Am obosit si vreau sa iau o pauza sau chiar sa ma retrag definitiv din toate

Creat de Kov iulian, Decembrie 23, 2012, 11:57:57 PM

« precedentul - următorul »

D006

Sunt printre stupi de 29 de ani si am avut  momente grele , odata tatal meu a pierdut 100 de familii din 160 , credeti ca a abandonat ? Nu ! s-a imprumutat de 3000 de dolari ( o suma mare la timpul acela) si a continuat , am avut ani cand la salcam a plouat continu si nu am facut un gram de miere , am abandonat ? Nu !  am mers mai departe si anul acesta mi-am permis ca impreuna cu familia ca in fac condediul de vara la un hotel de 4 stele all-inclusive . daca muncesti si esti motivat in ceea ce faci , mai devreme sau mai tarziu vor apare si rezultatele.

MIHAI BALS

la 30 de ani oamenii sunt creduli si prostuti!
castigurile in apicultura( abia) incep sa se cunoasca de la 100(stupi) incolo!
tu stii ce e mai bine pt. tine dar vezi ca daca la 40 n-o sa ai de toate,nu o sa mai ai niciodata!
eu la 30 aveam numai vise(cele mai importante la 30 de ani!) dar la 40 am de toate.
singurul lucru de care ai nevoie dupa 40, e SANATATE!
SARBATORI FERICITE!

sfantul spiridon

topicul deschis=slabiciune
nimeni nu iti poate da un sfat, aici.
raspunsul il vei sti atunci cand vei vrea sa sti.
anul acesta a fost un an atat de prost ca nu cred sa fi auzit de un altul mai nefericit in 40 de ani, asta nu inseamna ca nu trebuie a visa cornul din primavara, mirosul salcamului zumzait de noptile de mai, cantecul reginelor din iunie. nu-i asa?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

MIHAI BALS

Citat din: sfantul spiridon din Decembrie 24, 2012, 07:40:17 PM
anul acesta a fost un an atat de prost ca nu cred sa fi auzit de un altul mai nefericit in 40 de ani, asta nu inseamna ca nu trebuie a visa cornul din primavara, mirosul salcamului zumzait de noptile de mai, cantecul reginelor din iunie. nu-i asa?
pt cei ce au mers pe vanzare de material biologic a fost ,,bini di tat"!

cristi ciuc

Iulian, sfatul meu ar fi să ai continuitate în toate, în nota în care ne-ai obişnuit!
Sărbători fericite, numai bine!

Kov iulian

Dupa cum am spus si mai sus mi-am facut un obicei ca la fiecare sfarsit de an trag linie vad ce am facut bine, vad ce am gresit, deschid un nou capitol si incerc sa schimb ceva in viata mea sau a altora, imi ofer mie sau altora un cadou.

Si cum simt ca sunt multi cei care nu ma inghit m-am gandit sa le fac un cadou la sfarsit de an asa ca bucurativa de el si folositi-l.

Nu trebuie sa amestecati sondajul cu prima postare, sondajul e o treaba si se refera strict la prezenta mea in continuare pe acest forum .

Daca majoritatea vor vota "retragete frate", nu inseamna ca ma voi retrage din apicultura la indemnul lor, iar daca se va vota sa iau o pauza nu inseamna ca la indemnul lor nu voi renunta la apicultura .
In prima postare sunt doar cateva din motivele care ma vor face sa abandonez apicultura in perioada ce urmeaza, nu mai mult de 5 luni.

Daca nu as fi spus si cateva motive ar fi intrebat unu si altu, dar de ce, ce sa intamplat, cine te-a suparat si tot aici s-ar fi ajuns .

Nu doresc prea multa polemica mai ales acum de craciun, nu inteleg de ce uni ataca fara sa fie provocati .

Kov iulian

Citat din: filip din Decembrie 24, 2012, 12:27:17 PM
incerc sa cresc o generatie de pustani care sa inteleaga albina asa cum o inteleg eu.fara siropuri!!

Va respect sunteti un apicultor adevarat cu dragoste de albine, uni iubesc doar apicultura nu si albinele insa confunda acesti doi termeni .
Fiindca eu nu pot sa fac bani cu orice pret din albine
( nu pot spune ca iubesc albina si sa le torn pe gat toate rahaturile ce se arunca din alte industrii ), imi plac si bani si vreau sa îi am asa ca incerc sa ma reorientez si spre alte domenii prin alt parti .
Citat din: marian sima din Decembrie 24, 2012, 12:35:09 PM
In schimb gresiti undeva,relatia apicultor-fermier ,este normal ca fermierul i-si face anumite calcule si se gindeste ce solutii si substante foloseste pentru a avea o recolta bogata ,el are un plan si dupa acesta lucreaza daca ma duc eu si pun stupii linga lanul lui cind infloreste cultura o parte din substantele chimice sint deja bagate restul poate ca sint cumparate si asteapta sa le aplice asa ca nu mai puteti schimba situatia.
In schimb daca ii aduceti din timp la cunostinta ca doriti sa asezati stupi linga cultura lui si ii spuneti si care sint problemele dv impreuna cu fermierul gasiti o solutie de mijloc astfel incit amindoi sa fiti cistigati.
Fermieri inteligenti stiu cu cit la % albinele ajuta la cresterea productiei lui asa ca vor fi interesati de colaborare.
Nu trebuie sa fie o lupta ci o prietenie intre apicultor si fermier.

Am fost primul care a cautat dialogul si intelegerea insa am primit doar misto-uri, am propus atat colegilor mei apicultori dar si in partea cealalta sa organizam intalniri apicultori-fermieri in fiecare primavara in care sa ne punem de acord ce si cum vom face in anul care urmeaza .

Raspunsul din ambele parti a fost " ce intalnire lasa-ma in pace cu prostiile astea " ce sa vorbim noi cu voi si voi cu noi .
Iar cand am patit beleaua am fost primul care am cautat dialogul si intelegerea cand am epuizat orice varianta cu vorba buna am schimbat placa si am facut ce trebuia .
Citat din: alvo din Decembrie 24, 2012, 01:14:23 PM
pai?
te-ai plictisit cam repede de albine!
le-ai iubit vreodata cu adevarat?
cu fondurile europene accesate cum ramane?

Cat voi lipsi voi lasa pe cineva in locul meu cu drept de semnatura, care imi va tine locul si va face ce trebuie in numele meu, la un moment dat voi face o alegere, insa nu imi voi pune viata pe frana pentru cateva familii de albine si cateva  mii de euro intro tara din lumea a treia care a ajuns mai rau ca o tara africana.

Le-am iubit dar cand vezi galeti de albina moarta mereu si mereu,cand vezi smecheri care ocolesc legea iar tu trebuie sa o tii altfel ajungi unde nu trebuie, cand vezi ca lucrul la care tii iti provoaca frustrare, cand din cauza nesimtiri unora pierzi mereu si mereu .
" daca esti intr-un grajd cu porci si nu ai nimic cu ei dar ei trag de tine si nu te lasa in pace, iesi afara din staul daca vrei sa fii linistit, nu poti sta sa dai in stanga si dreapta cu lopata ca iese balamuc, zgomot, tulburare mare si tot tu pici de ala rau "

Kov iulian

Asta e cu dedicatie,  :rotfl: :rotfl:

1) In afara de "tulburarea mea" mai exista si alte tulburari de exemplu, unii copii in copilarie sunt atacatii de alti copii care rad de ei, de lipsa de inteligenta etc.
In timp aceste persoane devin complexate si cand se maturizeaza cauta sa devina buni in ceva pentru a scapa de acel complex de inferioritate, se acopera cu o oarecare experienta intr-un domeniu dar fara sa isi dea seama incep sa devina atacatori la randul lor, fara sa fie provocat ataca.
O astfel de persoana nu suporta persoanele pe care nu le inteleg asa ca incearca sa le dobore ca sa fie deasupra lor.
Im mod normal un om superior fizic, psihic din punct de vedere al inteligentei nu se simte amenintat de unul inferior lui,
(fiind superior ii intelege inferioritate il lasa in pace si nu se coboara la nivelul lui.)

Acea experienta in acel domeniu le foloseste ca o masca cu care amageste si cu care isi atrage amici, prieteni, cu o astfel de masca apare mare in fata celor ce ii ataca( sau a altora din preajma) si daca acea masca nu ar exista s-ar vedea ca dupa ea nu exista nici suflet nici inima, nici loialitate, ci doar o mare iubire de bani pentru care ar fi in stare sa vanda pe oricine .

Bineinteles situatia prezentata mai sus e una ipotetica, o persoana nu poate fi asa, oameni sunt buni.

2)Poate asa o fi ...
3)Nu vreau statuie, dar nici sa ma "sacrific " pentru cineva care chiar nu merita, pentru ca eu nu pot sta locului cand vad ca ceva trebuie facut eu sar sa fac acel lucru.
Exact ca atunci cand Apiardealul a cerut ajutorul am sarit fara sa cer sau sa astept nimic in schimb nici atunci nici acum, nu am stat sa comentez ca alti mai zgarciti
"Mie ce imi iese, sa ajute ala care ii iese .
4)Astfel de persoane care baga pe alti in fata sunt jeguri, pe scara evolutiei, mai jos ca cel mai neinsemnat animal, persoane despre care credinta crestina afirma ca vor ajunge in flacarile iadului, fiidca acolo e locul lasilor si fricosilor, a iubitorilor de bani etc .
5) in nici un moment nu am dat vina pe alti ca sa ma simt eu bine, cu doar am tras linie am vazut ce nu a mers bine, inchid un capitol si voi incepe altul .

6) si 7)A se vedea punctul unu .

Daca in trecut nu raspuns atacurilor, nu a fost din cauza ca tremur de frica cuiva, dimpotriva am tacut si
tac( nu ma desfasor cum ar fi meritat ) fiindca respect anumite persoane comune de aici, daca dansi vad o valoare in Dvs nu se cade ca eu sa arunc cu noroi .

Eu nu arunc cu r...t  in prieteni ( nici dupa nu imi mai sunt prieteni ) si nici in prieteni prietenilor chiar daca ..............

Nu suport trufia imi miroase , poate de acea nu am dorit ca in trecut sa stau la aceasi masa cu astfel de persoane si am cautat diverse scuze sa scap de astfel de conjuncturi .

Kov iulian

Am blocat intetionat subiectul fiindca ieri a fost craciunul si nu am vrut sa fiu prilej de cearta in zi de craciun .

Citat din: sfantul spiridon din Decembrie 24, 2012, 07:40:17 PM

Aceasta postare cerea un raspuns, imi pare rau ca nu l-am dat la timp .
Daca sondajul deschis e dovada de slabiciune atunci care ar fi dovada de barbatie, sa stau in gat unora pe aici bazandu-ma pe faptul ca sunt prieten cu cine trebuie ?
Eu nu sunt asa am simtit ca incomodez pe uni, le-am dat ocazia sa voteze, daca cei ce nu ma inghit sunt o majoritate la data de 31 decembrie imi voi sterge contul de pe acest forum fara nici un comentariu .

Voi incerca sa editez cumva sondajul sa se inteleaga ca nu cer parerea nimanui daca sa renunt sau nu la apicultura.
In sondaj cer parerea majoritati doar cu privire la ramanerea sau plecare mea de pe acest forum .

prisecarul

cred ca sondajul este o prostie!
cand te-ai hotarat sa iei albine, nu ai intrebat pe nimeni!
asa ai simtit atunci!
acum vrei sa renunti!
nu te tine nimeni!
nu conteaza parerea nimanui, nu hotaraste nimeni in locul tau!
tu, si numai tu stii ce ai de facut in viitor!
asa ca, stai stramb si judeca drept si ia decizia cea mai buna!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

cristipep

dragos asta.....ar trebui sa posteze pe forumuri de macelari nu aici.....in fne sa trecem peste.......Kov Iulian mergi mai departe ceea ce simti tu acum o sa treaca si eu de multe ori am fost scarbit de tot absolut tot dar nu se merita sa renunti asa usor.MERGI MAI DEPARTE SUCCES.

stefan1

De la inceput iti spun ca nu am votat in nici un fel ca nu ai facut un chestionar corect. Normal variantele trebuia sa fie: - sa continui
                                        - sa fac o pauza
                                        - sa renunt

Tu ai facut un chestionar similar cu acesta: Care este raspunsul corect? Si se doua variante:
    - 1 e mai mare ca 2
    - 1 e egal cu 2

Te asigur ca majoritatea forumistilor ti-au apreciat activitatea. Parerea mea despre tine am exprimat-o. Acum o critica: de ce nu tii cont ca lumea asa e construita, cu o mare diversitate. Ca si in politica, niciodata nu pot fi toti oamenii de aceeasi parere. Orisice am spune, mereu sunt persoane care vor fi de alta parere. Niciodata nu putem multumi pe toata lumea si trebuie sa fim constienti de asta.
  Ai vazut meciul lui Bute, cand a mancat bataie de la acel britanic. Am remarcat un comentariu de la un mare boxer care a spus concis: "Am vazut ca Bute nu tine la bataie." Adica a primit un pumn care l-a debusolat complet si l-a facut sa piarda lamentabil. Asa ai patit si tu: ai primit o critca si vrei sa mori din cauza asta! Bine o fi???
  Eu citesc acum ceva despre ultimii mari filozofi stoici, Epictet si Marcus Aurelius. E complicat sa dezvolt aici si acum, dar unul din principiile stoicilor este ca lucrurile care nu depind de tine (in care se includ si parerile sau chiar actiunile celorlalti) trebuie sa nu le iei in seama. Spune "daca vei considera ca proprii pe cele straine de tine, te vei poticni in fata obstacolelor, vei fi framantat, mahnit si vei carti impotriva zeilor si a oamenilor."
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

Iulian eu te inteleg am fost cite o data in situatia ta,eram in zone unde vedeam 1-2 oameni pe saptamina trecind pe un drum undeva departe de mine ,eram singur cuc iepuri si gusteri nu se mai fereau de mine intrasem in peisajul acelei zone canicula mare singura bucurie era stupi plini cu miere de da pe urdinis dar ce folos atunci miera era luata cu 4,3 ron la angro ,2 tone de miere la bani acestia era foarte putin pentru mine ,pe atunci aveam aproape 30 de ani aveam alta viziune asupra albinei acum vad lucrurile altfel  daca ma tineam in continuare de apicultura astazi puteam sa fiu undeva departe in domeniul apiculturi dar am preferat sa am o ocupatie din care sa fiu multumit financiar si sa tin niste stupi in stationar stupi care si asa au produs.

Nu repeta greseala mea si tinete de apicultura ,dar nu te gindi numai la miere marfa ia in calcul si alte aspecte.

Alutus

Citat din: dragos2006 din Decembrie 24, 2012, 02:43:11 PM
1) mergi la un control psihiatric  medicina contemporana  a evoluat enorm in ultimul timp.
Adineaori scinceai pe la usile forumului. Te-am sustinut crezand ca ti-ai schimbat abordarile. Nu ai nici o vina. Atata poti. Sau vrei. Este vina mea fiindca am uitat. Ce pot cere unui admirator al emirului de Tripoli!? Si sustinator al marginalizarii prostilor.  Daca-i faci o asemenea recomandare lui Iulian , urmeaza aceeasi cale , trecand  pe la un popa exorcist si pe la un zidar , care sa-ti scoata caramida aceea din piept. Cea care tine loc de inima.
Sa nu uiti Darie!

dan motu

Poate ca nu sunt in masura sa dau sfaturi altora dar asi dori sa te previn ca nici afara din tara nu este numai lapte si miere.In apicultura nu spun ca nu este greu,ca nu sunt multe neajunsuri dar trebuie sa recunoastem ca totusi se face treaba si avem satisfactii financiare bune fata de celelalte ramuri ale agriculturi.Stuparitul asta al nostru ,apicultura sau cum vrea fiecare sai spuna,pe langa faptul ca este o pasiune enorma pentru uni dintre noi trebuie privit ca pe o afacere pe termen lung,daca reivestesti venitul de pe 3  4 ani daca ai pasiune daca gandesti ceea ce faci nu cred ca nu o duci bine din apicultura.Sunt ani super buni,ani buni si alti mai putin buni.