Primele familii moarte in anul 2013

Creat de galbeaza, Ianuarie 19, 2013, 02:58:20 PM

« precedentul - următorul »

die furrer

:hi:
Buna intrebare. 
Nu stiu e prima iernare ..speram sa ramina 0%
:rotfl:

pharaonu75

Un maxim de 10% inseamna un procent acceptabil!
Ideal ar fi sa nu moara nicio familie!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

dan motu

cand ifloresc florile de mar atunci se face recesamantul la stupina,pana atunci nu avem ce sa vorbim despre septel

dorindafi

galbeaza citat=

apropo cam cat % din fam va mor in fiecare an?

spre rushinea mea , pina acuma a fost zero ceace doresc la totzi  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

morozan simion

un singur lucru este clar, albinele mor de foame nu de frig, asa ca daca au rezerve de hrana suficiente si nu sunt bolnave cu siguranta vor iesii toate in primavara. ATENTIE LA LUNA MARTIE CA ATUNCI MOR ALBINELE               

galbeaza

salutare tuturor! :hi: :hi: :hi:
azi am fost la stupina si prin sondaj m-am uitat sa vad cum se desfasoara iernatul: marea majoritate ierneaza bine ghemul e inca in fata semn ca nu au consumat multa miere,cativa au inceput sa se mute spre centru (s-au mutat pe rezerve mai mari de hrana) asta e bine acum inaite de a incepe ponta.Insa unul l-am gasit in spate fara prea mari rezerve de hrana (in fata si mijloc hrana terminata ),turta mancata 90%. Trebuie sa intervin cu o rama sau doua de miere de la rezerva pt a nu pierde fam pt ca pana acum a iernat bine fara urme de mucegai sau pete de diaree sau nelinistita din cauza ca a pierdut matca. Din pacate aici la Iasi nu au facut zbor de curatire din 1 noi 2012.

costinburducea

Eu detin 43 de stupi. Toti stupii i-am impachetat in acelasi timp si la fel. De crand a fost doua zile mai calduroase si m-m uitat in ei. Nu am inteles de ce dar in doi stpi am gasit mucegai. Nu imi pot da seama de ce? Intr-unul am gasit albina moarta multa.

padre

sal tuturor. nici la mine in stupina nu am avut pana acuma neplaceri sa dea Dumnezeu si nu aiba nimeni de acum incolo

bucovineanu

Citat din: costinburducea din Februarie 08, 2013, 11:49:36 AM
Eu detin 43 de stupi. Toti stupii i-am impachetat in acelasi timp si la fel. De crand a fost doua zile mai calduroase si m-m uitat in ei. Nu am inteles de ce dar in doi stpi am gasit mucegai. Nu imi pot da seama de ce? Intr-unul am gasit albina moarta multa.
La cei doi care au mucegai ventilatia a fost deficitara.

nelu68

Daca in toamna aiasigurat rezervele de hrana iarna nu-ti ramane decat sa supraveghezi

Ioan Olaru

Din câte am citit în aceste rânduri mar interesa un lucru , ghemul format în față sus se deplasează spre spate , sau pur și simplu rămâne acolo și moare de foame având tendința de a urca în sus , pe mine acest lucru ma determinat să le pun turte de acea întreb.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

stefan1

Depinde cat de mare este familia si cat de 'stransa'. Familiile mai resranse ocupa cu ghemul o suprafata mai mare din fiecare fagur din cuib. Aceasta ajuta si in cazul descris de tine. Pana albinele nu au puiet, ghemul se deplaseaza dupa rezervele de miere, preferabil pe verticala, dar si spre spate (sau spre fata, in cazurile mai rare cand ghemul s-a format in spate). Problemele incep cand familia are puiet. Atunci ghemul se mentine pe puiet chiar daca pierde contactul cu rezervele de miere si poate muri chiar daca mai este multa miere in spate. Atunci o turta il poate ajuta. Eu prefer ca familiile sa inceapa mai tarziu cresterea de puiet (si dupa zona) si sa reduc acele riscuri. O hranire in timpul iernii poate fi factorul declansator al inceperii cresterii de puiet.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

un_escu

Din 26 familii intrate in iarna  la 01 februarie aveam tot 26 ,la 01 martie 25 iar la 01 aprilie 24 ca si astazi.Spre sfarsitul luni februarie am pierdut prima familie din lipsa de hrana *RUSINE*,in schimb pierderea din martie a fost cauzata de lipsa regina ,fapt care ma determinat ca familia respectiva sa o unesc cu o alta familie mai slaba.Mi-am pus intrebarea -CE SA INTIMPLAT CU REGINA=.Inca nu am gasit un raspuns multumitor.
   Concluzie> pierderi 2familii,una moarta de foame si al doua desfiintata din lipsa de regina=am recuperat populatia familiei prin unire=.

ioanardelean55

Asta inseamna apr. 8 % pierdere , pentru unii e mult pentru altii e putin ,totusi nu e rau .

oroles

Citat din: ioanardelean55 din Aprilie 15, 2013, 10:05:05 PM

Asta inseamna apr. 8 % pierdere , pentru unii e mult pentru altii e putin ,totusi nu e rau .

De meserie sunt sociolog dar am inceput sa ma ocup de anul acesta si de apicultura. Sfatul meu este sa nu mai calculati procente cei care aveti 24 de familii. La fiecare familie pierduta procentul creste cu 4%. De cei cu 10 stupi nu mai zic. O familie reprezinta 10%. Deci pentru relevanta ar trebui sa faceti un procent cei care au 100 de familii, nu cei cu 24-25.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani