incepator in apicultura!

Creat de mph, Ianuarie 28, 2013, 07:35:36 PM

« precedentul - următorul »

mph

O astfel de adapatoare pentru albine ar infrumuseta orice stupina

bismark

Da, ar sta frumos dar, poate ne faci niste poze mai amanuntite.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

mph

Citat din: bismark din Ianuarie 04, 2014, 01:39:09 PM
    Da, ar sta frumos dar, poate ne faci niste poze mai amanuntite.Cu respect
Asta este sursa fotografiei.
http://www.honeybeesuite.com/a-beekeepers-trip-to-corvallis/

Ma gandesc acum sa fac una asemanatoare. Ar avea rol practic si ar infrumuseta gradina
Daca este orientata catre soare(S-SE), atunci in partea din spate(N) s-ar pastra apa rece pe timp de vara.
Mai am timp sa "clocesc" proiectul pana la vara.

rusu marius mircea

Bine ai venit! :welcome:
indiferent cu ce tip de stupi vrei sa incepi, trebuie ca la inceput sa ai pe cineva care sa iti arate practic cateva aspecte din apicultura altfel te vei descuraja foarte repede. trebuie sa tii cont de toate sfaturile pe care le-ai primit pe forum si sa decizi singur ce si cum vrei sa faci.
mult succes!
marius

mph

Citat din: marius mircea din Ianuarie 04, 2014, 04:43:39 PM
Bine ai venit! :welcome:
indiferent cu ce tip de stupi vrei sa incepi, trebuie ca la inceput sa ai pe cineva care sa iti arate practic cateva aspecte din apicultura altfel te vei descuraja foarte repede. trebuie sa tii cont de toate sfaturile pe care le-ai primit pe forum si sa decizi singur ce si cum vrei sa faci.
mult succes!
Multumesc Marius!
Am aproape un an de cand sunt pe forum:)
Practic, forumul Apiardeal este scoala mea in apicultura.
Aici este sursa din care ma documentez, aici am primit sfaturi, recomandari, aici am aflat bibliografia ce se recomanda pentru studiu , aici am gasit oameni prietenosi care m-au primit frumos si mi-au vorbit "pe limba mea de incepator", tot aici am intalnit stupari din toata tara care mi-au trimis prin posta semintele unor plante sau arbori/arbusti cu valoare melifera. A fost suficient sa intreb si s-au gasit solutii si recomandari.

Multumesc tuturor prietenilor apiardeleni!

bio

Citat din: mph din Ianuarie 04, 2014, 04:06:12 PM
....
Ma gandesc acum sa fac una asemanatoare. Ar avea rol practic si ar infrumuseta gradina
Daca este orientata catre soare(S-SE), atunci in partea din spate(N) s-ar pastra apa rece pe timp de vara.
Mai am timp sa "clocesc" proiectul pana la vara.

Primavara sursa de apa pentru albine sa ai grija sa fie la loc insorit si ferit de vinturi.
Unde inveti albinele la apa primavara, acolo vor bate tot anul apicol in cautarea apei --daca esti la  "stationar".

Marius-ursulakhe

As dori si eu sa stiu cum pot atrage albinele sa ia apa de acolo de unde le pun eu
Tot timpul anului am pus un adapator de apa la 3 metri de stupi dar nu am vazut nici o albinuta luind apa de acolo cum sa fac?

tassevasi

Incearca  sa le  pui la o distanta  mai  mare  si  elimina  alte  surse  din care  ele  ar putea  sa ia  apa .
   Acum daca  vecinul are un butoi cu apa pt  gradina , acolo se duc mai degraba , primavara le  pui  putina sare in apa .

Marius-ursulakhe

Multumesc mult nea Vasile pt raspuns
De eliminat sursele de apa nu am cum pt ca sunt prea multe cum ziceti si dumneavoastra cu butoiul vecinului
Cineva zicea ca sa atragi albinele la apa trebuie sa pui in acel recipient putin sirop sau zahar cristal si pe urma treptat cu un pic de apa si treptat eliminam zaharul si ramanae numai apa,numai ca mie imi era frica de un potential furtisag pt ca in sat sunt in jur de 120 fam de albine la 3 apicultori si un jurul satului in apropiere de 2 km in satele apropiate in jur de 3000 stupi

bismark

Anul acesta voi prelungi instalatia de irigatii prin picurare si pe la stupina sa ma lase in pace in gradina de legume.Am de gind sa pun acolo multe flori pe care le viziteaza albinile.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

tassevasi

Sa stiti  ca  albinele  daca ai  instalatie de picurare  sta foarte  mult  sa ia  apa din solul acela .
  Cite  vase cu  apa   le-as  pune  tot la  instal de picurare se duc , nu prea  am ce la  face .

Nu,  nu trb sa le  pui sirop in apa .

PACO

Mai intai cumparati matci selectionate !

Aurelian A.

"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

bucovineanu

Nu domnilor, e o matca altoita.  :smile:

rusu marius mircea

nu are oare prea multe" inele"???
parca si albinele sunt speriate!
marius