Primele familii moarte in anul 2013

Creat de galbeaza, Ianuarie 19, 2013, 02:58:20 PM

« precedentul - următorul »

galbeaza

Nu este un subiect placut dar cu siguranta vom avea familii moarte in 2013 din cauze diferite. Propun sa discutam cauzele ce au dus la moarte familiei respective, asa vom invata unii de la altii si vom fi pregatiti sa intervenim prompt la familiile noastre.
La stupina mea am intervenit acum cateva zile si le-am administrat 500 gr apifonda.
Pana acum mortalitate zero dar ce e mai greu de acum incepe.
Cartea spune ca daca avem mortalitate intre 0-10 la suta e bine.Eu va doresc sa va apropiati cat mai mult de 0 iar cine il si atinge il felicit de pe acuma.Multa sanatate voua cat si fam de albine. :hi: :hi: :hi:

die furrer

prisecarul

toamna se numera bobocii, iar primavara stupii!
deci, rabdare!
sa nu zicem hop,............................................!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

cipriene

sa speram ca or sa fie cat mai putine pierderi in iarna asta.
astazi le-am dat dat un supliment de hrana (intre 0,8 si 1,2 kg miere/stup in pungi), si am avut bucuria sa vad ca sunt toti bine. spun asta deoarece acum cca 2-3 saptamani vantul mi-a smuls de la 5 stupi capacecele si podisoarele. erau ramele sub cerul liber, batea un vant ingrozitor si erau si cca -10 grade C.
ultima interventie in afara de cea de astazi am facut-o in 2.11.2012. de atunci si pana acum nu am mai deschis stupii, asta insemnand aproape 2,5 luni.
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

Hermannstadt

Buna seara,
         daca va aduceti bine aminte iarna trecuta a fost grea cam din februarie incolo, asa ca imediat ii pe noi  :D
am ajuns si eu saptamana trecuta si am bagat turtele, le-am ascultat, am aruncat un ochi, asa pe unde am putut sa nu deranjez prea mult.
se pare ca pana la acest moment, nimic neobisnuit toate sunt la locul lor.

Numai bine!
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

cipriene

adevarul este ca greul nu a inceput inca.
problemele apar de la sfarsitul lui februarie inceputul lui martie, sau poate mai devreme, de cand incepe ponta.
rezervele sunt pe sfarsite, imprastierea albinelor pe rame si tendinta albinelor sa nu paraseasca puietul, etc

RazvanTi

sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

cipriene

Citat din: RazvanTi din Ianuarie 22, 2013, 10:39:50 PM
ponta a cam inceput deja cipriene

sunt incepator, nu ma contrazic  ^:)^ , dar parca este prea devreme

Marius-ursulakhe

Din cauza acestor temperatur ridicate multe din fam au inceput deja ponta
Cum se spune din batrani ca intr-o iarna blanda fam de albine consuma mai mult iar intr-o iarna cu mai mult frig papica se consuma mai putina

Bătrânul

Aveti dreptate cind afirmati ca " Ponta " are mare importanta in viata noastra . Ponta mareste consumul albinelori , Ponta ne pune impozit pe albine , Ponta ......  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: =D> =D> =D> =D>

relutu

Pana acum toata lumea se lua de SANI:sani mariti salariile,sani mariti pensiile,sani iefteniti painea...,acum umeaza PONTA. :rotfl:

galbeaza

spuneam ca pe data de 15 am pus primele turte de apifonda iar azi m-am uitat sa vad cat au consumat. cele mai flamande cam 45% iar altele 20%.pana acum a fost bine dar se anunta ca vine racoarea.ponta doar la cei f buni dar majoritatea mai asteapta sunt inca amortite.daca imi dati voie am sa pun niste poze facute inaite de a pune turtele.

dorindafi

Creat de: galbeaza
« : Ianuarie 19, 2013, 14:58:20S pm » Inserează un citat
Nu este un subiect placut dar cu siguranta vom avea familii moarte
Cartea spune ca daca avem mortalitate intre 0-10 la suta e bine

serios  :uimit:
dar experientza ce-tzi spune ?

,, consumat.  cam 45% iar altele 20%.pana acum a fost bine'' =asta e doar parerea ta
,,dar sunt inca amortite''.=daca ai viespii in loc de albine atunci ai perfecta dreptate
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

dorindafi

Citat din: cipriene din Ianuarie 22, 2013, 09:14:55 PM
sa speram ca or sa fie cat mai putine pierderi in iarna asta.
astazi le-am dat dat un supliment de hrana (intre 0,8 si 1,2 kg miere/stup in pungi), si am avut bucuria sa vad ca sunt toti bine. spun asta deoarece acum cca 2-3 saptamani vantul mi-a smuls de la 5 stupi capacecele si podisoarele. erau ramele sub cerul liber, batea un vant ingrozitor si erau si cca -10 grade C.
ultima interventie in afara de cea de astazi am facut-o in 2.11.2012. de atunci si pana acum nu am mai deschis stupii, asta insemnand aproape 2,5 luni.
cine nu are caramizi , sa puna pietrii pe capacele stupilor  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

galbeaza

experienta spune ca in ultimii ani nu am avut mortalitate mai mare de 2,8% iar daca dorindafi ai mai putina mortalitate f bine felicitari
45%-20% consum din turte nu din miere ca atunci era consum mare.
apropo cam cat % din fam va mor in fiecare an?