Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

LA MULTI ANI SI PUTERE DE MUNCA !

bio

Citat din: Cristel din Octombrie 13, 2014, 02:03:25 AM
Felicitari domnule Bio pentru familiile numeroase! Cam golasa arata poienita unde aveati zecile de roi alta data!
Planta frecventata de albine se numeste Aster si este melifera.
In ceea ce priveste gladita, nu ar strica sa-i aplicati o taiere la 3 ani, pentru a deveni mai des gardul (presupun ca se vrea un gard din gladita) astfel incat nici vantul sa nu mai treaca!
]
.......
Va puteti imbogati zona cu o planta melifera tarzie, care arata foarte bine toamna tarziu, avand nectar si polen: heliantus
......
Sanatate multa!

Sal Cristi...

Deci planta respectiva se numeste ATER... bun, mercii..

Gladita tai doar tulpina principala..??>.sau tai toate ramurile care sunt mai inalte de o anumita inaltime..??. Dupa ce o tund, se indeseshte de la nivelul care am taiat in sus..??..sau se mai indeseshte si in partea de sub inaltimea la care am taiato...???

Heliantusul..??..este ceva ca un gard viu..??... cam cit creste pe an..??trebuie tuns..?  i-si pastreaza frunzele peste iarna..?? ..
l-o minca caprioarele, vacile si oile..??--ca imi este teama cind nu sunt pe la ferma sa nu sara ceva animale sa-l manince ...

bio

Citat din: dan sebastian din Octombrie 13, 2014, 09:26:15 AM
La noi la olteni e o vorba. Nucii se planteaza pt copii si nepoti. Cred ca ar fi mai bine daca ai pune ciresi, visini, pruni, meri si caisi. Tot sezonul ai avea ce consuma cand mergi la stupi. Spatiu e suficient sa plantezi de toate.
]

... am ceva corcodusi..:)).. se coc pe rind ca sunt diferite soiuri...

Ar fi buni ceva pomi fructiferi... dar in plm as fi nevoit sa pazesc pe vremea cind se coc fructele respective, mai mult decit pazesc la pavilioane...:))

marian_6777

La multi ani Bioooo... sa fi iubit de familie si albinute.
Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si... sa astepti sa creasca.

pad3

multi ani fericiti si realizari cat sufletul tau de mari. sa ne traiesti nea bio
somnul ratiunii naste monstri

happy

La multi ani ! : sampanie:
Daca vrei rizomi de helianthus iti dau cat vrei,eu am dat la toti vecinii.Asterul si helianthus daca ai in zona ta esti asigurat toata luna octombrie de polen si ceva nectar.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

MOTANUL

La multi ani si sa fi iubit (la cate familii ai - se strange multa iubire  :)).  :bzz:
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

bio

Citat din: happy din Octombrie 13, 2014, 09:52:45 PM
La multi ani ! : sampanie:
Daca vrei rizomi de helianthus iti dau cat vrei,eu am dat la toti vecinii.Asterul si helianthus daca ai in zona ta esti asigurat toata luna octombrie de polen si ceva nectar.

..Merci !!...stai sa vad ce este cu HELIANTUS . Ai ceva adresa unde sa caut sa aflku mai multe ca sa nu caut eu aiurea.

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

aa.. am vazut pe GOOGLE..

ma gindesc cum am mistreti fara numar in zona nu or venii sa rime toata ziua dupa napi si sa-mi faca varza tot ce am pe acolo..//???

In paduricea de salcie de linga stupina am ceva stufarish, mlashtina si...mistreti fara numar si nu as vrea sa ii trag spre mine sa rime printre roiuri sa imi darime ce am pe acolo..:(

pharaonu75

Nelule, daca iti dau eu vreo cateva evodii, le plantezi in stupina? Hai ca ti le dau gratis, pentru ca m-am hotarat sa investesc in baza melifera a viitorului meu ginere... :D :D
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

Gata..OK..le gasim gazduire la acele evodii..

Dar ce baza melifera ??.. A cui..?? si pentru cine..??.... peste citiva ani "aia mici" or sa stea pe nu-stiu ce plaja iar Bio @ Pharaonu (iesit la pensie) or sa stea la stupina sa le faca fonduri pentru copii..... =))

pharaonu75

E bine si asa.
Ce, tu n-ai plaja pe Alionte? Sau pe Saltava, pe Bent, pe Borcea?
Nu te mai vaita, ca te crede lumea! :P :P

stefan1

Citat din: bio din Octombrie 13, 2014, 08:41:31 PM
...
1.Deci planta respectiva se numeste ASTER... bun, mercii..

2.Gladita tai doar tulpina principala..??>.sau tai toate ramurile care sunt mai inalte de o anumita inaltime..??. Dupa ce o tund, se indeseshte de la nivelul care am taiat in sus..??..sau se mai indeseshte si in partea de sub inaltimea la care am taiato...???

3.Heliantusul..??..este ceva ca un gard viu..??... cam cit creste pe an..??trebuie tuns..?  i-si pastreaza frunzele peste iarna..?? ..
l-o minca caprioarele, vacile si oile..??--ca imi este teama cind nu sunt pe la ferma sa nu sara ceva animale sa-l manince ...

1. Genul Aster cuprinde cca 5-600 de specii, deci e greu de spus exact ce specie este, mai cu seama ca pozele si mai cu seama filmul sunt destul de neclare.  :sad:  Incepand din 1990 s-a facut o noua reasezare taxonomica si multe specii care inainte erau incluse in acest gen au fost trecute in altele si invers. Pana la urma e bine ca sunt vizitate de albine. Sa stii ca si solul are mare rol in secretia de nectar si specii care in unele zone sunt vizitate de albine, in alte zone sunt neglijate.
2. Cred ca ai citit topicul asta:    http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=4873.15
3. Helianthus giganteus  (care era in poza) este planta anuala si invaziva. Nu-i potrivita pentru gard viu. Ii place soare mult dar si umezeala. In conditiile de la mine nu este foarte vizitata de albine, poate si pentru ca au o mare concurenta cu alte insecte de pe flori. De fapt eu cred ca am un hibrid, probabil Helianthus x luxurians, caci tulpina ii este verde si nu rosu-violet ca la Giganteus. Aici ai putea sa mai gasesti amanunte: 
    http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=4361.15
  Se spune ca este putin toxica pentru animale, dar eu am vazut ca vacile le mananca, de asemenea gainile.
  Penru indesirea gardului ai putea sa incerci si cu Paliurul.
  Aici amanunte:  http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7079.msg173167#msg173167
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Cristel

Domnului Bio
Citat din: bio din Octombrie 13, 2014, 08:41:31 PM
Gladita tai doar tulpina principala..??>.sau tai toate ramurile care sunt mai inalte de o anumita inaltime..??. Dupa ce o tund, se indeseshte de la nivelul care am taiat in sus..??..sau se mai indeseshte si in partea de sub inaltimea la care am taiato...???

Heliantusul..??..este ceva ca un gard viu..??... cam cit creste pe an..??trebuie tuns..?  i-si pastreaza frunzele peste iarna..?? ..

Buna dimineata
Am vazut in postarea video ca aveti plantat deja "gardul viu" din gladita. Depinde foarte mult de ceea ce doriti sa faceti, daca vreti sa faceti un gard de protectie antivandalism, e de preferat sa faceti taierea tuturor ramurilor, pentru ca partea inferioara sa dezvolte uniform ramuri laterale cu spini, astfel incat sa nu ramana goluri (am facut trimiteri foto la un model de gard). Dupa dezvoltarea acestora, mai aplicati o taiere la inaltimea pe care o doriti. Daca nu faceti taierile respective, tulpina are tendinta de a se degarnisi de ramurile inferioare, astfel ca ramaneti fara scopul pentru care se face gardul.
La fel de interesant poate fi un gard viu de pyrachantas, acesta avand si un design mult mai interesant decat gladita, plus ca se face "perie cu spini" si bobite rosii sau portocalii, in functie de specie. Avantajul ar fi si faptul ca frunzele nu se pierd iarna, astfel ca vantul chiar are o problema... In plus, are aspect de cetate verde, iar daca are o inaltime potrivita si e plantat pe mai multe randuri, ochiul curiosilor nu ajunge ...
Heliantus nu este gard viu, este o planta perena, dar avand in vedere ca un gard de gladita arata cam golas toamna, aceste flori galbene vin sa dea o nota de lumina a la Van Gogh in peisajul bacovian de toamna. Plantate langa gardul de gladita, fac "zid comun" pe de o parte, in fata zapezii/vantului iar prin florile tarzii din octombrie furnizeaza polen si nectar, foarte necesar familiilor de albine.
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)