Folosirea eficienta a produsului Taktic

Creat de edy, Decembrie 30, 2012, 08:21:05 PM

« precedentul - următorul »

crombra

Pai e foarte simplu. In Taktic avem 12,5% amitraz substanta activa.  Daca la 3 picaturi(0.15ml varachet f)amitraz 20% ai 0.03g amitraz substanta activa, pentru aceeasi cantitate de amitraz dar in concentratie de 12,5% ai 0.03:0.125=0.24ml (Taktic).
Intr-un jet de 1 ml amestec petrol + taktic (atentie! masurati care este debitul real al pompitei, pentru ca eu am gasit unele cu debit de 0.8 ml/jet) trebuie sa fie 0.24 ml Taktic (echivalent cu 3 pic. varachet f).
Rezulta ca la 100 ml de amestec (petrol + tacktic) avem 24 ml taktic si restul de 76 ml petrol.
Astept comentarii.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

Apismella

Multumesc  dl Cromba!Atunci cei care pun 5-6 ml LA 100GR PETROL   . iar pompita lor scoate in jur de 1ml ce fac?Sa nu uitam ca in varachet mai este si  taufluvalinat!

mosunick

Am masurat picaturile de Varachet cu pipeta atasata produsului. Mie mi-a iesit valoarea de 0,02 ml per picatura. (50 picaturi = 1 ml). Stiu ca de obicei valoarea unei picaturi e 0,05 dar in cazul de fata probabil pipeta e diferit construita.
In felul asta calculele arata un pic diferit.
Succes tuturor!
Sanatate!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

kamy

Noi tratam de vo cativa ani cu rofureto,apa si TACTIC care sa nu depaseasca 7-8% ,8% e uneori granita intoxicatiei!
Asa ca 7% e suficient!

amza valentin

Salutam toti apicultorii de la Alba Iulia
de cateva luni ma chinuieste o intrebare
e bun Takticul la ceva ?
are el efect mia mare decat Varachetul?
merita sa investesc intr-un Furtetto si Taktik:?

davcosti

Mereu vei găsi păreri pro și contra. Aparatele Furetto se găsesc pe  Anunțuri aduse de la Sârbi-Eu am luat cu 250 lei. Față de Varachet,eficiența e cam la fel. Avantajul la Furetto că te miști foarte repede cu fumigațiile, dacă ai mulți Stupi! Aceasta substanță (Taktic) 20-50 ml se dizolvă într-un litru de ulei lampant sau ulei pentru făclii care se găsește în Practiker, Dedeman sau Bricostore.
http://davcosti.sunphoto.ro/ Tot timpul învățăm!

Obombo

Citat din: davcosti din Iulie 19, 2013, 09:33:21 PM...se dizolvă într-un litru de ulei lampant sau ulei pentru făclii ...
Interesant :zzz: , dar unde sfarseste tot uleiul asta?

balasbebe

Citat din: crombra din Martie 13, 2013, 11:46:51 PM
Pai e foarte simplu. In Taktic avem 12,5% amitraz substanta activa.  Daca la 3 picaturi(0.15ml varachet f)amitraz 20% ai 0.03g amitraz substanta activa, pentru aceeasi cantitate de amitraz dar in concentratie de 12,5% ai 0.03:0.125=0.24ml (Taktic).
Intr-un jet de 1 ml amestec petrol + taktic (atentie! masurati care este debitul real al pompitei, pentru ca eu am gasit unele cu debit de 0.8 ml/jet) trebuie sa fie 0.24 ml Taktic (echivalent cu 3 pic. varachet f).
Rezulta ca la 100 ml de amestec (petrol + tacktic) avem 24 ml taktic si restul de 76 ml petrol.
Astept comentarii.
La un calcul mai simplu nu poti sa pui 240 ml de Tacktik la 760 ml de petrol. Este cam mult. Se pun maxim 80-120 ml de Tacktic. La prima vedere pare a fi mai mult decat dublu. Poate nu am inteles eu bine..

Eu pun maxim 80 ml de substanta la o sticla cumparata de petrol. Atentie, am gasit sticla de petrol care nu are  un litru.

PACO

Citat din: amza valentin din Iulie 19, 2013, 07:17:30 PM
e bun Takticul la ceva ?

e vorba de aceeasi substanta activa: AMITRAZ.

bucovineanu

Citat din: amza valentin din Iulie 19, 2013, 07:17:30 PM
e bun Takticul la ceva ?
Substanta activa din Taktic este amitraz. Varachetul forte contine pe langa amitraz si fluvalinat.

dan.smarandoi

Citesc de o ora cum sa folosesc acest produs Taktic( Scabatox)si nu inteleg nimic,unii folosesc 80ml la litrul de gaz lampant.(80ml/L gaz lampant)altii 40ml.
Daca pun 6- 7ml/100ml gaz e bine?.....urdinisul se lasa deschis sau se inchide?
Vreau un raspuns exact,(asa cum este si titlul topicului) de la cei care-l folosesc,nu aberatii

Seba

Citat din: dan.smarandoi din August 21, 2013, 10:16:22 AM
Citesc de o ora cum sa folosesc acest produs Taktic( Scabatox)si nu inteleg nimic,unii folosesc 80ml la litrul de gaz lampant.(80ml/L gaz lampant)altii 40ml.
Daca pun 6- 7ml/100ml gaz e bine?.....urdinisul se lasa deschis sau se inchide?
Vreau un raspuns exact,(asa cum este si titlul topicului) de la cei care-l folosesc,nu aberatii
vezi filmuletul asta
https://www.youtube.com/watch?v=LfVPzUr_aNQ
dupa cum vezi Iustin pune 15ml de taktik la 200 ml de lichid de aprins carbuni
https://www.youtube.com/watch?v=-PBxboC_Lfk
inca un ex
Tratament albine antivarroa cu Fogger cu butan

mosunick

Daca doriti sa fiti exact, se impun cateva aspecte
Diferenta intre concentratiile de amestec este data de capacitatea pompei folosite. Calculul se face in functie si de cate "pufuri" dati per stup.
Unele pompite de gaz scot 0,8 ml per actionare, altele 1,5 ml sau mai mult. Raportat la aceasta trebuie sa va calculati proportiile de Tactik sau Varachet amestecate, astfel incat sa aveti pe un "puf" echivalentul de amitraz continut necesar in functie de tipul si marimea stupului (de 2,3 sau 4 picaturi de Varachet -a se citi instructiunile de la Varachet).
drept consecinta, daca cineva va da proportiile de concentratii trebuie sa va spuna pentru ce anume tip de pompa se foloseste (care este debitul per actionare).
Sanatate.
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

Bătrânul

Varachet are 20% amitraz, Tactic are 15% amitraz . Eu pun 5% varachet la 100 ml ulei lampant Sau 7% Tactic Este suficient pentru 50 stupi  :cu plăcere:

dan.smarandoi

Am chemat un apicultor care are un astfel de fogger home made,avea un rest in pompita ca facuse la altcineva cu o zi inainte si am mai pus vreo 5 ml din ochi  :nono:.....rezultat 0,bine c-au scapat albinele