Folosirea eficienta a produsului Taktic

Creat de edy, Decembrie 30, 2012, 08:21:05 PM

« precedentul - următorul »

buya

Citat din: buya din Octombrie 02, 2013, 04:18:30 PM
Citat din: cristi_vidican din Octombrie 02, 2013, 02:46:20 PM
Citat din: buya din Octombrie 02, 2013, 12:01:41 PM
Citat din: cristi_vidican din Octombrie 01, 2013, 06:14:47 PM
Citat din: buya din Octombrie 01, 2013, 04:03:02 PM
Buna ziua
O bila alba pentru TAKTIC si o bila neagra pt varachet forte  :qp:
Prima serie de tratament in toamna asta am facut o cu varachet forte.Am cativa stupi cu fund antivaroua si dezamagire totala nu a picat nici un paduche  :qp: .Cel de al II tratament facut cu taktic si surpirza , au cazut de m am speriat  =D>
Mi-am propus sa mai fac inca 2 sau 3  tratamente cu taktic , , asta pt a nu mai baga benzi de mavrilol in stupi
eu foloesc 8 ml la 100 ml ulei de parafina.

Respect!
Din anumite motive ați tras o concluzie greșită.
Buna ziua,
Si care ar fi aceea daca nu va suparati?
Respect !
Ce a scris Stefan1 mai sus. Eficacitatea tratamentului AV depinde de cât de mult puiet căpăcit există la data respectivă în stup.
Tratamentele AV se fac începând din august. De regulă, atunci nr păduchilor căzuți e mic. Mai apoi, prin septembrie, pe măsură ce puietul scade în stupi, varroa rămâne pe albină, iar eficacitatea tratamentului AV crește. Așa se face că tu ai dat cu VF când varroa era în celula puietului, apoi ai dat cu Taktic când varra era pe albine.
Eu m-am speriat cum 2 ani când am dat cu VF și nu a căzut aproape deloc și am ridicat o întrebare dacă nu cumva VF e apă de ploaie. nea Gică m-a urecheat atunci și mi-a explicat de ce n-au căzut păduchii la primele 2 tratamente
VF este un tratament eficient. Tratez de 10 ani doar cu VF și Mavrirol și n-am avut niciodată probleme cu varroa

Buna ziua
Pe sambata daca vremea permite mai fac un tratament cu taktic , si o sa va zic rezultatele at.
Mie sincer, intre 2 tratamente varachet forte si tactik au trecut 7 zile (21.09.2013-tratament V.F si 28.09.2013 tratamEnt taktic) la primul sa nu pice deloc si la al doilea am zis ca iau campii cand am vazut ce o picat .de aici semnul meu de intrebare in leg cu tratamentu cu V.F - TAKTIC.
Deci recomadati  si folosirea mavrilolului dupa aceste tratamente?Sau daca la ultimul tratament nu mai pica paduchi nu se mai baga benzile de mavrilol?
Si inca ceva in loc de mavrilol as putea pune benzi impregnate cu taktic, daca da , cum se procedeaza cu prepararea solutiei respetive (concentratie -ml)?

Multumesc inca o data !

Buna ziua,
am facut tratament sambata si am verificat dumineca, la fel foarte multi paduchi cazuti.
e ceva de speriat?cate tratamente sa mai fac?eu sincer mi am propus inca 2 (doua am facut ), deci in total 4 tratamente.
Multumesc !
"Lumea va fi condusa de oameni capabili sa invete, sa se dezvete si sa invete din nou."
Alvin Toffler

apivasmob

repeta unul la 4 zile(tratament de soc) ca nu te vezi cu ele in primavara
Sanatate tuturor apicultorilor

MIHALACHE

Pentru prima oara an acest an am folosit Taktic impregnat an fisii de carton 1mm grosime 2,5cm latime 18-20cm lungime,25ml Taktic la 250ml ulei floarea soarelui amestecat ff bine lasate 3-4 ore an solutie scurse si zvantate putin la aer,cam an 2 saptamani unele familii au ros cartonul si lau scos afara rezultatul arata cam asa:

MIHALACHE

feerary

data viitoare cu siguranta vei folosi un material textil sau lemn  :smile:

apivasmob

Citat din: MIHALACHE din Octombrie 07, 2013, 08:32:28 PM
Pentru prima oara an acest an am folosit Taktic impregnat an fisii de carton 1mm grosime 2,5cm latime 18-20cm lungime,25ml Taktic la 250ml ulei floarea soarelui amestecat ff bine lasate 3-4 ore an solutie scurse si zvantate putin la aer,cam an 2 saptamani unele familii au ros cartonul si lau scos afara rezultatul arata cam asa:

benzile unde le-ai pus ? detaliaza procedura

MIHALACHE

Benzile de carton le-am pus cu ajutorul unei sarmulite antre ramele de cuib,am folosit si benzi de Varostop vechi impregnate la fel,ieri am pus din nou an locul celor vechi la cateva familii care anca mai au puiet si au cazut din nou paduchi,cred ca un material textil gem Mavrirol sau pentru cei care pot taia scandura de plop sau salcie bine uscata an fasii subtiri sub 1mm ar fi o solutie mai buna decat cartonul,eu am folosit Varachet peste 20 de ani si de 2-3 ani varostop dar la numar mare de stupi este scump si consuma mult timp de aceia am ancercat Taktic cu ulei si consider ca este mai ieftin si mai usor de folosit deocamdata sunt multumit si de rezultat dupa ce nu mai au puiet o sa mai pun un carton la toti,sper pentru cei interesati ca am explicat destul de bine astept si parerea celor care au folosit aceaste metoda.

apivasmob

deci sa inteleg ca il folosesti ca mavrirol-ul ,il lasi si peste iarna?

MIHALACHE

Folosesc doar carton si cred ca mai mult de doua saptamani nu au efect asupra paduchilor de aceia am anceput sa le anlocuiesc pe cele vechi care sunt roase partial sau total la mine benzile textile de mavrirol erau foarte repede propolizate si nu prea avea rezultat.

bucovineanu

Pentru a nu fi propolizate benzile de la Mavrirol trebuia puse  spre sfarsitul lunii septembrie. Daca se pun in august  vor fi intradevar propolizate si efectul va fi diminuat.

albinasebes

la mine mavrirolul a avut o eficienta f scazuta, avand in vedere pretul mare nu voi mai cumpara anul viitor. voi incerca in schimb clartanul.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

teoalbina

Am vazut de curand intr-un supermarchet un produs numit ulei antitantari si nu m-am dumirit daca l-as putea folosi impreuna cu tactic in dispozitivul Furetto, mai precis daca produsul nu este cumva toxic pentru albine! A mai folosit cineva? De asemeni, la acest topic cineva a mentionat ca se poate folosi si apa combinata cu tactik. Daca chiar functioneaza aceasta combinatie, ar insemna ca ar merge si clartan! Ce parere aveti?

feerary

Citat din: teoalbina din Noiembrie 23, 2013, 09:52:56 PM
Am vazut de curand intr-un supermarchet un produs numit ulei antitantari si nu m-am dumirit daca l-as putea folosi impreuna cu tactic in dispozitivul Furetto, mai precis daca produsul nu este cumva toxic pentru albine! A mai folosit cineva? De asemeni, la acest topic cineva a mentionat ca se poate folosi si apa combinata cu tactik. Daca chiar functioneaza aceasta combinatie, ar insemna ca ar merge si clartan! Ce parere aveti?

Nu-i bun uleiu de  parafina si vrei sa treci pe altceva? Sau l-ai folosit si nu a dat rezultate?

pop alin daniel

Citat din: feerary din Octombrie 10, 2013, 08:17:38 AM
:bzz: :bzz: in locul benzilor de carton eu folosesc un material textil ce se foloseste la lampile cu petrol la noi la cluj i se spune festila si se gaseste mai rar prin magazinele de menaj  :bzz: :bzz:

fiug1970

Citat din: pop alin daniel din Noiembrie 24, 2013, 04:33:26 PM
Citat din: feerary din Octombrie 10, 2013, 08:17:38 AM
:bzz: :bzz: in locul benzilor de carton eu folosesc un material textil ce se foloseste la lampile cu petrol la noi la cluj i se spune festila si se gaseste mai rar prin magazinele de menaj  :bzz: :bzz:
fitil de lampa de petrol,sau se poate folosi banda de la rulourile de la geamuri termopan,e mai subtire si la fel de lata