cum sa fac??

Creat de Pepa Petru, Februarie 16, 2013, 06:06:52 PM

« precedentul - următorul »

Pepa Petru

buna ziua...azi am dat turta la albine si la o familie am vazut multe pete.mai mult ca sigur are diaree.tura trecuta avea dar nu asa multe,si am lasat asa,am zis ca sa si faca zbor de curatire...au iesit de vre-o 2 ori afara,si azi erau mai multe pete si mult mai putina albina..de fapt foarte putine albine.si nu stiu daca rezista si nu moare...ma poate ajuta si pe mine cineva sa mi spuna ce sa ii fac ca sa il salvez???mulyumesc...numai bine :bzz:

cvictorc

Eu zic sa-l mai lasi vreo doua saptamani pana se mai incalzeste si poti sa-i administrezi sirop cu protofil,nosestat.Din ce zona esti?Din ce vad eu acolo mai avea mancare.Ce temperatura a fost de ai umblat la el?Puteai sa mai astepti cateva zile si administrai protofilul in turta.

teo

ceia ce arati tu trebuie pus sub semnu intrebari ,vin cu turte sau mai astept pina pot interveni cu sirop invertit cu protofil finca diareia e mare
   parerea mea e sa mai astepti citeva zile sa devina tinpul mai acesibil pentru a interveni cu un sirop invertit si protofil
  mi se face rau cind vad asa ceva finca stiu ca o astfel de familie se indreapta foarte greu

Toma Sergiu

Sincer slabe sanse sa mai ramana cv  :sad: :sad:

cipik

Cei cu experienta imi pot spune daca si o restrangere era facila in cazul acesta?
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

cipriene

uauu!
chiar urat ce se intampla in stupul ala.
sincer, nu stiu ce ai putea sa-i mai faci (cu parere de rau), dar macar poti sa ne spui cum de a ajuns asa?
ma gandesc sa invatam si noi, restul, din "problema" asta.
cu stima,
C
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

johnysibiu

Nu mai bagati oameni in boala!

Din ce zona esti Pepa? Ia toate masurile sa elimini condensul, pune-i peste rame o rama cu miere de salcam si asteapta saptamana asta un zbor sanatos de curatire.

Daca descopereai treaba asta in ianuarie puteai face un zbor de curatire intr-o camera (magazie) incalzita.Probabil ai avut miere de mana sau datorita condensului s-a acrit mierea.

stefan1

Eu cred ca ,din pacate, nu mai poate fi salvata acea familie. E prea multa diaree, pe acei faguri este un miros insuportabil si sigur si unele albine sunt murdarite pe aripi si pe corp. In aceste conditii nu mai pot ierna linistite in ghem, cauta sa ventileze, se agita si in scurta vreme se epuizeaza si mor. Poate ai avut miere de mana sau poate au fost stupii deranjati de ceva sau poate au nosemoza. E bine sa stabilesti cauza, ca pe viitor sa stii de ce sa te feresti.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Miere Sorin

Buna,
Singura solutie este sa iei ramele cu albine si le muti in partea stanga a lazii unde e curat si in la margine pui cate o rama cu miere si deschide urdinisul.Ramele cu albine moarte si diaree le scoti afara.
Asa am salvat eu cateva familii anul trecut.

dorindafi

Citat din: stefan1 din Februarie 16, 2013, 11:58:04 PM
Eu cred ca ,din pacate, nu mai poate fi salvata acea familie. E prea multa diaree, pe acei faguri este un miros insuportabil si sigur si unele albine sunt murdarite pe aripi si pe corp. In aceste conditii nu mai pot ierna linistite in ghem, cauta sa ventileze, se agita si in scurta vreme se epuizeaza si mor. Poate ai avut miere de mana sau poate au fost stupii deranjati de ceva sau poate au nosemoza. E bine sa stabilesti cauza, ca pe viitor sa stii de ce sa te feresti.
idem  =D>
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Pepa Petru

eu sunt din caras-severin..ieri i-am dat turta,dar mai avea..si tura trecuta avea diaree dar si-au facut vreo 2 zboruri de curatire,si am crezut ca isi revin,dar din pacate ii mai rau.si azi au iesit la curatire,dar la stupu cu diaree doar vre-o 2,3 am vazut si erau foarte slabite dupa cum am obsevat eu :sad: oricum multumesc mult pentru raspunsuri..nu imi dau seama cum de o facut diaree,ca l am tratat la fel ca pe ceilalti.sanatate,numai bine

bucovineanu

Am inteles ca acum s-a dat al doilea rand de turte. De ce trebuia data turta acum o luna, pentru ca am vazut ca mai aveau mancare?
MAREA GRESEALA PE CARE O FAC INCEPATORII E CA FARAMITEAZA FAMILIILE, INTRA LA IERNARE CU ROIURI PE2-3 RAME SI NICI NU LE LASA SA IERNEZE IN LINISTE. Nu vor sa invete deloc din din pataniile altora. Bine ar fi si daca ar invata macar din greselile proprii.

cipriene

Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

dorindafi

Citat din: Pepa Petru

eu sunt din caras-severin..ieri i-am dat turta.......nu imi dau seama cum de o facut diaree,ca l am tratat la fel ca pe ceilalti.
/quote]
da ,tratamentul a fost corespunzator shi poate shi hrana ai administrato la fel ca la ceilaltzi , mai devreme s-au mai tirziu
numai ca nu toate culegatoarele se duc in acelashi loc la shoping
e posibil ca cel cu problema sa fi gasit mana shi mana a adus
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Pepa Petru

din greseli invatam :) asta este...macar sa fie teferi ceilalti,o sa fac tot posibilu sa il salvez si pe asta. :bzz: numai bine