Folosirea eficienta a produsului Taktic

Creat de edy, Decembrie 30, 2012, 08:21:05 PM

« precedentul - următorul »

edy

Da ai mare dreptate-cei ce au pierderi ca sunt mai mult sau mai putin semnificative sunt acei apicultori care folosesc un produs precum Mavrirolul care este un produs -tampon-ca pe un produs de baza in tratarea varoozei.
Dupa cum bine se stie acest produs si multe altele precum Apilife-var,Apistan-ul,Maqv-ul si multe altele cu principii active diverse-fac parte din categoria de produse-tampoane-adica se foloesc in perioada dintre culesuri sau imediat dupa ultimul mare cules,in lipsa caturilor cu scopul de a elimina o mare parte din parazitii di varooa-insa nu pot elimina in totalitate toti paduchii de pe albine.
Cine se limiteaza doar la aceste produse dessigur ca va avea pierderi an de an.
Scopul lor este deci doar acesta mentionat mai sus-si nimeni nu poate dormi linistit doar aplicaandu-i in stupina sa-urmeaza tratamentul adevarat cu ac.osalic ,ac.formic,amitraz,etc.deci cu principii actve eficiente si sigure in eliminarea completa a varoozei in vederea unei buni iernari a fam. de albine.

"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

edy

Dar ceea ce este si mai important -mai important decat tratamentul in sine-este monitorarea gradului de infestatie cu varooa a fam. de albine din primavara si pana in toamna-multi inca nu au inteles si aici in Occident aceasta chestie.
Scopul adevarat al stupului cu tava nu este acela de a vedea cati paduchi de varooa cad la un tratament-insa in a vedea cati cad pe parcusul unui sezon activ,a putea tocmai  monitora mai bine gradul de infestare a fiecarei familii de albine pe intreg anul apicol.
Degeaba avem acesti stupi dotati cu aceasta tava dedesubtul fundurilor daca nu stim sa o folosim sau o folosim prost.
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

edy

Aparitia unui produs nou destinat combaterii unei boli sau a unor paraziti la albine nu inseamna in mod automatic si faptul ca acel produs este si eficient in cazul stupinei tale.El trebuie sa fie testat de tine in stupina ta-in conditiile tale-ca esti la munte sau la mare nu este acelasi lucru!!!!-acel produs are eficiente diverse.
A arunca banii pe tot felul de produse ce fac "minuni"-si promit marea cu sarea-este simplu-unicele ce vor avea adevaratul profit vor fi casele farmaceutice dupa cum am mai scris-nicidecum nu noi in cauza.
il "fai da te"sau "leacurile babesti"cum le numeste Tibi (vrajitoresti)-nu trebuie sa faca parte din activitatea noastra-in tratarea coloniilor noastre de albine trebuie sa dam dovada de cea mai mare seriozitate si profesionalism-de aceasta depinde daca un maine vom putea sau nu continua aceasta indeletnicire.
Mai sunt si alti factori importanti care ne pot da "peste cap"-precum am vazut bine CLIMA din acest an-dar in fata ei nu putem face mai nimic.
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

edy

Cate produse s-au inventat in combaterea acestui parazit varooa de la Sineacar pana la Apitraz si cate se vor mai produce de acum inainte???-,nimeni nu poate sti-deoarece si acest parazit(paduche)al albinelor evolueaza si el odata cu medicamentele noastre,adica devine din ce in ce mai rezistent .
Asta deci nu inseamna ca noi trebuie sa tratam doar cu un singur medicament-macar odata la doi ani venim si folosim un alt medicament eficace impotriva acestuia.
ex. -daca timp de doi ani am folosit cu rezultate bune ac.osalic dupa aceasta perioada il mai folosesc,mai putin dar intervin si cu un amitraz ca este vorba de Varachet sau Taktic, un alt an incerc Maqv-ul sau alt produs pe baza de ac.formic-si tot asa -fac deci un fel de rotatie nu a culturilor -dar a medicamentelor-mai bine zis "o rotatie a principiilor active" la familiile mele de albine cu o monitorare constanta si de lunga perioada a gradului de infestare.

"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

edy

Cum bine spunea cineva candva aici in Italia si Germania -"noi apicultorii de astazi trebuie sa invatam foarte bine in a convietui cu acest varooa -al elimina este imposibil-al tine sub control este posibil-insa trebuie sa fim foarte,foarte atenti-deoarece cand ne asteptam mai putin el ne loveste sub curea unde ne doare mai tare".
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

Valentin Piter

interesant, poate 'fi bine un ml taktic la un ml de ulei pentru fiecare șipcă de lemn? 2 ml în șipcă de lemn

Eugen B

Am o intrebare cu privire la taktic in mod special.
A folosit cineva acest produs ca si mavrikul sau ca si klartanul, adica sa puna 2ml la litru si sa dea pe intervalele de albina?

tinumaftei

Intrebare: care este elementul de referinta dupa care a fost calibrata utilizarea Taktic-ului la familiile de albine?

edy

"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

edy

alt raspuns:calibrarea unui produs chimic in tratamentul animalelor domestice nu are o limita exacta-este o minima si o maxima care cand se depaseste ori nu functioneaza-nu este ficient-ori este preat tare si se omoara animalul tratat-in chimioterapie nu exista o lege fixa batuta i cuie-anumite dozaje precum scrie Tinumaftei sunt bune insa de multe ori pot sa nu fie chiar asa de eficiente precum se crede-datele sunt importante-pot face diferenta-insa se pot modifica.
exemplu concret: in cazul TAKTICULUI,MAVRIK,BYRLANE,SUPPONA,VARACHET,VARACHET FORTE,ecc. dozajele cunoscute pot fi marite sau micsorate in functie de gradul de infestare cu varroa-daca am o infestare puternica personal nu respect aceste dozaje-le maresc chiar cu mult,aproape le dublez deoarece eu aplic legea:odata si bine ca de multe ori si prost eficient!!!! desigur sunt riscuri la o mica mortalitate de albine din populatia unui stup in jur de 1-2% sau chiar a unor matci-fiecare isi asuma riscul sau !
insa dozajele ne dau la toate aceste produse chimice o idee-si nu putem s le batem in cuie!!1
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

tinumaftei

Eu ma gandeam ca exista un produs pentru albine cu benzi imbibate cu amitraz si pornid de acolo prin similitudini ajungem la benzile facute in casa. Si principala problema nu este cantitatea de substanta activa ci dilutia ei, pentru ca degeaba ai cantitatea corecta de substanta activa, daca ea este prea concentrata pentru albine.. Nu exista nici un produs veterinar pentru albine cu benzi de amitraz?

dan sebastian

Pustu a facut asa ceva 0.5ml tactik, per stup, pus in functie de fitil cantitatea de ulei. Se face proba cat poate sa imbibe fitilul (la el 4 ml ulei pt fiecare 0.5ml taktik.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

edy

Desigur ca exista-cum am scris undeva mai sus se numeste APITRAZsi deci nu ne mai da bataie de cap cu matematica asta ,cate grame pe banda de produs?!care o fi oare reteta mai eficace?!-este deja produsul finit-putin cam scump dar eficienta se plateste!!!
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

tinumaftei

Citat din: edy din Octombrie 07, 2016, 09:13:06 PM
Desigur ca exista-cum am scris undeva mai sus se numeste APITRAZsi deci nu ne mai da bataie de cap cu matematica asta ,cate grame pe banda de produs?!care o fi oare reteta mai eficace?!-este deja produsul finit-putin cam scump dar eficienta se plateste!!!
Mersi, am vazut prospectul la Amitraz.
Dar nu ma pot dumiri! Contine 0,5 grame amitraz per banda, adica 1 gram/ tratament/ familie.
La varachetul romanesc la o utilizare proportionala ar fi 5 picaturi (adica 0,025ml la o concentratie de 20%), adica 0,005 grame !!!

E adevarat ca la Amitraz (si la variantele home made) eliberarea substantei active din benzi se face pe parcursul a cateva zile, dar toxicitatea generala este de 100 de ori mai mare.
Oare nu am facut eu calculele bine?!!!