Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

bio

..dat ANEL-ul la familii.

..cite o punga la fiecare familie.

Au iernat foarte bine familiile de albine..
Nu am gasit nici o familie moarta peste iarna.
Sa vad la matci ...sa nu cumva sa se fi dus vreuna... Dar cind le-am dat ANEL-ul nu am gasit nici o familie imprastiata aiurea pe rame si sa fie agitate.

Oricum am citeva roiuri pregatite sa le ia locul celor care vor avea probleme...5 roiuri de anul trecut care nu au mai avut loc pe pavilioane...:)

Fane

Citat din: fane din Ianuarie 31, 2013, 06:29:59 PM
da  chiar bio frumoase imagini am patito si eu dar noroc ca avem 4x4
Scuze pt răspunsul cu intarziiere
Pe remorca asta am pus 80 de familii stupi 10 rame si etaj 1/1  dar am mers cu ia numai pe câmp nu am iesit pe sosea  in rest a fost tractata de un gip
Dar si dacia merge  bine cu ia e doar problema e ca nu ai voie sa legi o remorca care depășește o greutate de x kg

exarhu

felicitari dl bio, va admir pt ce faceti si daca mergeti cumva la ramnic in perioada 14 - 16 februarie poate ne vom vedea fata catre fata , sunt interesat sa-mi fac un pavilion doua si as vrea sa ma informez mai mult cu munca pe pavilion.
dati un semnal.
sanatate si numai bine :hi:
:bzz: :bzz: :bzz:
da

bio

Citat din: exarhu din Februarie 05, 2013, 09:23:17 AM
felicitari dl bio, va admir ....... , sunt interesat sa-mi fac un pavilion doua si as vrea sa ma informez mai mult cu munca pe pavilion.
....

Sal, Exharcu...
Rezultatele obtinute in apicultura reclama mult efort, inseamna de cele mai multe ori sa stai cit mai mult linga albine departe de familie . Vine un timp cind  realizezi ca NU rezultatele (banii) obtinute in apicultura ar fi bucuria vietii.
Orice pas inainte in apicultura reclama multe sacrificii in viata particulara.
Cind cineva ma simpatizeaza pentru ce am realizat.....in mintea mea, numai eu stiu cit am tras sa ajung unde sunt acum.

Despre pavilioane ce sa-ti spun....
Depinde mult si daca faci un pastoral intens cu deplasari imediate de la un cules la altul... sau un semi-pastoral cum fac eu acum cind pentru a mentine cantitatea totala am marit numarul de familii.

bio

Citat din: bio din Februarie 09, 2013, 11:09:15 AM
....
Depinde mult si daca faci un pastoral intens cu deplasari imediate de la un cules la altul... sau un semi-pastoral cum fac eu acum cind pentru a mentine cantitatea totala am marit numarul de familii.

Revin cu ceva completari..

Pina acum 4 ani am facut un pastoral intensiv. Am plimbat 2 pavilioane, aproape in toata tara mai putin la salcimul din Banat.

De 4 ani am trecut pe un "semi-pastoral", spun asa ca nu m-ai umblu la sute de km de casa cu albinele, limitindu-ma la distante mai mici .

exarhu

Multumesc pt raspuns
Si eu vreau sa fac un fel de semi pastoral adica sa ma deplasez nu mai mult de 60 de km in jurul domiciliului si nu vreau sa ma intind mai mult decat este necesar. Am avut albine de prin anii 96 si cam stiu cat de multa munca este dar totusi vreau sa-mi fac nu mai mult de 2 pavilioane cu circa 100 de stupi si as dori cat mai mult sa ma informez pt a-mi usura munca. vreau totusi sa va intreb daca se lucreaza bine cu stupi de 12 rame si caturi de juma pe pavilion. Eu am optat pt acesta varianta.
Multumesc anticipat!
da

bio

Citat din: exarhu din Februarie 14, 2013, 06:54:14 PM
...
vreau totusi sa va intreb daca se lucreaza bine cu stupi de 12 rame si caturi de juma pe pavilion. Eu am optat pt acesta varianta.
Multumesc anticipat!

Nu am lucrat cu stup de 12 rame cuibul si magazia cu rame de jumatate.

Eu am pe pavilioane cutii de 11 rame normale cuibul si 3 magazii de jumatate, asezate pe 2 rinduri de stupi.
Magaziile sunt din acelea micsorate ca in 2 magazii sa pot baga si rama normala vreodata-dar nu am bagat niciodata.
In magazii am doar 9 rame , iar in cuib 11 rame.

de ce am ales 11 rame pentru cuib..??..Am tot stat si mi-am stors mintea cite rame sa am in cuib 10 sau 12 rame si pina la urma am ales calea de mijloc cu 11 rame..:))  O fi bine, o fi rau, nu mai stau sa ma gindesc ca ma doare naibii capul daca ma tot gindesc... ... ma adaptez la ce am si-ii dau bataie inainte.

romikele

Citat din: bio din Februarie 15, 2013, 06:33:48 PM
... ii dau bataie inainte.
Bine faci, ca vorba lui Pistu Orban: "Da-i inainte, ca inainte era mai bine!"  :rotfl:

exarhu

Multumesc pentru raspuns
Am optat pentru 12 rame pt a ierna si pe pat cald si pot sa lucrez foarte bine pe 11 rame. Poate gresesc nu stiu daca este asa va rog sa ma atentionati Poate ne vedem
Sanatate si numai bine!
:bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
da

LUCIAN_DANILA

VA SALUT DOMNULE BIO SI MA BUCUR SA VAD CAT DE ACTIV SUNTETI! CA INVATACEL AL DVS CRED CA NU ESTE ATAT DE IMPORTANT  CATE RAME SUNT IN CUIB , CI CRED CA MAI REPEDE CATE SUNT OCUPATE CU ALBINA SI CAND PUNEM DEASUPRA CATUL ! AXEASTA PROBLEMA A STUPULUI NU O MAI AU NICI ALBINELE IN SALBATICIE CARE ISI CONSTRUIESC FAGURI SI SUB  STANCI SI IN SCORBURI ETC ETC 

bio

Sal Luci,..

..nu prea am inteles intrebarea ta..dar presupun ca ma intrebi cind pun eu catul la familiile care au cuib de normala si cat de jumatate.

Eu pun catul cind apare un cules mai mare de nectar chiar daca familia nu ocupa in totalitate corpul de jos care este considerat "cuibul"..

..asta nu inseamna ca daca familia este ":pisoi" ii pun catul cum apare un cules bun de nectar in natura.

Sa luam ceva real....Intru in familie si vad ca deja are 2 rame marginase stinga si dreapta cu rezerve hrana si mai baga nectar si in alta rama care poate o am dupa "diafragma",... gata i-am trintit magazinul .
Nu am un sablon strict cum lucrez, dar cind intervin,  tin cont de dinamica familiei de albine, de FREEMETEO care im da vremea cu 1 saptamina inainte cum sper ca va decurge culesul..s.a...

nelu68

Salut BIO ca si LUCI sunt aproape de tine ,de la Borcea vroiam sa te intreb in ce zona a baltii IALOMITA mergi in pastoral? Parca am recunoscut ceva in filmul tau.                                                 Si eu mergeam in balta la Pietroiu ,dar de cand a a luat Stanescu nu a mai dat voie sa treci nici pe jos .Era bine ,scoteam mai multa miere

bio

.,,nu merg intr-o zona anume..

merg peste tot, unde cred eu ca ar fi mai bine in acel moment .

..Daca este an secetos caut unde a dat ceva ploaie...daca este perioada ploioasa prefer sa ies dupa balta mai ales la floarea soarelui . Daca este an bogat in precipitatii, da mai bine floarea soarelui care NU este pe "balta" .

LUCIAN_DANILA

..nu prea am inteles intrebarea ta..dar presupun ca ma intrebi cind pun eu catul la familiile care au cuib de normala si cat de jumatate.
    Ca intotdeauna ati intuit ce doream sa aflu, este modul de lucru pe care lam retinut bine si din postarile anterioare , vroiam sa va asigur. prin afirmatiile din postarea anterioara ca nu are o importanta atat de mare ca stupul este de  10,11, 12 rame in cuib ci de cata experienta , varsta (carca)are apicultorul si mai ales spatiul ocupat de albina.
Aceasta rezulta si din faptul ca foarte multre afirmatii referitoare "care este cel mai bun echipament apicol stup?" a gasit raspunsuri adecvate in functie de obisnuinta apicultorului,sistem stuparit,reclama si comercializarea acestuia.

bio

..in seara aceasta am incercat sa fac si eu un "film" pe Youtube si vad ca nu este asa greu..

Primele imagini

pe curind sper ca vor fi mai multe ...timp sa am ca vine caldura si munca nu se va mai termina..