Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

MOTANUL

De ce as pune braul in partea de sus inteleg (pui acolo o turta linistit; eu am acolo un spatiu de 5-8 mm in care nu poti sa administrezi o turta din comert care este tare precum caramida). Statea podisorul in aer daca o puneam. Poti sa pui si apa vara sau sirop in cantitati mai mari daca nu ai timp sa pui la 2 zile cum ar fi bine daca ai avea stupii undeva aproape.

De ce sa pun brau in partea de jos a magaziei?  :thanks:

Din punctul meu de vedere nu ar ajuta s separi albinele din cuib de cele din magazie cu acei 6 cm. Dar e clar ca exista un aspect care imi scapa...  :wink2:

70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

oroles

La stupul orizontal acel brau inalt este foarte bun pentru administrarea turtelor. Chiar si fara acela am stupi la care le bag turta si pe masura ce si-o trag podisorul se lasa. Oricum lufturile ramase le astup cu paturica si ziare sau carton. Mai greu acolo unde ai 2 in 1 ca daca da caldura isi fac vizite daca ramane un luft mic. Un luft prea mare intre rame si podisor nu este indicat deoarece construiesc extrafaguri.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

MOTANUL

Am inteles - in varianta in care pun brau trec la ziare sau paturici.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

teoalbina

Mi-a placut malaxorul si moara de facut zahar farin. Cam cat ar costa fiecare si de unde se pot procura?

gore

Acel distantier l-am facut si eu anul trecut. Este nemaipomenit, impachetarea deasupra excelenta cu diferite saltelute, materiale,etc, cum vrea fiecare. Acel mic cat are inaltimea de 7 cm, exact cat dimensiunea stupului, dar nu pot ridica ramele din stup decat daca il dau deoparte, din cauza acelui falt al corpului. Eu sunt f.f. multumit, au iernat excelent, aplic turtele indiferent de inaltimea lor.Dupa ce vine caldura le indepartez.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

happy

De ce mai ai nevoie de acel brau pe cata vreme ai magazia deasupra destul de mare in care poti baga si perne groase? :uimit:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

dan sebastian

poate pastreaza fagurii construiti in caturi si braul are utilitatea lui.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

marian sima

Eu la orizontali am acel brau insa vine capacul stupului peste el ,la vertical vine pus pe partea de jos a catului ca altfel apa de ploaie care bate pe cat intra in cuib.

La vertical cel mai bun e hranitorul tip podisor,pe timp de vara merge pozitionat normal si administrezi sirop ,pe timp de iarna merge intors si administrate turte.

happy

Citat din: dan sebastian din Februarie 25, 2015, 09:01:59 AM
poate pastreaza fagurii construiti in caturi si braul are utilitatea lui.
Ar fi singura explicatie altfel nu ii vad rolul.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

bio

Citat din: teoalbina din Februarie 24, 2015, 06:01:45 PM
Mi-a placut malaxorul si moara de facut zahar farin. Cam cat ar costa fiecare si de unde se pot procura?

malaxorul l-am luat dupa OKAZII.Ro sunt vreo 5 ani cred de atunci .... este de 50 litrii . Cum l-am luat i-am pus motor mai "capabil" ..

Moara de facut zahar este luata de la fratii nostrii "rusii" din [piata... a costat ~ 11 milioane..luata dupa OLX din Suceava este acolo cineva care aduce si centrifugi si mori pentru cereale si toate celea si le vinde pe OLX...

OLX---> Suceava---> moara ---. si am ajuns la el.

PricopArthur

Mersi bio. Te rog sa ma tii la curent cu salcia. Voi fi peste Dunare de tine presupun.
Miere multă şi inimă curată!

bio

Citat din: PricopArthur din Februarie 25, 2015, 10:00:14 PM
Mersi bio. Te rog sa ma tii la curent cu salcia. Voi fi peste Dunare de tine presupun.

Ahha..Ok..

..gata,.. o sa fii intre mine si Valter.. :rotfl:

bio

Citat din: PricopArthur din Februarie 25, 2015, 10:00:14 PM

...am fost la albine...dar din pacate am uitat aparatul foto acasa.

...dar am adus o mina de crengute sa vedem stadiul mugurilor la salcie..

istodorescu vasile

am vazut ca sunteti interesat de masina 4x4. asta din poze am achizitionat-o recent si sunt incintat peste asteptari. in caz ca va hotariti sa achizitionati acest model de masina, eu va sfatuiesc sa luati diesel, cu motor de 2000 cm, modelul cu motor de mazda, fiind cel mai rezistent, si usor de intretinut, in comparatie cu modele, asemanatoare echipate cu motoare de la citroen, sau peugeot, care creaza probleme, si piesele de schimb scumpe.pina m-am hotarit sa cumpar, am luat informatii de la cunoscatori. cautati pe forum club 4x4, si acolo gasiti toate tipurile de masini 4x4.

bio

...ahha....Suzuki Grand Vitara.

Are un amic Suzuki Vitara cu motor mazda de 2000 cmc ... este multumit la fiabilitate si consum parca ceva in jur de 8 % .

... de vreo 2-3 ani imi tot arunc ochii pe formurile auto pentru masini 4x4 si am citit o gramada dar mereu amin luarea unei masini 4x4 .
Imi plac si Suzuki Jimny si Pajero Pinin Junior ... prefer motorizarea pe benzina..