stup cu cuib de12 rame 1/1 cu caturi pe rame 1/2 redus cu lateralele mai late

Creat de Dann01, Ianuarie 04, 2013, 09:07:41 PM

« precedentul - următorul »

Dann01

Buna ziua,

Ce parere aveti de folosirea ramelor 1/2 reduse, cu lateralele mai late.Am stupi cu cuiburi de 10 si de 12 rame si as vrea ca de la primavara sa folosesc caturi cu rame 1/2 reduse cu lateralele mai late.
  Multumesc frumos,

pharaonu75

La stupul de 12 rame, in cat iti intra exact 10 rame late. Eu am asa ceva si sunt foarte multumit!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bee_lover

Sincer si in ramele late oua mai ales daca e vreo matca turbata sau daca bagi rame la cladit si ea nu are loc jos pana sa cladeasca fagurele matca deja oua cateva celule, dupa ce extragi iar celulele nu sunt foarte adanci si hop matca iar iti oua cate o palma in ramele late... patit, in rest la cele care sunt mai lenese e ok, nu urca.

tassevasi

Si inca ceva , in afara de faptul ca  prinde momentul si oua ,mai cresc   limbi de faguri intre  aceste  rame in timp ce se construies faguri ,dupa ce a ajuns la grosimea suficienta nu mai cresc intre ei.
  Numai bine

cipriene

stupi ca astia am si eu.
mi se par cei mai buni mai ales pentru cineva care are timpul ocupat.
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

dorindafi

Citat din: tassevasi din Ianuarie 04, 2013, 10:53:26 PM
Si inca ceva , in afara de faptul ca  prinde momentul si oua ,mai cresc   limbi de faguri intre  aceste  rame in timp ce se construies faguri ,dupa ce a ajuns la grosimea suficienta nu mai cresc intre ei.
  Numai bine
ei tasse , frumos rosteshti  =D>
din propia experientza = nu-i baiul asha mare ca depune matca oua in cat pe cat e ca ele construesc ceara printre ramele din cuib
shi inca ceva = eu am cutiile de 12 rame in pat cald/rece shi am putut intoarce catul in ambele pozitzii
rezultatul - identic [ poate sa fie un motiv , culesul slab din 2012 ]  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

ioanardelean55

pe cat e ca ele construesc ceara printre ramele din cuib
  Asta cum vine ?

bee_lover

Probabil se referea la spetezele de deasupra, mai ales la cele cu matca batrana.
Asa ceva.