Stup model -Batranul-

Creat de mmacreanu, Februarie 01, 2013, 07:43:15 PM

« precedentul - următorul »

ioanardelean55

exista si rezista cu unele cheltuieli suportate de cei carora li se face reclama

In cazul asta Dragos eu trebuie sa-ti fac cinste tie nu lui Romikele

orbanstefan64

afara din urzici!!!!  avem alta treaba !
:hi: :hi: :hi:

ioanardelean55

Bătrânul

Capul tuturori rautatilori e Dragos  :uimit: =)) :rotfl: =D> =D> =D> : sampanie: : sampanie:

ioanardelean55

In sensul bun al cuvintului ? Sper .  :bravo:

Stefan Madalin

daca nu te pricepi la tamplarie si nu ai de unde lua lemn ieftin , acesti stup te incurajeaza sa faci singur stupi

D006

Ar trebui organizat un targ numai al producatorilor de lazi de stupi . Unde sa se organizeze un concurs si sa se desemneze anual cea mai reusita lada in raport pret/calitate.

ioanardelean55

Buna idee =D> =D> =D> =D> atunci cred ca voi avea si eu motiv sa particip  :bravo:

stupAS

Citat din: Apicotef din Octombrie 03, 2013, 07:44:15 AM
Hai sa va spun eu cate ceva despre stupi in general....

Cine fabrica stupi ieftini si comenzi multe nu poate folosi decat material lemnos necorespunzator (verde).
1 metru cub scandura verde = 650 lei (pret 2013)
1 metru cub scandura uscata = 1200 lei (pret 2013)
1 metru cub scandura = cca 15 stupi pe 10 rame si 20 caturi 1/2 sau 1/3
1 muncitor necalificat = salariu de 750 lei pe luna +cca. 400 lei parti sociale + echipament = 1300 lei / luna

deci la un calcul sumar , precupunand ca stupii sunt facuti din scandura uscata, producatorul investeste :

1200 lei materialul + 1300 lei manopera + 500 lei consumabile/curent/utilaje= 15 stupi pe 10 rame si 20 caturi 1/2 sau 1/3

Acum nu stiu cat costa stupii de unde-i cumparati dvs.dar tinand cont ca trebuie si un profit pente toate cheltuielile expuse mai sus, marea intrebare care ne-o punem este :

CUM POT UNII SA PRODUCA STUPI IEFTINI SI BUNI ? .... sau poate doar IEFTINI .....

A N A L I Z A T I !!! SI OCHII CAT CEPELE !

Imi cer scuze dar trebuie refacut calulul putin, eu fac stupi de multi, si numai stupi.

1 MC scadura uscata IN USCATOR (nula umbra, etc) costa cel mai ieftin ieftin si material cat de cat in jur de 750 minim !

Scandura vine la 25 mm grosime, ma rog de fapt pe la 23-24, curbata, etc curata iese doar la 18-19 mm.

Intr-un metru cub sunt teoretic : 1 m inlatime stiva / 2,5 cm grosime per scandura = 40 metrii patrati.
La prelucrare chiar daca ai utilaje si oameni buni pierzi (se pierde latime, despre grosime e clar ca se pierde e la 25 mm la 20mm): la cantuit 3-5 mm, la despicat 3-4 mm.
Una peste alta din teoretic 40 mp faci panouri in suprafata de 33 mp. (eu asa fac stupii, fac panorui in prese cu D4, lungi de 2-2,2 m x 0,8-1 m).

Un stup vertical sau orizontal are nevoie de ~ 1,8 mp de panou: 43 cm x 50 cm x 60 cm inaltime la cel vertical sau 50 x 70 x 30 la cel orizontal + capac, scandurele de zbor, podisor, fund etc se fac 1,8 mp.

Deci daca adunam , impartim, inmultim avem :
750 lei/mc   : 33 mp/mc  x 1,3 mp/ stup =  40 lei /stup

La fiecare metru cub de lemn ai nevoie de aracet D4 , o calitate buna si un pret bun e pe la 15 lei/ kg, si ai nevoie de 10 kg., adica 150 lei.

Deci materialele pt un kit costa cam : scandura 40 lei + adeziv 8 lei total 48 lei 
manopera (mana de lucru, chirie, contabila, protectia muncii, transport, telefon, asigurari,  etc sunt cam 10-20 lei/stup in varianta kit.

www.stupvertical.ro

www.api-online.shopmania.biz

ioanardelean55

E calculat la vetical o magazie s-au doua ?

Bătrânul

In concluzie va rog sa ma scuzati daca www.stupiibatranului.ro a depasit orice concurenta . Uite ioanardelean un meserias de prima categorie inteligent, serios dar de moda veche. stupAS cumpara scindura curbata la 750 lei (noi de prima calitata uscata cu acte 600) lipici pe o gramada de bani (lipici care mai mult strica decit ajuta ) asa mai departe ...  suma se aduna din banuti si organizare...

D006

Fara suparare dar acum am vazut si eu cat costa "stupii batranului " , sunt foarte scumpi . Vorbesc de stupi si nu de acele scanduri numite pretentios 'kit".
  Pentru mine smecheria cu kitul e doar o vrajeala pentru pinguini .Cand vorbim de lazi de stupi altele sunt datele problemei , calitatea trebuie sa primeze . Un pret aparent mic ascunde multe capcane.

ady iulian

Salutare  . unde se pot gasi atunci stupi si  ieftini si buni   :bzz:

D006

bucovineanu

Citat din: stupul10 din Octombrie 16, 2013, 07:36:16 PM
Salutare  . unde se pot gasi atunci stupi si  ieftini si buni   :bzz:
Un lucru ieftin e intdeauna foarte scump de fapt.