Primii nostri stupi din poliuretan

Creat de hoinaru_06, Ianuarie 05, 2013, 02:43:34 PM

« precedentul - următorul »

fiug1970

Amintirile sant cele ce ne obliga sa ne trezim in fiecare dimineata,bune sau rele.Trecerea timpului vindeca aproape toate ranile,uitarea insa se incapataneaza sa lase timpul sa treaca si vindecarea este uneori imposibil de obtinut nici dupa un timp indelungat.Insa omul este inzestrat sa treaca peste...

fiug1970

am vazut suportii de stupi.sant reglabili?adica daca terenul e inclinat...de greutate nu intra in pamant picioarele?

fiug1970

acum am inteles mai bine foto.credeam ca partea cu dopuri negre sta pe pamant!!asa cum sant in poza suporta doar o laterala de stup si mai vin doi suporti in partea din fata dupa ce se aseaza stupul.mai simplu spus:pentru doi stupi sant necesari sase suporti,nu?

fiug1970

nu,nu-mi spune nimic numele de victor ghiorghisor.dc.?

sandupop

Citat din: fiug1970 din Noiembrie 24, 2013, 06:27:33 PM
acum am inteles mai bine foto.credeam ca partea cu dopuri negre sta pe pamant!!asa cum sant in poza suporta doar o laterala de stup si mai vin doi suporti in partea din fata dupa ce se aseaza stupul.mai simplu spus:pentru doi stupi sant necesari sase suporti,nu?
Imi permit sa raspund eu, scuze SPYKAL ... :roll: :roll: La acest tip de suport se fixeaza doua lonjeroane de lemn, de regula de 3 m, pe care se pot pune lejer 5 stupi . Eu folosesc lonjeroane de 8 cm x 8 cm.
Citat din: fiug1970 din Noiembrie 24, 2013, 06:27:33 PM
mai simplu spus:pentru doi stupi sant necesari sase suporti,nu?
Se folosesc doar 2 suporti (cei din poze + doua lonjeroane de brad de 3 m x 8 cm x 8 cm ) la 5 stupi.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

fiug1970

Aaaaaaaaa.pai profilele de lemn nus!!!! in poza :uimit: :uimit:credeam ca acele corniere sustin direct stupii!!!!!!!!

sandupop

In loc de lonjeroanele din lemn de pot pune si profile metalice... :hi:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

fiug1970

romikele

Citat din: SPYKAL din Decembrie 01, 2013, 06:48:56 PM
Am avut marea surpriza de  a recolta o sfecla rosie care depaseste 5 kg. ...

Asta inseamna ca AI SFECLIT-O ! =))

dodo79

Citat din: romikele din Decembrie 01, 2013, 07:23:04 PM
Citat din: SPYKAL din Decembrie 01, 2013, 06:48:56 PM
Am avut marea surpriza de  a recolta o sfecla rosie care depaseste 5 kg. ...

Asta inseamna ca AI SFECLIT-O ! =))
buna asta  =)) =)) =)) =))

fiug1970

Cred ca au fost cateva seminte unite din anumite motive si au crescut impreuna(siameze).Sau trecutul ne urmareste ca o umbra(cernobil!!).Sau modificarea genetica bat-o vina!

fiug1970

fiug1970

Pune-o la conservat.Daca e asa mare e pacat s-o arunci.Puneam la muraturi dar e mult prea mare.Cu cateva felii se inroseste un butoi de o suta.(cui ii place zeama de muraturi rosie)
4 radacini de sfecla rosie, potrivite ca marime
2 radacini de hrean
sare si piper
1 lingura otet
1 lingura ulei

Sfecla se coace in cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora, pana se inmoaie putin.

Se poate si fierbe, dar isi va pierde din culoare si chiar din gust, parerea mea! 

Se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se da pe razatoare.

Mie imi place data pe razatoarea cu ochiuri mici, dar se poate da si pe cea cu ochiuri mari sau se poate felia.

Hreanul se curata, se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune peste sfecla.

Cantitatea de hrean poate varia in functie de preferinta fiecaruia. Se poate pune mai mult sau mai putin.

Se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga uleiul amestecat cu otet si se omogenizeaza.

dodo79

Imi iau si eu nr de ordine la seminte de vinete albe.
sanatate

fiug1970

SEARA BUNA!o intrebare ref.la stupi:se poate razui propolisul sau deteriorezi suprafata stupilor?