Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

balasbebe

Citat din: Cradle din Septembrie 26, 2014, 09:33:17 PM
Va salut! nu vreau sa poluez prea tare topicul dumneavoastra insa vrea sa intreb ce pot face avand in vedere ca matcile depun ponta si la ora actuala am oua si puiet larvar pe suprafete destul de extinse ale ramei?
Treci pe la mine pe la garaj si te voi invata eu.

balasbebe

Citat din: bio din Septembrie 26, 2014, 09:42:30 PM
Citat din: TDI din Septembrie 22, 2014, 10:37:28 PM
....
Ia furculita de descapacit si lupa, descapaceste ramele din coloniile care au puiet descapacit, pestriț - oarece urma VSH.
Vânează daca mai ai celule de trântori capacite.
Alta substanta activa la ora asta?
Încearcă cu Mavrik tot in furetto sau prin picurare.
Coumaphosul e scump, 105 Ron la 5 familii, piretroidele de la Bayern scumpe, oxalicul inefixient, formicul prea riscant.
Si daca n-ai albine tarandu-se, aripi roase,etc, daca la descapacirea a 20-30 celule de puiet nu gasesti acarieni...  de ce-ti faci griji?

....mavrik..:)

Cum nea'Bio este gospodar a avut grija mai demult sa i-si ia si Mavrik.
Apropo de Mavrik imi aduc aminte cum acum 10, poate 12, poate 14  ani urma am dat o groaza de parale pe un recipient de Klartan , parca avea 600 de ml si am dat parca 600 de mii -era parca pretul la 60 kile de miere..
Vad ca te-ai grabit sa-l desfaci.
Treci pe la mine sa te invat cum se poate pastra acel flacon. Pentru ca esti prea departe te invat online: Cumperi un ac de la veterinari mai gros. Cu el intepi invelisul de protectie si tragi cu seringa din el. De fiecare data sa agiti recipientul. Dupa ce termini trebuie sa tai un flacon care se potriveste ca o manusa peste capac. Atentie la ambalajul de transfer deoarece cam ataca plasticul. Cauta sticle inchise la culoare, cu picurator de plastic la varf.

bio

Va salut! nu vreau sa poluez prea tare topicul dumneavoastra insa vrea sa intreb ce pot face avand in vedere ca matcile depun ponta si la ora actuala am oua si puiet larvar pe suprafete destul de extinse ale ramei?

O populatie numeroasa la intrarea in iarna bucura pe orice stupar.....dar sa ai atentie la rezervele de hrana .

bio

Citat din: balasbebe din Septembrie 26, 2014, 09:54:17 PM
...
Vad ca te-ai grabit sa-l desfaci.
Treci pe la mine sa te invat cum se poate pastra acel flacon. Pentru ca esti prea departe te invat online: Cumperi un ac de la veterinari mai gros. Cu el intepi invelisul de protectie si tragi cu seringa din el. De fiecare data sa agiti recipientul. Dupa ce termini trebuie sa tai un flacon care se potriveste ca o manusa peste capac. Atentie la ambalajul de transfer deoarece cam ataca plasticul. Cauta sticle inchise la culoare, cu picurator de plastic la varf.

Ahha..OK.. :thanks:

happy

Eu stiu ca in astfel de caz se da multa hrana familiei(sirop,miere) si in acest albina este obligata sa depuna miere in  cuib micsorand zona in care poate matca sa depuna oua.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

bio

naiba stie cum o fi mai bine.....eu daca am puiet cit mai mult ma bucur, nu as intervenii sa incerc micsorarea cantitatii, numarului de puiet din familii .

Daca este necesar,  intervin in a asigura familiei de albine mincare, rezerve de hrana din belsug ...

bio

Nea' Bio este pentru  introducerea in calendarul  a Sarbatorii Sfintul Gratar si Sfinta Vodca...  =))

..si asa nu avem destule sarbatori  si inca o sarbautoare nu strica .

..... :nudie:

TDI

Care-i chitit pe asa ceva, stii ce spune? Ca fiecare zi este o sărbătoare, fiind sărbătoare trebuie sărbătorită - numai sa fie cu ce, ca neamul nostru a gasit tot timpul solutii.
Bill Gates spunea ca prefera sa dea sarcinile de serviciu lenesilor, astia găseau cele mai usoare solutii - ieftine, solutii. Probabil de aceea sunt asa de multi romani angajati la Microsoft.

pistol28

=))
Logica aceasta concluzie   =D>
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

bio

pistol28

Radacinile nu se vad dar ne pastreaza verticali  =D>
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

bio

....am inceput sa fac un fel de ultima revizie genrala la familiile de albine .

Din pacate, printre ramele care le scot din stupi  nu prea gasesc rame cu ceva pastura in ele .....  :sad:.... sa pot recolta  iar  ceva pastura ca in alti ani ...

pharaonu75

Nelule, juniorul tau e o minune de copil. Sa-ti traiasca!
Nu stiu de ce, dar am sentimentul ca va fi mai smeker decat tac-su! =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Jimmy2011

Salut Bio,

Imi poti spune te rog ,cum pot sa recoltez (sa curat mai bine spus) pastura din rame ? Cand topesc fagurii vechi mai gasesc cateva celule cu pastura,si as vrea sa folosesc acea pastura.

Multumesc.
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

bio

...aa..

Ce spui..??

Il faci un ginere.. ?.. ai vazut ce respectuos este cu doamnele.