Folosirea eficienta a produsului Taktic

Creat de edy, Decembrie 30, 2012, 08:21:05 PM

« precedentul - următorul »

edy

Da tinumaftei,calculele tale sunt f.bune dar intre Apitraz si Varachet este o mare diferenta datorita modului de a elibera substanta activa ,de aici deci si eficienta diversa intre aceste medicamente.
Este la fel ca si in cazul altor medicamente,precum ac.oxalic-una este sa-l administrezi prin picaturi intre rame,alta este prin pulverizare si o alta eficienta prin sublimare,exemplele pot continua la infinit.
Deci cand folosim un produs chimic chiar si bio trebuie sa privim si la acest aspect care este f.important.
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

filip

Una e fumigatia de moment si alta e eliberarea in timp pe durata a 45 zile.
Cam asta ar fi explicatia de dozaj
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

edy

Ceea ce numesti tu toxicitate eu o numesc suportabilitatea albinelor la un anumit principiu activ deoarece albinele ca orice animal viu au si ele o limita maxia de a suporta acea substanta ,limita care odata depasita cu foarte putin poate fi fatala pentru organismul lor "colectiv"si nu ca organism individual care si aici este o imensa diferenta-o albina singura are o alta suportabilitate ca o colonie compusa din zeci de mii de indivizi!!!!
In acest sens superorganismul viu numit colonia/familia de albine are o mare elasticitate in a metaboliza rapid orice substanta externa chiar si ne natura chimica in arcul de cateva zile .
De aici rezulta faptul ca se poate "juca"putin cu aceste principii active fare a exagera desigur-eficienta acestora este data deci si de concentratia cu care ele vin administrate.

tinumaftei

Am înțeles. Credeam că am mai uitat din matematică și că am niște zerouri în plus. Observațiile tale sunt corecte. Probabil că dacă s-ar elibera 1 gram de amitraz pe familie prin fumigație instantaneu familia ar coapsa, dar pe suport de lemn eliberarea este mai lentă.
În ce mă privește cred că din 2017 voi trece din nou la tratamente bio, așa că ultimul tratament de anul acesta va fi cu ac.oxalic prin sublimare. Voi păstra un tratament clasic cu Varachet doar pentru 2% din efectiv, pentru controlul infestării iar recolta de la aceștia valorificată separat.

edy

Tinu stai linistit,eu imi amintesc din liceu ca tie ti-a placut mult matematica si tu erai un baiat calculat si de nota zece!!!!
Ideea ta de a trece din nou la bio este faina-si nu prea din mai multe motive ,aici vorbesc de Occident de anul acesta 2016 mierea bio are o mare cautare deoarece in estul Europei se face foarte putina ,unele tari nici nu stiu cu ce se "mananca" aceasta apicultura "BIO".U nicul mare si poate singurul avantaj pe care il au acesti apicultori"bio"este acela de asi vinde mierea lor si alte produse ale stupului la un pret net superior fata de apicultorii conventionali.

edy

Personal pe acesti apicultori"bio"eu ii respect deoarece sunt acea categorie din familia noastra a apicultorilor care incearca sa ofere consumatorilor un produs cat mai genuin,natural asa cum Natura mama l-a creat cu ajutorul albinelor de milioane de ani in urma.
Insa a fi un adevarat apicultor "bio" cate sacrificci,pierderi de colonii ,taxe de platit in plus,controale -sanitare,ceara bio australiana,si cate si mai cate batai de cap comporta decizia noastra?
Facand doua calcule Tinu care iti place matematica vei vedea ca in final mierea "bio"pe care o produci va costa mult mai putin decat cea conventionala taind toate cele ssrise mai sus .
Nu vreau sa te descurajez ,Doamne fereste!!! dimpotriva ma bucur mult deoarece este o mare cerere de miee bio pe piata de desfarere in Occident-insa depinde de fiecare ce vrea sa faca si cum vrea sa faca apicultura din curtea sa!

edy

Desigur ca nu sunt de acord cu acei apicultori din Canada,America sau Australia,N.Zeelanda care torna antibiotice pe gatul albinelor cu tonelatele si spun ca mierea lor este cea mai buna-eu nu am folosit niciodata antibiotice la albine desi sunt apicultor conventional dar pot garanti ca mierea mea este "bio" nu pe hartie ci in laborator de analiza!!!!!

A face apicultura "bio" sau conventionala este o mare diferenta-costuri diverse,ecc,.s-au scris capitole si nu vreau sa mai insist,doar o intrebare la toata lumea :astazi se pierd din ce in ce mai multe colonii de albine cu toate tratamentele noastre chimice,home made,folosirea de tot felul de medicamente "babesti",antibiotice,inlocuitori de polen,vitamine ,medicamente "miraculoase"-ganditi-va cate colonii de albine pierde cei ce vor elimina toate aceste produse deoarece au ales strada asa numita "bio"-dar de fapt mierea lor tot bio 100%nu este si nu va fi niciodata datorita poluarii aerului,florei ,apei si solului???!!!

filip

Eu inafara de tratamente pentru varroua nu dau nimic,nici zahar si nici antibiotice.
O regina buna trebuie sa gestioneze bine ponta in lipsa de cules.
Apropos eu la ora asta nu mai am puiet in stupi inafara de un roi cu regina lugustica achizitionata anul asta.
Daca nu reuseste sa-si adune mancare si sa dea si ceva apicultorului nu are ce cauta in batatura mea.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

tinumaftei

Nu trec la bio dintr-un motiv filozofic, dar la 7-8,5 lei kg de miere orice economii as face nu voi ieși decât pe pierdere. Miere mai puțină poate, dar pret mai bun. Am fost la bio de pe la începutul anilor 2000 si până spre 2010. Nu am găsit altă soluție decât să duc cu portbagajul si sa o vând la piață pe unde voi putea. Am mai vândut miere la piață în Germania si acolo îmi făcusem foarte repede clientelă. Prețul era frumos....

edy

in apicultura "bio"nu este interzisa folosirea zaharului sau divers tipuri de sirop pe baza de glucozio-fructozio,amidon din porumb daca acesti bio-stimulatori vin implicati in stimularea coloniilor de albine in perioada de vara-toamna si primavara timpuriu inainte de incepera marelui cues cu 40 de zile.
Desigur ca macile de rasa ligustica aici in Italia depun in continuu fara a-si opri ponta 12 luni ,doar in zonele din nordul Italiei mai reci o intrerup pentru cateva luni.

edy

Da Tinu ,tu ai mare dreptate si te inteleg,oricine din noi vrem sa castigam cat mai mult de pe urma muncii noastre si este si omeneste asa-fiecare avem problemele sale,greutati,familie,copii-ati vinde mierea ta la un pret de nimic te doare sufletul-si eu am trecut prin aceasta si sincer sa fiu si eu vreau ca mierea mea sa o pot vinde la un pret cat mai mare posibil an dupa an- si cine nu vrea aceasta???!!!

Dar fii sigur ca noi oamenii suntem in continua "crestere demografica"-si mierea fiind un produs alimentare de mare valoare energetica va fi mereu cautata in special in viitorul apropiat-noi trebuie sa reusim sa producem cat mai mult si cat mai de calitate-a o vinde nu va fi asa de greu-problema este sa o vindem la un pret foarte bun care sa ne multumeasca pe noi.

Imi amintesc cand in ani in urma un comerciant a venit la mine si mi-a cumparat 1200kg de miere de salcam cu 6,0 €/kg dandu-mi 7200,0€ -dupa 10 zile mierea mea era venduta de acesta in Japonia cu 40,0€/kg el castigand suma de 48.000,0€ -7200,0 -3000,0taxe de vama si de transport egal 37.800,0€ pe care i-a bagat in buzunar nefacand altceva decat luand mierea e la mine si vanzand-o in alta tara!!!! -cine castiga noi producatorii sau comerciantii
eu merg cu Panda din modestie-el merge cu Ferrari tot din modestie!!!!

edy

Degeaba eu ma bat cu pumnul in piept si spun ca mierea mea a fost vanduta din Italia pana la Dubai,Rusia,America facand inconjurul lumii daca buzunarele c-am bate vantul prin ele cand de fapt cei care castiga sunt comerciantii,ei fac adevarate comori pe spinarea noastra a producatorului onest .

tinumaftei

Nu blamez comerțul, pentru că acesta a fost motorul progresului si al civilizației. Globalizarea această sângeroasă din ultimii ani parcă a aliniat la start toate hienele.
Trebuie să existe o soluție pentru supraviețuire...

yulian

Inca pica la greu crocobauri cu taktic si furetto... :mad: :mad:

edy

la un asemenea grad de infestare acea familie cu greu va trece iarna si se va salva!