Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

calmusdaniel

Nea Bio,felicitari! Un adevarat profesionist! :hi:

PricopArthur

Bio, toata ceara aia o vinzi ca lumanari?
Miere multă şi inimă curată!

Muntoiu Radu

Ceara naturala este foarte cautata in Europa de femei, pentru epilat si alte chestii...

italianu

Citat din: RazvanTi din Martie 23, 2015, 02:26:00 PM
motane, BIO face stuparit profesionist.
mierea este un produs SECUNDAR al stupului. problema e ca multi il considera PRINCIPAL...  :wink:
adica mai pe scurt banul gros poate veni din alte produse decat mierea. treaba e sa ai piata de desfacere  :hi:

Mai Razvane,nu mai spune bazaconi! Mierea e un ,,produs secundar" daca nu esti in stare s-o faci! :hippo:
Viata nu-i dreapta ...obisnuieste-te cu asta!

romikele

Totusi Razvan are dreptate, doar ca s-a exprimat mai putin inspirat... mierea e o sursa de venit(apicola) secundara.

Am avut la cursul de apicultura un lector care ne spunea ca mierea pentru el a fost doar o sursa de bani de buzunar.
Banii de baza au venit din venin, laptisor de matca, apilarnil, propolis, polen, matci, roiuri si familii de albine, mai apoi ceara si miere de albine.

MOTANUL

Ordinea este aleatoare - sau are cat de cat legatura cu realitatea?

La DSV am completat: comercializare produse primare stup: miere, ceara, polen, etc
In teorie au spus ca nu am voie sa vand stupi, roi, familii - dar i-a bufnit rasul ca majoritateaproducatorilor nici nu au astfel de curiozitati;
Le vand si-si vad de treaba.

venin, laptisor de matca, apilarnil, propolis, - intra aici?? (la produse primare stup); Ca le adaug la cerere. Poate peste 1-2 ani sa ma apuc si de lucruri mai complicate.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

romikele

Nu prea conteaza ordinea, toate sunt produse primare.

Apropos... cate produse primare ale stupului se cunosc, si care sunt acestea?  :wink2:

MOTANUL

produse primare stup; (marturisesc ca m-am uitat in carte - unele din ele nici nu stiam ce inseamna). Nu stiu nici cum se produc unele din ele.

- miere
- polen
- pastura
- propolis
- laptisor de matca
- apilarnil (larve de albine)
- ceara
- venin

M-au intrebat la DSV sa declar ce productii o sa am (cred ca daca era unul din voi care sa se priceapa se tavalea de ras la ce am declarat eu acolo la estimari  =))

Avand in vedere ca peste 1 luna o sa reiau si carnetul de producator si autoriz DSV as vrea macar sa am idee ce productii se pot obtine in teorie din 50 de familii ?? . Sau pe 1 familie ca stiu si eu sa inmultesc cu 50. Anul tecut am recoltat doar miere - dar anul asta vreau sa nu mai arunc nimic din munca albinelor (ceara, polen - deja m-am familiarizat un pic cu ce trebuie facut);

70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

romikele

Sunt nouă produse... care lipsește din lista de mai sus?  :wink2:

pharaonu75

Citat din: romikele din Martie 24, 2015, 06:33:04 PM
Sunt nouă produse... care lipsește din lista de mai sus?  :wink2:

Materialul biologic! Matci, roi, familii! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

Nu, asta e alta mancare de peste! :D

Mai este un produs, mai nou acceptat. Dl. prof. Ursu ii face reclama.  :razz:

pharaonu75

Citat din: romikele din Martie 24, 2015, 07:12:40 PM

Inca mai vizionezi asa ceva?
In opinia mea, singurul clip "made by profu' on-line" este ala in care el ne explica si ne arata totodata cum (NU) se recupereaza un roi din copac! =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

Citat din: italianu din Martie 24, 2015, 11:09:04 AM

Mai Razvane,nu mai spune bazaconi! Mierea e un ,,produs secundar" daca nu esti in stare s-o faci! :hippo:

..Sal, Italianu.... miere face orice "albinozaur" de fapt albinele o produc si "albinozaurul" o fura, pardon extrage... =)) .
Sa recoltezi si alte produse sa le poti oferii spre vinzare incepe sa fie lucru de finetze ....macrameu .

..Razvan a spus ce....  i-am spus eu. Adi9ca pentru mine mierea nu este produs principal.

Nu ma axez pe miere deoarece imi rupe spinarea...:(...
Hei-rup-ul care apare la extractia de miere ma cocosheaza .... ma simt mai bine d.p.d.v. al sanatatii sa adun seara de seara polenul .

bio

Citat din: romikele din Martie 24, 2015, 07:12:40 PM

Guvide-le de internet..

inghite galushca lui nea ursu... =))

romikele

Citat din: pharaonu75 din Martie 24, 2015, 07:18:30 PM
Inca mai vizionezi asa ceva?
In opinia mea, singurul clip "made by profu' on-line" este ala in care el ne explica si ne arata totodata cum (NU) se recupereaza un roi din copac! =))
Am vizionat, printre clipurile postate de tine  =))