Simpozion apicol - Rm. Sarat

Creat de romikele, Decembrie 30, 2012, 05:14:23 PM

« precedentul - următorul »

romikele

Aici vom prezenta simpzioanele cu teme apicole organizate de Asociația Apicultorilor Profesioniști "Albina Râmniceană"

romikele


romikele

Tehnologii moderne in sistem intensiv - prezentare Aghiana Eremia.
Din pacate nu au tinut bateriile pana la final, asa ca lipseste o mica parte din pledoarie, insa esentialul a fost inregistrat.

Aghiana Eremia - Tehnologii moderne in sistem intensiv - partea 1

Aghiana Eremia - Tehnologii moderne in sistem intensiv - partea 2

D006

  Felicitari pentru inspiratia de a-l filma pe Eremia !  Frate se vede de la o posta profesionistul , in 15 minute a sintetizat exact ce este mai important fara barbologie . Meseriasul tot meserias ramane .

roi_ag

Nu inteleg , la asazisul FURETO 300 lei costa materialele din care este facut s-au asta este pretul
cu care il va vinde cel care il va produce ?

romikele

Pretul final, de vanzare!

Am vazut pe viu cum functioneaza acest aparat si e de remarcat simplitatea constructiei impreuna cu eficienta maxima a tratamentului.
Butelia arzatorului e simplu de inlocuit si se gaseste in orice magazin de profil, sita din tabla de inox de grosime 2,5...3mm, deosebit de rezistenta, practic nu se arde, iar lipsa pompei care la alte aparate da batai de cap, e un alt plus.

bio

Citat din: romikele din Decembrie 31, 2012, 03:21:55 PM
Tehnologii moderne in sistem intensiv - prezentare Aghiana Eremia.
....


.. si cit m-am straduit sa fac multa lume sa inteleaga chestia cu roitul.. Albina a roit si va roii oricit ne vom straduii noi sa o "civilizam" sa nu mai roiasca.

Albina ROIESTE de vreo 50 MILIOANE de ani si nu o sa reusim noi ca in citeva sezoane sa ii scoatem roitul din cap..:))..ii scotzi roitul din cap, numai  daca nu ii dai prilejul sa se gindeasca la craca...ca o femeie, da-i ce vrea si nu se mai gindeste la ..... .

Si eu folosesc in pavilioanele mele, modelul de stup care il promova dl. Eremia, acela  cu rama Dadant pentru cuib  si 3 magazii de 1/2 si este bine....se lucreaza bine, dar ma ajut de izgonitor la extractie ca in pavilion, nu prea am loc de suflat albinele..:))

..La extractie adun caturile ....dar nu le duc acasa .  Vin si ma lipesc de pavilionul din care extrag cu inca o remorca inchisa, care o am amenajata ca un fel de "laborator mobil de extractie " duc corpurile cu miere in aceea remorca unde nu au acces albinele si extrag in liniste.


balasbebe

Orice inox in mediu coroziv, si temperatura se distruge. L-am folosit cam 5 ani, dupa care trebuie inlocuita serpentina. Pe cat posibil sa evitati folosirea tijei, tevii din cupru. Socul termic este prea mare, si arde orificiul de la urdinis.

  Bravo Bio, asa te vreau. Se poate si in romanica.

romikele

Nu e vorba de inoxul ordinar ce se gaseste pe toate drumurile, ci inox folosit in centralele termice, unde mediul e destul de coroziv iar de temperatura, nu mai zic...

Dintr-un astfel de cazan din inox am facut cosul primei mele centrifugi pe 3 rame, prezentata pe pagina mea, iar acel cazan a lucrat mai bine de 20 de ani, doar culoarea fiind modificata in timp.

bio

Dl.-e Balas, am invatat sa fac poze cu tel lu fimiu.... o sa fac poze,... o sa postez, sa arat ca se pot face multe lucruri care pot spune ca ar fi bune.

...in toamna acum, am taiat un pavilion pe care aveam stupi verticali, model cu rama normala, 1/1, si-n cuib sin magazie si il refac cu rama 1/1 in cuib si 3 magazii sa am naibii o singura tehnologie de aplicat...  Nu as fi fost nebun sa distrug ceva construit sa bag inapoi citeva zeci de milioane numai de dragul sa schimb niste cutii..

bio

Citat din: romikele din Ianuarie 01, 2013, 08:43:26 PM
Nu e vorba de inoxul ordinar ce se gaseste pe toate drumurile, ci inox folosit in centralele termice, unde mediul e destul de coroziv iar de temperatura, nu mai zic...

Dintr-un astfel de cazan din inox am facut cosul primei mele centrifugi pe 3 rame, prezentata pe pagina mea, iar acel cazan a lucrat mai bine de 20 de ani, doar culoarea fiind modificata in timp.

..Dl-e Romi..??>.este cumnva inox din acela, care nu tine magnetul>>??.acela ar fi bun si pentru temperaturi ridicate..??..

Eu la cit mi-a fost de folos aparatul Furetrro mi-as lua in fiecare an cite unul ....si am Furetrro de la mama lui care este in jur de 300 Euro.
Furetrro l-am luat acum citiva ani, made in Italy, are serpentina de cupru si nu sa futut pina acum...  AA.. anul trecut se cam infundase, dar nu mai tin minte exact ce coleg dupa forum mi-a spus sa incerc cu DERCARBUROL si am rezolvat problema cu 10 ml de DECARBUROL--solutia   care ajuta curatarea carburatoarelor si se gaseste la orice magazin de piese auto.

balasbebe

Eu pot sa spun ca se mai intampla un fenomen. In timp, aceea teava se colmateaza, si nu mai are aceeasi eficienta. Eu folosesc acest tip de aparat de prin 2003, sunt ceva ani, si la inceput aparatul meu calatorea prin tot judetul, pana s-a convins lumea ca este bine sa-l ai in stupina. Dupa ce s-a colmatat prima serpentina nu l-am mai dat deloc. Am avut noroc ca am gasit tot din inox la un targ de profil din Ungaria.

bio

..in toamna asta si la mine serpentina se cam infundase...se infundase bine de nu mai puteam folosii deloc aparatul..:(

Am desfacut serpentina si am turnat pe ea de citeva ori DECARBUROL ...in 3-4 zile am facuto ca noua.

A fost cam scump DECARBUROLUL si n-am folosit decit ff putin ca puneam cu seringa pe conducta..

romikele

Este bun inox-ul cu continut de Crom mai ridicat, nu tabla recuperata de la masinile de spalat, care este si subtire.
La urma-urmei orice tabla de inox cu grosimea de 2...3mm este mai buna decat tabla ordinara folosita de unele firme cu pretentii.

Serpentina este facuta din teava de cupru de 8mm, care se gaseste in magazine, se poate curata cu aceeasi solutie cu care se curata centralele termice.
Si Decarburolul e bun... dupa curatare e bine sa se clateasca serpentina consistent cu apa rece.

romikele

#14

09.01.2013, ORA 08.30 - SIMPOZION APICOL
10.01.2013, ORA 08.30 - ÎNFIINȚARE OIPA

PRINCIPALELE TEME DE DISCUȚII:

1. TEHNOLOGII APICOLE MODERNE APLICATE LA FAMILIILE DE ALBINE ÎN SISTEM INTENSIV INDUSTRIAL
- PREZINTĂ :
DL. DR. ING. POPESCU ION
DL. AGHIANĂ EREMIA, PROCESATOR ȘI APICULTOR, ADMINISTRATOR AL S.C. ADY PRODCOM S.R.L.
DL. PRAHOVEANU MIHĂILĂ, PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI APICULTORILOR PROFESIONIȘTI BUZOIENI


2. FACTORII DE RANDAMENT CARE ASIGURĂ SUCCESUL ÎN EXPLOATAȚIILE APICOLE INDUSTRIALE
- PREZINTĂ:
DL. PUIȘORU DĂNUȚ, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI APICULTORILOR PROFESIONIȘTI "ALBINA RÂMNICEANĂ"


3. MĂSURI DE PIAȚĂ: M112, M141, M121
4. CURS DE CREȘTERE A MĂTCILOR ORGANIZAT LA TULCEA

- PREZINTĂ:
D-NA DR. ING. AURELIA CHIRILĂ, PREȘEDINTA ACA FILIALA TULCEA