Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Nelule, detaliaza, te rog, aceasta afirmatie, ca sa stie tot pinguinu' la ce te referi si ce trebuie sa urmareasca!
Unii stiu, altii stiu doar partial, iar altii nu stiu deloc! Nu fi zgarcit cu informatiile...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

+La rama claditoare parca am spus mai sus... daca poate nu am spus  totul o sa recitesc si spun ce am uitat porima data..dar momentan mai si muncesc si intru asa din cind in cind pe net.
Trag la masina de cusut..  =))..mi-am m-ai luat un val de material ` 40 metri liniari..latime 155 cm si mai fac inca o sarja de vreo 90 de saltelute ca vine primavara si putina caldurica le trebuie la albine..

lnformatiile date de colector :..din gura nu se intelege mare lucru fara ceva experienta privind lucrul cu colectyorulk de polen.
--cantitatea de polen-- scade cind in familie scade si cantitatea de puiet--deci probleme la matca inclusiv se pregateste de roit
-------------------------scade cind cade culesul de nectar
--Calitatea la polen--polen mai umed si mai dulce ,  cind avem in natura cules bun de nectar
---------------------polenul incepe sa "te zgiriie pe git" cind nu prea mai este nectar in natura--rezolvam cu sirop dat de stupar in fiecare dimineatza .

..fug la munca ..mai vb cind am pauza . La croitorie am norma de indeplinit... :P

codrin br

Foarte folositoare detaliile, pentru cine ştie să privească o familie de albine şi doreşte să înveţe de la cei experimentaţi!  =D>

gaby

buna ziua si LA MULTI ANI domnule bio
am si eu o intrebare pt dumneata
colectarea polenului primavara cind albinele sunt in plina dezvoltare nu le afecteaza in nici un fel si daca da cum le afecteaza
                        ms

bio

Citat din: gaby din Ianuarie 06, 2015, 03:38:19 PM
buna ziua si LA MULTI ANI domnule bio
am si eu o intrebare pt dumneata
colectarea polenului primavara cind albinele sunt in plina dezvoltare nu le afecteaza in nici un fel si daca da cum le afecteaza
                        ms

...eu spun ca le cam afecteaza.. De aceea folosesc expresia :... familia de albine se dezvolta cu "frina de mina trasa"...
Primavara, in prima parte a primaverii, puiet mult ...albina lucratoare putina -----> famil;ia de albine merge cu "frina de mina trasa"...
In a doua parte a primaverii inceputul verii, cind populatia activa creste si apare mult mai multa albina care trece la culesul de polen.

Oricum la pretul acual la miere de peste 12 Ron/Kg, chiar 20Ron/Kg ca la vremea salcimului este si polen...recoltarea  polenului  devine cam nerentabila pentru multi apicultori..

roi_ag

Citat din: bio din Ianuarie 06, 2015, 02:01:27 PM
Trag la masina de cusut..  =))..mi-am m-ai luat un val de material ` 40 metri liniari..latime 155 cm
Ce material este?

bio

Am ajuns anul trecut pe la Bucuresti, la en-gros-urile alea de chinezi...Europa sau Dragonul Roshu --parca asa le spune acum---si mi-am luat un MCV  plin de materiale textile .
\Pentru saltelute am luat citeva valuri de doc alb si ceva melana ...  plus tuul pentru masti... tercot satinat si plasa de tintari pentru colectoarele de polen....

Momentan fac "plicurile" pentru saltelute apoi trec la masti..:)..

..am saltelute pentru toti stupii,... dar daca am material luat  le mai fac citeva saltelute in plus cu speranta ca le va fi mai bine la albine in primavara daca au inca cite o salteluta deasupra.

dan sebastian

Saltelutele le umplii si cu paie sau doar cu chinezi ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

PricopArthur

Chinezii sunt periculosi, se inmultesc mai mult decat varooa, si nu ii poti trata cu varachet. :)
Miere multă şi inimă curată!

ionel07196555

calmusdaniel

oroles

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Florin94

La multi ani nea' Nelutu !!!! : sampanie: :birthday:

G. Iulian