incepator in apicultura!

Creat de mph, Ianuarie 28, 2013, 07:35:36 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Atitudine trebuie luata fata de toti membri,indiferent de nume.Atat timp cat unii care spurca nu sunt banati ,nu vad motiv ca altii sa fie.
Totusi, ar trebui ca fiecare sa isi masoare cuvintele inainte de a posta ceva.
Cu o floare nu se face primavara dar daca dispar mai multe flori pajistea ramane stearpa.
Asa ca mai bine sa isi vada florile de treaba lor ,si brusturii vor disparea singuri  :wink:

bio

Mph, ma bucur...... :welcome:
....
Nea' Romikele... :bravo:

romikele

In primul rand banarea nu a fost definitiva, ci doar nesetata corespunzator.
In al doilea rand nu te victimiza fara rost, nu esti neprihanit.
In al treilea rand, nimeni nu face sau a facut presiuni asupra mea pentru reduceri de pedepse, am anulat banari de fiecare data cand am considerat ca e benefic pentru bunul mers al forumului.
Si in al patrulea rand, ultimul, bine ai revenit, sper ca vei intelege ca nu e nimic personal si nimeni nu e scutit de regulament...

bismark

De acord,ca unii mai intrec masura cu trivialitati,dar asa cum zice si Mihai nu-i necesar sa le punem piedici celor care au ceva de spus despre apicultura.Chiar daca ne mai infierbintam cite o data,este bine sa ne abtinem de la injuraturi si porcaieli.In vitata nu se stie cum ajungi unul linga altul si nu cred ca trebuie sa te uiti urit ca madam Merkel la Putin :rotfl: si apoi rautatea imbatrineste repede si fata si sufletul.Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

mph

Citat din: romikele din Februarie 13, 2015, 01:42:06 PM
In primul rand banarea nu a fost definitiva, ci doar nesetata corespunzator.
In al doilea rand nu te victimiza fara rost, nu esti neprihanit.
In al treilea rand, nimeni nu face sau a facut presiuni asupra mea pentru reduceri de pedepse, am anulat banari de fiecare data cand am considerat ca e benefic pentru bunul mers al forumului.
Si in al patrulea rand, ultimul, bine ai revenit, sper ca vei intelege ca nu e nimic personal si nimeni nu e scutit de regulament...

Am inteles punctul de vedere dar vreau sa se inteleaga clar urmatoarele:
1. Initial pe ecranul calculatorului meu aparea un mesaj cu font rosu in care scria clar ca sunt banat pe o perioada nedeterminata.
In ultimele zile am observat corectia prin care s-a afisat termenul la care era programata sa expire banarea. Ca a fost intentionat sau nu eu n-aveam de unde sa stiu. Am relatat aici adevarul.

2. Nu sunt neprihanit dar sunt in perioada in care ma despatimesc :)

3. Am multumit celor care au sustinut revenirea mea pe forum si atat. presiune sau nu.....important este ca sunt aici si postez

4. Imi dau seama ca nu este ceva personal si inteleg sa respect regulamentul atat timp cat functioneaza regula asta pentru toata lumea.

Cu toate ca ne-am contrat asta nu inseamna ca nu apreciez efortul dumneavoastra pentru functionarea forumului.
Tin deasemenea sa multumesc lui Pharaonu pentru ajutorul pe care mi l-a acordat atunci cand l-am solicitat!

romikele

A fost o perioada in care am lasat forumul sa se automodereze, in acea perioada am hotarat sa nu intervenim, de aici poate si impresia ca unii au fost favorizati.
S-a dovedit in timp ca acea masura nu a fost buna, si a trebuit sa intervenim, uneori poate mai putin inspirat, dar mesajul conteaza.
De aici pana la acuzatia ca as fi nazist este insa o distanta mult prea mare, iar unii aparatori de-ai tai poate nu au remarcat-o, insa de aici ti s-a tras.
Incearca sa inversezi putin rolurile si fii sincer, cum ai fi inghitit galusca?!

mph

Eu am raportat anumite postari grave si nu s-a luat atitudine asa ca m-am considerat indreptatit sa iau atitudine. Am schimbat "registrul" de exprimare pentru ca  altfel nu ma faceam inteles. Problemele extreme cer solutii extreme.
Sa trecem peste acest incident!

bio

MPH..??dar iernarea..??.cum a decurs iernarea in zona ta..??

mph

Citat din: bismark din Februarie 13, 2015, 02:40:27 PM
   De acord,ca unii mai intrec masura cu trivialitati,dar asa cum zice si Mihai nu-i necesar sa le punem piedici celor care au ceva de spus despre apicultura.Chiar daca ne mai infierbintam cite o data,este bine sa ne abtinem de la injuraturi si porcaieli.In vitata nu se stie cum ajungi unul linga altul si nu cred ca trebuie sa te uiti urit ca madam Merkel la Putin :rotfl: si apoi rautatea imbatrineste repede si fata si sufletul.Cu respect ^:)^

Ai sesizat corect aspectul esential .

mph

Citat din: bio din Februarie 13, 2015, 11:21:08 PM
MPH..??dar iernarea..??.cum a decurs iernarea in zona ta..??
Iarna 2014-2015  nu am avut geruri foarte puternice doar cateva zile consecutiv, in zona mea. Este zona deluroasa ferita de temperaturi extreme.
In decembrie am facut analiza albinelor intr-un laborator specializat si am aflat ca exista varooa dar la Nosemoza a iesit examen negativ.
La verificarea de sfarsitul lunii ianuarie am completat cu o rama de miere si am pus preventiv turta apifonda deasupra ramelor
Am pus diafragmele pentru asigurarea microclimatului, spatiul de dupa diafragma l-am umplut cu carton ondulat iar peste podisor am pus  ziare cu pernuta deasupra .
Aerisirea de pe fundul stupilor a fost inchisa complet si deschisa o fanta de 0,5 cm la verificarea din ianuarie. Urdinisul este micsorat si fara gratie antisoareci deoarece am o vecina care are 20 de pisici care dorm direct pe capacele stupilor dupa ce se topeste zapada de pe ei.

mph

Am descoperit o camera foarte interesanta ca si performante.

Camera supraveghere LTL Acorn 5310MM

*unghi de acoperire de 100 grade, fata de alte camere ce au doar 52 grade, sunt prevazute cu 44 bucati de leduri si au o rezolutie video de 720p.
* Rezolutie programabila de 1.3 - 5 - 12 - megapixeli
* program de control de la distanta - SMS RCP - parametrii camerei pot fi modificati prin trimiterea unui mesaj.
In cazul in care se doreste, camera poate lua o imagine si o trimite inapoi catre numarul expeditor
* Ledurile negre de 940nm nu emit lumina in timpul efectuarii pozelor,si pot realiza fotografii pana la o distanta de 20m, ledurile albe de 850nm emit lumina pentru pentru o sutime de secunda atunci cand realizeaza pozele, iar distanta de captare e mai mare, pana in 23 m
* Setand modul "Cam + Video", camera foto va realiza atit imagini cat si clipuri video la fiecare miscare sesizata
* In mod de repaus, consum extrem de scazut de energie, autonomia bateriilor - 8*AA - poate fi intre 3 si 6 luni (depinde de setarile camerei)
* Datorita senzorilor laterale camera poate realiza fotografii largi (wide) si imbunatateste viteza de reactie al camerei
* Temperatura de functionare al camerei este intre -30 si +50 C
* Dimensiunile camerei sunt destul de reduse: 138mm*89.7mm*73.6mm
* Timp de declansare impresionant de rapid: doar 0.6 secunde
* In cadrul setarilor in Time Lapse, camera va face automat si in mod constant fotografii sau clipuri video la intervalele specificate. Aceasta setare este utila atunci cand camera este montata pentru observarea plantelor, pasari construind cuib, sau pentru monitorizarea locatiilor nesupravegheate, locuri de parcare....
* Cu ajutorul temporizatorului se poate seta ca functionarea camerei sa fie doar in anumite perioade ale zilei. Aceasta setare poate fi combinata cu functia Time Lapse
* Setarea din Serial Number permite acordarea unor coduri in cazul in care sunt utilizate mai multe camere.
* Camera detine un afisaj TFT colorat pentru a realiza setarile si de a vizualiza imaginile si clipurile video
* Data, ora, temperatura si starea lunii pot fi mentionate pe fiecare fotografie
* Camera poate fi protejata prin parola, si se poate bloca
* Dimensiunea fotografiilor expediate pe telefon: 640*480
* Setarile camerei pot fi realizate atit prin intermediul afisajului cu ajutorul butoanelor cat si cu ajutorul discului cu programul dedicat ce trebuie rulat pe un calculator
* Deoarece corpul camerei este separat de modulul MMS, acest lucru ofera o flexibilitate utilizatorilor; poate fi folosit ca un aparat de fotografiat, sau modernizat ca o camera premium ce poate transmite mesaje multimedia.
* In cazul semnalului slab nu se poate realiza expedierea imaginilor, astfel camera va expedia un mesaj in format text ce va indica ora realizarii imaginii si seria camerei respective
* Datorita tehnologiei avansate de transmitere celulara cu care este camera prevazuta, imaginile si clipurile video pot fi transmise si atunci cand bateriile au o tensiune joasa, in comparatie cu alte camere care nu mai transmit deloc
* Camera expediaza un mesaj in format text atunci cand bateriile sunt aproape descarcate
* Verificati intotdeauna semnalul operatorului de telefonie mobila pe afisajul camerei ca acesta sa fie tot timpul cat mai bun
* Toate imaginile ce sunt transmise catre o adresa de email sau numar telefon, vor fi salvate pe un card SD in rezolutia originala
* Antena interioara face ca acest aparat de fotografia puternic sa emita un semnal suficient de puternic pentru realizarea transmiterii imaginilor
* Camera suporta retelele de telefonie mobila GSM/GPRS in benzile 850/900/1800/1900 MHz.

Camera functioneaza pe retelele ORANGE, VODAFONE si TELEKOM!

informatia completa o gasiti pe link-ul de mai jos
http://www.lampitactice.ro/db/index.php/lanternetactice/?title=camera-supraveghere-animale-ltl-acorn-1&more=1&c=1&tb=1&pb=1#more290

bio

..pare interesanta .... si utila doar pentru supravegherea stupinei.

..si acum pilula zilei.. =))
Utilizarea ei poate fi si "periculoasa"... =))... daca este folosita la supravegherea locuintei cit este plecat "vitzelul" pardon apicultorul la stupina... =)).. ar strica cam multe case .

Deci recomand folosirea ei doar la stupina.

andrei_georgian

dar poate fi folosita si invers de catre celalalt membru..  :rotfl: asa ca atentie...  =))
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

mph

1250 de lei mi se pare un pret decent pentru ce "stie" sa faca .

bio

..... nu ar fi un pret prea mare daca vrei sa aflii cine incearca sa te  fure.

Poate nu-l recunosti in poze...dar macar aflii cind a fost..poate vezi si cu ce mijloc de transport a fost si daca le pui cap la cap il aflii..