Primii nostri stupi din poliuretan

Creat de hoinaru_06, Ianuarie 05, 2013, 02:43:34 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Citat din: SPYKAL din Ianuarie 31, 2014, 07:55:43 PM
Citat din: mmacreanu din Ianuarie 31, 2014, 07:29:19 PM
munti de zapada ... am fost la cazasu zilnic, azi le-am ascultat pe albine si inca bazaie toate :D ... seara asta se mai anunta mai geroasa, apoi se mai potoleste. La un roi am pus punga cu miere de la impachetare, nu prea se luase de ea inainte de zapada, azi am tras pe urdinis cristale de miere, semn ca s-au bagat la punga :D
Sper sa pot ajunge si eu maine la stupina. A fost jale si acolo. Mi-a astupat zapada stupii de tot. Numai capacele se mai vedeau. Am trimis pe cineva sa ii dezapezeasca. Sper sa nu fie probleme pt ca au tot ce le trebuie si nu au stat prea mult timp  inzapeziti. Cand a ajuns respectivul  la stupi a gasit albina iesita afara. Asta nu este bine. Fundul stupului blocat, probabil si urdinisul in mare masura, iar saracutele, din cauza slabei ventilari au crezut ca a venit primavara.... :D :D :P :P. Oricum nu imi fac probleme la tipul de stupi pe care ii am/avem....  :yes: :wink: :wink: Si-au dovedit de fiecare data valoarea si de aceea consider ca isi merita...TOTI BANII!!! Stima si respect!!!
sper sa fie totul in regula

fiug1970

bree tizule,dar de unde sant pozele,ca parca is in cartier la mine!!

dodo79

fiug1970

acum fo 30/40 de ani zice/se ca da...

dodo79

acum 30-40 de ani nu se tragea atatea chipuri si nu era intarnet

fiug1970

Da,dar au ramas(INCA)marturiile prin grai viu si cred ca/s mai plauzibile decat netul,unde te poti ascunde in spatele tastelor fara nicio gara....

dodo79

Citat din: fiug1970 din Ianuarie 31, 2014, 10:27:47 PM
Da,dar au ramas(INCA)marturiile prin grai viu si cred ca/s mai plauzibile decat netul,unde te poti ascunde in spatele tastelor fara nicio gara....
:bravo:

fiug1970

N/am invatat niciodata portile la Progresul,fiindca saream gardul pe la calea ferata!! =)) =)) =)) =))

mmacreanu

Citat din: SPYKAL din Februarie 09, 2014, 08:20:14 PM
...... si dupa.......bucuria sotiei, care mi-a pus..."bila" in par.... :D :D :P :P :P =)) =))

Ce frumos asteapta zilele calde :D ... marti se asteapta zi foarte calda, sigur vor zbura toti :D
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: SPYKAL din Februarie 09, 2014, 08:20:14 PM
...... si dupa.......bucuria sotiei, care mi-a pus..."bila" in par.... :D :D :P :P :P =)) =))
:bravo: ........sotiei  :)
totusi nu inteleg ce cauta masca aceea acolo.te-a mancat cumva degetelele? =)) =)) =)) =))

fiug1970

Bun cojoc de zapada peste ogor!!Sa vezi explozie de viata/n primavara @};- %%- :bzz:

mmacreanu

azi a fost mai bine decat ieri, totusi si luni zburau pe vantul ala ... polen nu prea au de unde sa aduca. Maine pun si eu turta proteica de la dulcofruct.
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Tamu

:hi: Ma bucur ca ai trecut iarna OK. Ai stupi f. frumosi. Pe la anul sper sa ma pot si eu lauda cu vreo 10 familii, macar.
Am reusit sa trec prima iarna fara pierderi si fara pic de mucegai sau umezeala. E adevarat totusi ca am avut o iarna usoara.
Dar acum sa vedem ce productie vom reusi?!  :)
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

mmacreanu

Citat din: SPYKAL din Martie 11, 2014, 08:55:56 PM
Citat din: mmacreanu din Martie 11, 2014, 08:50:45 PM
azi a fost mai bine decat ieri, totusi si luni zburau pe vantul ala ... polen nu prea au de unde sa aduca. Maine pun si eu turta proteica de la dulcofruct.
Eu am facut-o acasa Marius. Simplu. Zahar, miere, polen si protofil. Sunt multumit cum a iesit. De cum le-am administrat-o s-au si luat de ea cu toate ca mai au miere in pungile puse anterior.

si eu am facut acasa pasta proteica din lapte praf + drojdie + apicomplex + protofil + miere f.s si am administrat acum vreo 3 saptamani cand era mai cald, insa numai laptele praf si drojdia de bere folosita pentru 1 kg de turta depaseau 13 ron fara sa socotesc si restul ingredientelor. am considerat 6,5 ron pt 500gr un pret decent pentru turta iar daca aceasta isi atinge efectul scontat ma declar multumit. As face un test, sa aleg 2 familii pe care sa le hranesc in continuare cu pasta facuta de mine si sa observ evolutia fata de celelalte dar nu prea ma trage inima sa fac teste cand am 17 familii

mmacreanu

Citat din: SPYKAL din Martie 11, 2014, 09:15:13 PM
Citat din: mmacreanu din Martie 11, 2014, 09:10:04 PM
Citat din: SPYKAL din Martie 11, 2014, 08:55:56 PM
Citat din: mmacreanu din Martie 11, 2014, 08:50:45 PM
Eu am facut-o acasa Marius. Simplu. Zahar, miere, polen si protofil. Sunt multumit cum a iesit. De cum le-am administrat-o s-au si luat de ea cu toate ca mai au miere in pungile puse anterior.

si eu am facut acasa pasta proteica din lapte praf + drojdie + apicomplex + protofil + miere f.s si am administrat acum vreo 3 saptamani cand era mai cald, insa numai laptele praf si drojdia de bere folosita pentru 1 kg de turta depaseau 13 ron fara sa socotesc si restul ingredientelor. am considerat 6,5 ron pt 500gr un pret decent pentru turta iar daca aceasta isi atinge efectul scontat ma declar multumit. As face un test, sa aleg 2 familii pe care sa le hranesc in continuare cu pasta facuta de mine si sa observ evolutia fata de celelalte dar nu prea ma trage inima sa fac teste cand am 17 familii
Este foarte buna si turta pe care le-ai dat-o. Pe mine unul, Dulcofructul m-a convins! Isi face foarte bine treaba.

se lauda producatorul ca foloseste fructoza in loc de zahar, care nu ar mai avea nevoie de invertire!