• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Sprijin european pentru fermele familiale

Creat de apivasmob, Februarie 01, 2013, 09:21:40 a.m.

« precedentul - următorul »

apivasmob

In sedinta de Guvern din data de 30 ianuarie 2013 a fost prezentata o nota a ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, prin care detinatorii de ferme familiale ar putea fi sprijiniti din fonduri europene pentru a face diverse investitii. Astfel, acestia vor putea primi fonduri pentru achizitia de utilaje sau pentru constructii.

Ministrul Daniel Constantin va discuta in perioada urmatoare cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a modifica Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in scopul obtinerii acestei finantari. "Aceasta este principala modificare pe care doresc sa o fac in PNDR in 2013. As vrea sa vin cu masuri complementare pentru detinatorii de ferme familiale, care sa-i ajute pe acesti oameni sa faca investitii si sa-si desfaca productia pe care o obtin", a precizat Daniel Constantin.

Ferma familiala reprezinta entitatea care desfasoara o activitate economica permisa de lege, individual sau impreuna cu familia sa pentru asigurarea autoconsumului, dar si pentru comercializarea surplusului de produse obtinute. Activitatea economica desfasurata de catre ferma familiala - permanent, ocazional sau temporar trebuie inregistrata si autorizata in conditiile legii.

MADR intentioneaza deschiderea unei noi sesiuni prin Masura 121 dedicata exploatatiilor de semi-subzistenta in vederea dezvoltarii activitatii agricole catre piata (proiecte intre 5.000 - 50.000 Euro). Acesti beneficiari pot fi eligibili la viitoarea schema de subventionare a dobânzii si pentru cea de actualizare a diferentei de curs valutar pentru achizitia de utilaje in cadrul Masurii 121. Se vor stabili proiecte tip, acordate cu titlu gratuit, pentru ferme destinate acestor fermieri.Sursa: APDRP
.
Sanatate tuturor apicultorilor

Aurel

Si cu asta ce-am facut!?
Vrajeala.Declaratii politice Cred ca se observa ce se doreste mai mult:Activitatea trebue "inregistrata si autorizata" s i dupa aceia normal (nu a mai spuso) impozitata.De unde sa scoata bani la buget? Tot de la asta amarat care oricum munceste.Un proverb romanesc spune : In calul care trage ,in ala se da cu biciu.

cipriene

Daniel Constantin nu este altceva decat o sluga obedienta.
el nu stie daca afara este ziua sau noapte daca nu-i spune Voiculescu.
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

cristipep

Cu toti suntem niste slugi ai uniunii europene....

D006

  Au ramas 10 mil. euro necheltuiti dar eligibili vor fi doar cei care au masura 141 .
  Asa iar apare golaneala cand in spatele unor amarati cu 141 isi desfasoara activitatea niste rechini.
  De ce cei cu 112 nu sunt eligibili ?

cipriene

apele tulburi sunt cele mai bune (pt unii  :P)
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

morozan simion

tot vorbim de fonduri necheltuite, de programe din 2014-2020 dar de ce nu zice nimeni ca nici un proiect de exemplu pe masura 141 care sa depus anul trecut in 2012 mai nu apare eligibil sau neeligibil, si-au facut o gramada de lume proiecte pe masura 141 au dat 100 euro pentru a fi intocmite si cei abilitati sa anunte proiectele aprobate sau neaprobate pe nr de inregistrare, nume indiferent nu o fac, oare de ce? ca sunt prea multi bani si nu stiu cum sa-i imparta? au atata de munca incat nu pot sa centralizeze dosarele? care-i motivul pentru care nu dau nici un semn de viata?

cristipep


romikele

Cam usor aruncati cu vorbele, fara sa stiti, fara sa aveti contact direct...
Ati fost vreodata la APIA sa vedeti muntii de dosare pe care o mana de oameni trebuie sa le parcurga fila cu fila si de 3-4 ori?
Acolo sunt tot oameni, ca si noi, ei ar putea sa zica: nesimtitii astia au trantit dosarele pe birou si asteapta bani cu galeata mura-n gura!

Daca am fi  mai toleranti unii cu altii, daca ne-am pune de fiecare data si in locul celuilalt, insusi Dumnezeu ar fi mai milostiv cu noi... asa insa ne da ce meritam!  :hippo:

morozan simion

nu arunc cu vorbe
ei fiind menegeri iscusiti trebuiau sa puna pe site un anunt ca de exemplu ,,dosarele pentru masura 141 se studiaza iar incepand cu luna martie 2013 vor fi postate pe site dosarele eligibine si neeligibile,, punct
era greu sa faca acest lucru , sau e mai bine sa traim de 8 luni in incertitudine
????????????????

D006

  Romikele  nu le mai plange de mila !  ei aufacut toate aceste norme incalcite si cer munti de hartii !  au cerut acum sa citeasca !  In capitalismul evoluat se spune ca sub multele hartii se ascund marile hotii . Spre exemplu la masura 141 si 112 erau suficiente 4 hartii . Totul era limpede ca lumina zilei si nu mai era loc de interpretari .

romikele

Numarul de dosare este de trei ori mai mare ca anul trecut, iar cei care se ocupa de ele acelasi.
Cine e de vina ca in unele judete nu au avut bani de carburanti pentru vizitele in teren?
La noi eu am organizat una din deplasari, cu membrii interesati din asociatie, am gasit intelegere la domnii inspectori si s-au rezolvat intr-o zi opt proiecte.
Daca ii durea burta de dosarele lor, si altii se puteau organiza si astfel se putea centraliza mult mai repede totul.

romikele

Nu le plang de mila, incerc sa-i inteleg... normele sunt facute de altii, mai de sus!

D006

  inseamna ca acolo este buba plina cu puroi , numai ca noi nu suntem in stare sa o spargem !

cristipep

Se sparge singura ..............o sa se incurce in idei si dosare....