Folosirea eficienta a produsului Taktic

Creat de edy, Decembrie 30, 2012, 08:21:05 PM

« precedentul - următorul »

kissi

Citat din: dorindafi din Septembrie 17, 2013, 12:59:54 PM
Citat din: orbanstefan64 din Septembrie 15, 2013, 02:22:43 PM
mitakul = clartan eu il folosesc diluat cu apa 3 ml / l si dau intre intervale.
:hi: :hi: :hi:
nu e prea concentrat ? pe un prospect specifica 2ml / L prin pulverizare
Aveti grija, mitac nu este egal clartan! sunt doua substante diferite ( amitraz si taufluvalinat)

MIHALACHE

A folosit cineva dintre noi Taktic si ulei de floarea soarelui impregnat an benzi de carton sau lemn? Eu ancerc asfel si au cazut ceva paduchi am impregnat benzi vechi de varostop agatate antre rame.

buya

Buna ziua
O bila alba pentru TAKTIC si o bila neagra pt varachet forte  :qp:
Prima serie de tratament in toamna asta am facut o cu varachet forte.Am cativa stupi cu fund antivaroua si dezamagire totala nu a picat nici un paduche  :qp: .Cel de al II tratament facut cu taktic si surpirza , au cazut de m am speriat  =D>
Mi-am propus sa mai fac inca 2 sau 3  tratamente cu taktic , , asta pt a nu mai baga benzi de mavrilol in stupi
eu foloesc 8 ml la 100 ml ulei de parafina.

Respect!
"Lumea va fi condusa de oameni capabili sa invete, sa se dezvete si sa invete din nou."
Alvin Toffler

cristi_vidican

Citat din: buya din Octombrie 01, 2013, 04:03:02 PM
Buna ziua
Prima serie de tratament in toamna asta am facut o cu varachet forte.Am cativa stupi cu fund antivaroua si dezamagire totala nu a picat nici un paduche  :qp: .Cel de al II tratament facut cu taktic si surpirza , au cazut de m am speriat  =D>
Mi-am propus sa mai fac inca 2 sau 3  tratamente cu taktic , , asta pt a nu mai baga benzi de mavrilol in stupi

Respect!
Din anumite motive ați tras o concluzie greșită.

D006

Concluzia NU este gresita , este corecta dar cu doua obiectii :
1) varachetul forte nu este produs pentru a se da prin vaporizare ,
2) Tacticul merge mult mai bine cu gaz lampant decat cu ulei de  parafina. 8 ml e putin cam mult merge si cu 4.

ciucur

Buna ziua

Respect!

Salut !

Nu am experienta deloc cu Taktic.
Eu am tratat cu Varachet si daca la prima tura nu am gasit multi paduchi, la a doua m-am ingrozit.
Cred ca la al doilea tratament am prins eclozionata seria de puiet maxim infestata. Acum mai am doar suprafete foarte mici de puiet capacit. Din pacate aceste albine sunt compromise. Nu inteleg de ce au atatia paduchi intrucat am tratat peste iarna 2012/2013 cu Mavrirol, imediat ce s-a putut in primavara cu Varachet, in august am dat un fum de Varachet si a fost ok.
Cele bune!
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

stefan1

Cand este puiet in stup nu ajunge un singur tratament. Eu zic ca asa se explica si faptul ca Buya nu a gasit prima data paduchi iar a doua a gasit. Probabil reginele au incetat puietul si paduchii iesiti nu au mai putut intra in alte celule la capacire si i-a ajuns astfel prapadul tratamentului.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

buya

Citat din: dragos2006 din Octombrie 01, 2013, 07:06:08 PM
  Concluzia NU este gresita , este corecta dar cu doua obiectii :
1) varachetul forte nu este produs pentru a se da prin vaporizare ,
2) Tacticul merge mult mai bine cu gaz lampant decat cu ulei de  parafina. 8 ml e putin cam mult merge si cu 4.

Buna ziua
Varachetul l am dat cu aparatul pe baterii varojet, nu prin vaporizare , deci de aia am zis ca nu se compara ca si rezultate.
Foloesc ulei de parafina pt ca are uz veterinar .
Respect !
"Lumea va fi condusa de oameni capabili sa invete, sa se dezvete si sa invete din nou."
Alvin Toffler

buya

Citat din: stefan1 din Octombrie 02, 2013, 01:33:09 AM
  Cand este puiet in stup nu ajunge un singur tratament. Eu zic ca asa se explica si faptul ca Buya nu a gasit prima data paduchi iar a doua a gasit. Probabil reginele au incetat puietul si paduchii iesiti nu au mai putut intra in alte celule la capacire si i-a ajuns astfel prapadul tratamentului.

Buna ziua
Imi puteti explica ceva in legatura cu ce ati scri dumeavoastra:
de ce dupa primul tratament cu varachet forte nu au cazut paduchi , si de ce dupa un tratament cu taktic au cazut de m am speriat?e am facut un tratament cu varachet rezultate zero si un tratamnet cu tactik rezultate f multumitoare.

respect !
Alvin Toffler

buya

Citat din: cristi_vidican din Octombrie 01, 2013, 06:14:47 PM
Buna ziua

Respect!
Buna ziua,
Si care ar fi aceea daca nu va suparati?
Respect !
Alvin Toffler

cristi_vidican

Citat din: buya din Octombrie 02, 2013, 12:01:41 PM
Buna ziua

Respect!
Buna ziua,
Respect !
Ce a scris Stefan1 mai sus. Eficacitatea tratamentului AV depinde de cât de mult puiet căpăcit există la data respectivă în stup.
Tratamentele AV se fac începând din august. De regulă, atunci nr păduchilor căzuți e mic. Mai apoi, prin septembrie, pe măsură ce puietul scade în stupi, varroa rămâne pe albină, iar eficacitatea tratamentului AV crește. Așa se face că tu ai dat cu VF când varroa era în celula puietului, apoi ai dat cu Taktic când varra era pe albine.
Eu m-am speriat cum 2 ani când am dat cu VF și nu a căzut aproape deloc și am ridicat o întrebare dacă nu cumva VF e apă de ploaie. nea Gică m-a urecheat atunci și mi-a explicat de ce n-au căzut păduchii la primele 2 tratamente
VF este un tratament eficient. Tratez de 10 ani doar cu VF și Mavrirol și n-am avut niciodată probleme cu varroa

buya

Citat din: cristi_vidican din Octombrie 02, 2013, 02:46:20 PM
Citat din: buya din Octombrie 02, 2013, 12:01:41 PM
Buna ziua

Respect!
Buna ziua,
Respect !
Ce a scris Stefan1 mai sus. Eficacitatea tratamentului AV depinde de cât de mult puiet căpăcit există la data respectivă în stup.
Tratamentele AV se fac începând din august. De regulă, atunci nr păduchilor căzuți e mic. Mai apoi, prin septembrie, pe măsură ce puietul scade în stupi, varroa rămâne pe albină, iar eficacitatea tratamentului AV crește. Așa se face că tu ai dat cu VF când varroa era în celula puietului, apoi ai dat cu Taktic când varra era pe albine.
Eu m-am speriat cum 2 ani când am dat cu VF și nu a căzut aproape deloc și am ridicat o întrebare dacă nu cumva VF e apă de ploaie. nea Gică m-a urecheat atunci și mi-a explicat de ce n-au căzut păduchii la primele 2 tratamente
VF este un tratament eficient. Tratez de 10 ani doar cu VF și Mavrirol și n-am avut niciodată probleme cu varroa

Buna ziua
Pe sambata daca vremea permite mai fac un tratament cu taktic , si o sa va zic rezultatele at.
Mie sincer, intre 2 tratamente varachet forte si tactik au trecut 7 zile (21.09.2013-tratament V.F si 28.09.2013 tratamEnt taktic) la primul sa nu pice deloc si la al doilea am zis ca iau campii cand am vazut ce o picat .de aici semnul meu de intrebare in leg cu tratamentu cu V.F - TAKTIC.
Deci recomadati  si folosirea mavrilolului dupa aceste tratamente?Sau daca la ultimul tratament nu mai pica paduchi nu se mai baga benzile de mavrilol?
Si inca ceva in loc de mavrilol as putea pune benzi impregnate cu taktic, daca da , cum se procedeaza cu prepararea solutiei respetive (concentratie -ml)?

Multumesc inca o data !
Alvin Toffler

cristi_vidican

@ buya
Mai faci un tratament cum cu Taktic, apoi poți pune benzile de mavrirol. Mai faci un tratament când nu mai ai deloc puiet în stupi.
Poate ar încerca să faci acum comparația dintre VF și taktic.
Taktic nu merge impregnat

feerary

eu, pt ca situatia imi permite in perioada asta, fac tratament  cu acid oxalic (prin picurare). Eu consider ca este mai eficient avand in verede remanenta si nici nu depind de vreme buna ca in cazul vf sau tactic; luand in calcul ca in ultima perioada am avut temperaturi de 7-8 grade.

feerary

Citat din: cristi_vidican din Octombrie 02, 2013, 05:12:11 PM
Taktic nu merge impregnat

http://apiardeal.ro/forum-discutii/index.php?topic=3128.0

aici scrie ca s-a folosit amitraz (substanta activa din taktic) in benzi impregnate si din cate am vazut tabelul, au si cazut paduchi.
   buya   citeste si ai sa vezi cum au procedat.