Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

elvis

stiu ca tran=geti pavilioanele dupa tractor duceti cate 2 odata si pe ce distanta?
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

dan sebastian

Mi se blocheaza filmul. Merge f greu desi am conexiune  ultrarapida, pe fibra.
De la tg de la Slobozia te-ai aprovizionat ?
Ce ai mai luat in afara de turte ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bio

Citat din: elvis din Februarie 11, 2015, 07:20:10 PM
stiu ca tran=geti pavilioanele dupa tractor duceti cate 2 odata si pe ce distanta?

.. de citiva ani nu am mai depasit deplasari de maxim 50 de km.

Dar acum vreo 10 ani in urma .... cind taiam tara in doua ...cel mai lung mars a fost de la Catina , jud Buzau   pina la Cernavoda jud C-ta ... a durat marsul de seara in jur de ora 20 pina a doua zi la ora ~ 16.  Nu mai stiu cite pachete de tigari am fumat ....  :nudie:

bio

Citat din: dan sebastian din Februarie 11, 2015, 08:00:05 PM
....
De la tg de la Slobozia te-ai aprovizionat ?
Ce ai mai luat in afara de turte ?

am luat cite ceva de la tirgul de la Slobozia.. in afara de turte ANEL am cumparat multe maruntisuri si aproape 300 de kg de fagure artificial .
Pentru a beneficia de un pret mai bun la fagure am asteptat orele inchiderii si i-am scapat de fagurii care ii m-ai aveau si pe nea Camarusanu de la ETTA si pe nea Chilom care avea faguri Filomera.

Ca tot venii vorba de materiale apicole am ceva imagini si cu raftul cu  ustensile de la ferma .

..imi place sa am totul aranjat..daca am nevoie de un lucru ma trezesc la 2 noaptea si ma duc si-l iau de la locul lui. Fiecare lucru are locul lui bine definit.

Ionut Ursachi

"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

bio

Citat din: dan sebastian din Februarie 11, 2015, 08:00:05 PM
Mi se blocheaza filmul. Merge f greu desi am conexiune  ultrarapida, pe fibra.
....

Ma uit la film si-mi aduc aminte ce frig am facut pina am ajuns la ferma. Sa stai 2 ore in caruta si afara erau multe grade sub zero...Brrr.,. nici glas sa vorbesc nu mai aveam .
La ferma a fost OK...lemne fara numar, caldurica....tot sa stai .

.... deplasarea pina la ferma si inapoi acasa a fost mai dificila .

... cind am venit spre casa a fost si mai frig ... Am plecat de la ferma dis de dimineatza nici nu se luminase bine si mai batea si un vint potrivnic destul de taios. Dupa multe ore, de stat  acasa la caldura, mi-a m-ai venit glasul..

Florin94

Ne-a bio '  imi e un  dor de balta(doar de plimbare nimic altceva) nu am mai fost de cand eram copil mic ,cand trecea tata cu mine in spate pe cheata in balta , ma uit cu un drag la aceasta filmare si cred ca dumneavoastrea v-ati saturat de ea :)))....

andreiu

Felicitari, Bio ! In film se vad si urme de animale pe zapada. Probabil vre-o vulpe s-a pus paznic la pavilioane. Data viitoare sa-i aduci o rata.

mape 48-petru manea

Ionele,
viata ta in balta cu albinele este o frumoasa si dulce aventura=== peste ani cand vei fi batran iti vei aduce aminte cu nostalgie de aceste timpuri===si vei zambi---  :hi:

stefanm

Nenea Bio,eu am cunoscut zona dvs prin anii '80 cand tatal meu lucra marinar pe un bac dormitor pe Borcea si era cantonat la Latesti.Veneam in vacante si apoi in concedii acolo,era o zona foarte bogata cu ferme care cultivau piersici,migdali,vie cu struguri de masa ,se facea export masiv,vara se faceau santuri pe sosea de la rotile tirurilor.Inteleg ca ati fost si dvs marinar,poate l-ati cunoscut pe "nea Fane" de la bac de la Latesti.Am trecut pe acolo acum vreo 10 ani si aproape nu am mai cunoscut zona ,via nu mai era si nici pomii,cladiri parasite ,paragina ... M-am intristat foarte tare
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

bio

Citat din: Florin94 din Februarie 12, 2015, 12:59:10 AM
Ne-a bio '  imi e un  dor de balta(doar de plimbare nimic altceva) nu am mai fost de cand eram copil mic ,cand trecea tata cu mine in spate pe cheata in balta , ma uit cu un drag la aceasta filmare si cred ca dumneavoastrea v-ati saturat de ea :)))....

Multa lume se aventureaza sa treaca in balta peste Borcea in anii cind ingheata ... eu nu am avut curaj niciodata .... nici macar cind este vara nici cu barca nu pot trece peste bratul Borcea.

bio

Citat din: andreiu din Februarie 12, 2015, 06:40:47 AM
      Felicitari, Bio ! In film se vad si urme de animale pe zapada. Probabil vre-o vulpe s-a pus paznic la pavilioane. Data viitoare sa-i aduci o rata.

Andrei am fotografiat ceva urme de animale ... sper ca se vad destul de bine.
Cred ca in cele 2 zile cit am stat pe balta am vazut zeci de mistreti... zeci de sacali..:nebun: ... si a trecut pe la mine rangerul care pazeste  fondul de vinatoare si mi-a re-confirmat existenta unei familii de lupi care ar avea birlogul la ~ 2 km de ferma mea.
Iarna  trecuta a fost gasita la citeva sute de metrii de ferma mea cadavrul unei lupoaice .. l-am vazut si eu dar neavind cu ce face foto nu ma ce va arata. Pina atunci eu credeam ca lupii sunt cum i-am vazut la zoo cind eram copil--adica niste ciini jigariti de talie medie. Lupoaica moarta vazuta mi-a schimbat total aceea parere,.. lupul este un animal de talie mare care daca ma intilneste sigur nu am nici o sansa sa scap viu..:(..  Avea un cap si niste colti care te baga la ginduri una-doua...:(.

Sunt urme de mistret cred ce am fotografiat eu..

bio

Citat din: stefanm din Februarie 12, 2015, 08:54:20 AM
Nenea Bio,eu am cunoscut zona dvs prin anii '80 cand tatal meu lucra marinar pe un bac dormitor pe Borcea si era cantonat la Latesti.Veneam in vacante si apoi in concedii acolo,era o zona foarte bogata cu ferme care cultivau piersici,migdali,vie cu struguri de masa ,se facea export masiv,vara se faceau santuri pe sosea de la rotile tirurilor.Inteleg ca ati fost si dvs marinar,poate l-ati cunoscut pe "nea Fane" de la bac de la Latesti.Am trecut pe acolo acum vreo 10 ani si aproape nu am mai cunoscut zona ,via nu mai era si nici pomii,cladiri parasite ,paragina ... M-am intristat foarte tare

Bacul care facea trecerea la insula de la Latesti mai este ..este cumparat de catre un afacerist din zona... l-a vazut toata Romania  acum citeva zile cind a fost saltat de catre DNA...

Toate fermele acelea... ferme unde se produceau trenuri de fructe si struguri au fost distruse..:(.. Eram copil locuiam la rampa CFR-ului unde se incarca productia obtinuta in acele ferme si pleca la export sau intern. Chiar vacantele copilariei mele au fost marcate de faptul ca lucram la recoltarea de fructe si struguri sa fac si eu un ban .

Citat din: mape 48-petru manea din Februarie 12, 2015, 08:43:19 AM
Ionele,
viata ta in balta cu albinele este o frumoasa si dulce aventura=== peste ani cand vei fi batran iti vei aduce aminte cu nostalgie de aceste timpuri===si vei zambi---  :hi:

La batrinete .... naiba stie ce va fi... dar astept ca sotia sa iasa la pensie si o sa am posibilitate sa aleg, sau sa combin traiul de la ferma din balta cu locuitul la malul marii unde am ceva proprietati cumparate .

Imi place iarna foarte mult in Neptun, la malul marii.... Neptunul are multa verdeata si iarna este atit de liniste fiind aproape pustiu .
... si cum ma satur de Neptun.. fug in Mangalia ca si acolo am unde sta ca doar nu am frecat tziparul degeaba pe balta Ialomitei.

bio

Stind zilele trecute pe balta ,...in liniste ....si uitindu-ma la pavilioane mi-am adus aminte povestea primului meu pavilion...

..pe primul meu pavilion cumparat am dat  3000 de dolari, din bani care ii luasem pe o Dacie break ...era de 66 familii orizontali 18 rame.

...in primul an pina pe 5 august facusem productie de ~ 3400 dolari.

..folosesc 5 august ca in aceea zi mi-a ars si  din 66 de familii de albine am ramas cu un lighean de minere de stup  si sasiul care am reusit sa-l salvez pentru o reconstructie ulterioara .

Dupa ani de zile l-am refacut si este pavilionul din imagine.

bio

...anul urmator cu banii ramasi plus ce am cistigat toata toamna si iarna taind lemne pe rampa si ceva imprumutati am re-inceput activitatea si mi-am cumparat al doilea meu pavilion.. cel care in mai numesc eu Tutankamon.
I-am facut in primul an ceva modificari la stelaj sa pot adauga inca un rind de stupi si i-am eliminat "cabana" ca doar l-am luat sa fac miere nu ca sa fie statiune de odihna.. =))..... apoi nik 15 ani..doar productie .

Tutankamon...poate anul asta voi avea timp de el sa-l bag intr-un RK .