apoi cum sa nu te dai daca din 4 zile doar una e cu putin soare , la ce iarna a fost am crezut ca primavara asta o sa rupa florile sa le care cu tot cu frunze in stupi ,dar se pare ca nu e chiar asa , iar trecem din iarna in vara vin caldurile peste noi si iar nu facem nimic .

francisc de unde esti completeaza profilul
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

xvader

Ieri am mai umblat la cativa stupi si am avut placuta surpriza de a gasi cate una chiar doua rame de polen...ma rog pastura in ei

xvader

xvader

Daca ar fi fost vremea frumoasa...ar fi duduit de albine...dar si asa am fost foarte placut surprins de cum le merge

12 BNR

sunt incepator si am o intrebare, azi le-am dat sirop pe la vreo 1-2, si o fam este pe 5 rame si cand am pus siropul era plin de albine peste rame si peste hranitor ca de-abia am putut pune siropul. intrebarea mea este trebuie sa adaug o rama? acuma este momentul?multumesc.

marius_vfp

parerea mea este ca daca din cele 5 rame ai pe cel putin 3 rame depuse oua mai mult de 3/4 din suprafatza si ai puiet gata de eclozionare , ar fi bine sa bagi o rama a2a langa diafragma , daca deasemenea diafragma este plina de albina cand deschizi , e destul de bine populat , dar e bine sa mai astepti macar 1 saptamana pana la introducearea ramelor ,

administrarea siropului la doar unele familii din aceeas vatra nu e asa de indicata , vei crea invidie in randul  albinelor si o sa fie furioase pe tine ,sa vezi ce intepaturi o sa-ti iei  =))
spor .

12 BNR

la toata lumea dau sirop, in mod egal sa nu se supere, dar daca nu este vreme buna sa ma uit cum stau cu puietul, ce sa fac sa stau sa mai astept o sapt? dar daca este asa cuum ziceti atunci trebuie sa fie albina pe toate ramele, si pe cea de langa hranitor?

marius_vfp

12 BNR

marius_vfp

romikele

Pai bine bre mariusica, de ce ai zis PM si nu MP?... omu` o fi imteles ca-l trimiti undeva...  =))

bucovineanu