incepator in apicultura!

Creat de mph, Ianuarie 28, 2013, 07:35:36 PM

« precedentul - următorul »

silviu

Il rugam pe Stefan sa ne spuna mai multe,dar eu stiu ca roinita este si destul de melifera dar are un miros fin ,suav foarte placut care atrage foarte mult albinele.Se pune in "ronita " cand roiesc albinele.Am avut 2 tufe langa gardul vecinei cand eram la Dorna dar a ramas acolo.
            Cu stima,
                      Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

mph

Roinita este este un furnizor important de nectar si polen, drept urmare fiind intens vizitata de albine

orbanstefan64

asta stiu si eu despre roinita.
pt cei interesati pot trimite roinita .
:hi: :hi: :hi:

mph

@orbanstefan64
Roinita ..planta sau roinita...cutia?
daca stiam ca ai planta de prima oara.........:)

stefan1

Citat din: silviu din Martie 10, 2013, 10:27:00 PM
  Il rugam pe Stefan sa ne spuna mai multe,dar eu stiu ca roinita este si destul de melifera dar are un miros fin ,suav foarte placut care atrage foarte mult albinele.Se pune in "ronita " cand roiesc albinele.Am avut 2 tufe langa gardul vecinei cand eram la Dorna dar a ramas acolo.
            Cu stima,
                      Chis

Este topicul "Roinita" unde s-a discutat mai mult despre subiect:

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=974.20

Pentru mph: caut-o la seminte de flori sub denumirea de Lamaita sau, mai putin probabil, Melisa.

Vezi tot in topicul indicat ca am vorbit si despre Mataciunea moldoveneasca, foarte interesanta pentru albine.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

mph

Maine voi avea inca doi stupi nou-nouti pe 10 rame  si cat 1/2.
Am cumparat uleiul de in sicativat pentru impregnare
Acum urmeaza sa cumpar albinele .....sa vad ce gasesc in zona ca si preturi

bio

Citat din: mph din Martie 11, 2013, 10:27:43 PM
Maine voi avea inca doi stupi nou-nouti pe 10 rame  si cat 1/2.
Am cumparat uleiul de in sicativat pentru impregnare

Doar cu ulei dai pe stupi..??

..daca dai si cu vopsea sa cauti vopsea care este pe baza de ulei ca parca auzisem ceva ca daca dai cu ulei de in si apoii folosesti o vopsea pe diluant se va exfolia repede vopseaua dupa stupi.

mph

Din ce am citit pe forum am inteles ca se pot vopsi dupa ce s-a impregnat bine uleiul in lemn. Ma gandesc sa-i las o saptamana la soare dupa ce aplic uleiul de in apoi sa aplic vopseaua. Ca si vopsea am vazut Kober ideea (14 lei) sau Pitura(10lei)

bio

Citat din: mph din Martie 11, 2013, 11:17:00 PM
Din ce am citit pe forum am inteles ca se pot vopsi dupa ce s-a impregnat bine uleiul in lemn. Ma gandesc sa-i las o saptamana la soare dupa ce aplic uleiul de in apoi sa aplic vopseaua. Ca si vopsea am vazut Kober ideea (14 lei) sau Pitura(10lei)

Si eu folosesc ca vopsea tot marca KOBER---dam naibii cu o vopsea buna.
  Dar nu prea le mai dau cu ulei de in...deoarece KOBER este vopsea pe diluant si nu stiu de unde naibii, traiesc cu ideia ca daca dam cu ulei de in trebuie sa folosim tot vopsea pe baza de ulei de in, vopsea parca pe baza de rasina ii spune.

mph

Din ce am citit este bine sa incalzesti uleiul de in intr-un vas scufundat in apa, pentru ca asa devine fluid si se impregneaza in profunzime

Hermannstadt

Salut,
    legat de vopsea Kober Ideea (vopsea pe baza de rasini alchidice) si Pitura (la fel), acestea 2 se pot dilua cu diluant universal 509, deci practic sunt toxice.
Diferenta dintre ideea si pitura ar fi urmatoarea:
- ideea  este gama medie, are acoperire mai buna, rezistenta mai mare in timp
- pitura este gama low cost, acoperire si rezistenta pe "masura"

Daca doresti vopsea pe baza de apa tot de la Kober exista Ecolux (eu asta o folosec) si aplic in 2 straturi ulei de in dupa care vin cu 2 straturi de vopsea.

Numai bine!
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

mph

@Hermannstadt
Intrebarea mea este : Cat timp lasi intre ultima aplicare a uleiului de in sicativat si prima mana de vopsea?

G. Iulian

După ce se usucă uleiul ( intră în lemn) dai vopseaua. Vara se absoarbe mai repede, iarna mai greu, e în funcție de temperatură. La mine iarna dau a doua zi după ce am dat ultimul strat de ulei de in.  :hi:  :hi:  :hi:

mph

Lazile mai intarzie una-doua zile.
Am gasit o oferta de stupi cu 400 lei /familie cutia de 10 rame inclusa
Care-i prima operatie odata ce le am in curte?

Hermannstadt

Exact cum spune si colegul Gheorghevici I, depinde mult de temperatura la care se aplica si sta lada la uscat, in mod normal undeva la 24  de ore este indicat aplicarea urmatorului strat, indiferent ca este vopsea, grund sau ulei in.

Legat de oferta, daca ai gasit pe 10 rame inseamna ca ramele nu mai sunt adunate (iernarea este incheiata), pretul ar fi bun.

Ai reusit sa le si vezi lazile sau a-ti discutat doar telefonic?
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/