incepator in apicultura!

Creat de mph, Ianuarie 28, 2013, 07:35:36 PM

« precedentul - următorul »

albinasebes

asta e modificata genetic, oua pe ambele parti a remei deodata. o fi incrucisata cu vreun soi de vierme. :rotfl:
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Marius-ursulakhe

Aia da matca daca poza nu este modificata

stefanm

cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

SPYKAL

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 05, 2014, 12:24:40 PM
Nu domnilor, e o matca altoita.  :smile:
Da, intradevar. Este o matca altoita de Pharaonu' cu....photoshop-ul..... :rotfl: :rotfl: :rotfl: Vezi ca am fost postata de el acum vreo doua luni in urma. =)) =)) =))

bolchis_ioandaniel

o fi scapata de la zoo sau" Jurasik Park" :zzz:

PACO

Culmea este ca e chiar reala, cei din America o numesc efectul Monsanto.

ionel07196555

Citat din: PACO din Ianuarie 05, 2014, 03:04:06 PM
Culmea este ca e chiar reala, cei din America o numesc efectul Monsanto.
AM avut cam asa ceva dar era aurie si batea bine nu necesita  marcare dar a disparut din stup
Albina putin agresiva fata de restu productie nu stiu a fost in august si la inceput de octombrie disparuta

stefan1

Citat din: ursulakhe din Ianuarie 05, 2014, 10:41:53 AM
As dori si eu sa stiu cum pot atrage albinele sa ia apa de acolo de unde le pun eu
Tot timpul anului am pus un adapator de apa la 3 metri de stupi dar nu am vazut nici o albinuta luind apa de acolo cum sa fac?

O usoara indulcire a apei va atrage albinele, dar nu mare ca apar lupte intre albine sau chiar tendinta de furtisag. De asemenea atunci trebuie avut grija ca apa indulcita sa fie consumata suficient de repede sa nu inceapa sa fermenteze.

Am vazut cu intarziere ca ai mai primit un mesaj in acest sens. Precautiile mentionate sunt necesare.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

cipik

Citat din: stefan1 din Ianuarie 05, 2014, 11:23:56 PM
Citat din: ursulakhe din Ianuarie 05, 2014, 10:41:53 AM
As dori si eu sa stiu cum pot atrage albinele sa ia apa de acolo de unde le pun eu
Tot timpul anului am pus un adapator de apa la 3 metri de stupi dar nu am vazut nici o albinuta luind apa de acolo cum sa fac?

O usoara indulcire a apei va atrage albinele, dar nu mare ca apar lupte intre albine sau chiar tendinta de furtisag. De asemenea atunci trebuie avut grija ca apa indulcita sa fie consumata suficient de repede sa nu inceapa sa fermenteze.

Am vazut cu intarziere ca ai mai primit un mesaj in acest sens. Precautiile mentionate sunt necesare.

Sau ai putea sa lasi nespalat adapatorul sa faca matasea broastei ( mazga verde ), sunt atrase de sarurile din apa si cu timpul se vor invata. Eu asa fac.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

mph

Priviti cu atentie, la jumatatea adapatoarei veti observa un pat din muschi de padure. Cred ca este bun pentru a se  alimenta albinele fara a se scufunda in apa. Surplusul se scurge printre pietrele care au mici spatii intre ele.
Ma gandesc sa montez undeva in lateral un butoi si o pompa de recirculare asemanatoare celor utilizate in acvaristica.
Am asa ceva si va spun ca sunt undeva intre 50 si 100 de lei.
Este doar o idee , nu stiu daca este si buna. :):):)

sorinma

Nu cred ca are putere sa impinga la inaltime prea mare pompele de recirculare,au debit mare(a mea de ex 700l/h )dar depinde inaltimea la care vrei sa impinga... sunt proiectate sa recircule in acelasi recipient apa
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mph

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 06, 2014, 07:34:22 PM
Citat din: PACO din Ianuarie 05, 2014, 12:17:04 PM
Mai intai cumparati matci selectionate !
... astept oferte! =)) =)) =))

http://apiardeal.ro/forum-discutii/index.php?topic=960.msg151549#msg151549
Vand matci selectionate din rasa Apis Melifericus Phothoshophius de cea mai buna calitate. Sunt obtinute dupa o formula secreta si au urmatoarele caracteristici:
- depun oua pe 9 randuri odata mai ceva decat insamanteaza John Deere-urile
-depun oua pe doua fete de rama la o trecere.
-la o singura trecere depune oul,depune laptisor si capaceste celula nemaifiind nevoie de albine doici
- este antrenata in lupta cu viespile asiatice stapanind tehnici avansate in psihotronica, manipulare si flacara violet.

Interventia stuparului este minima in sensul ca trebuie sa inchida urdinisul pe timp de noapte intrucat matca este plecata la cules.   
Mierea se extrage si pe timp de iarna dar atunci se obtine doar miere cristalizata.

Astept cumparatori dar trebuie sa va anunt ca livrarile se vor face cu prioritate celor care au achitat avansul de 80% din valoarea unei matci, respectiv 800 Euro.

Cantitatea minima comandata este de 1000 bucati. iar livrarea se va face in recipiente speciale capabile sa pastreze nealterara ghiatza carbonica.

Inainte de a fi introduse in stup , matcile vor fi dezghetate in cuptoare cu inductie , special inventate pentru acest proces.

In timpul zilei matca poate fi folosita pentru activitati de carausie ori pentru activitati de ventilatie. Daca se monteaza in partea dorsala o rezistenta din nichelina , atunci va putea fi folosita si la incarzirea unor incaperi, magazii sau uscatorii pentru cherestea.

(acest material este un pamflet si trebuie tratat ca atare)

sorinma

''Daca se monteaza in partea dorsala o rezistenta din nichelina , atunci va putea fi folosita si la incarzirea unor incaperi, magazii sau uscatorii pentru cherestea. ''

A nu se folosi la decapacit ...denatureaza mierea. :P
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

mph

Ieri am facut un scurt control pe la stupi si in toti se auzea un sunet  linistit, semn ca erau in conditii bune insa la unul dintre stupii mai puternici am gasit paturicile  si ziarele din capac ude si inghetate. Am schimbat paturicile si ziarele si am deschis aerisirea de jos la maxim(un decupaj de 10x5 cm) . Albinele nu erau adunate in ghem probabil din cauza ca a fost prea cald in stup si au transpirat. Urdinisul este deschis la 1-1,5 cm. Ce mi se pare curios este faptul ca nici acest stup nu producea un zgomot diferit de ceilalti care erau in conditii bune.
Si am avut o surpriza neplacuta la o roinita pe 6 rame unde am gasit un perete lateral crapat pe toata lungimea. Am chituit la urgenta cu niste ipsos pe care il aveam acolo. probabil nu a fost tocmai bine ce am facut insa era cea mai buna solutie la indemana. probabil ca au propolizat albinutele acea crapatura pe interior si asa au fost ferite de curent si frig pentru ca nu erau agitate. In prima fereastra mai calda am sa incerc sa deschid stupii intrucat  este prima mea iarna in stuparit si vreau sa ma asigur ca vor ajunge sanatoase in primavara.